واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
تبدیل برخی اماکن عمومی به عرضه مواد مخدر/ اختلاف طبقاتی بر افزایش شمار معتادان دامن می زند! جامعه > آسیبها - ایسنا نوشت: یک کارشناس آسیبهای اجتماعی با بیان اینکه برخی از اماکن عمومی مانند قهوهخانهها محلی برای خرید و فروش مواد مخدر شده است، گفت: نوجوانان و جوانان به دلیل نداشتن اوقات فراغت سالم بیشترین وقت خود را در قهوه خانهها با کشیدن قلیان و سیگار و حتی موادمخدر سپری می کنند که این مسئله مهم نیازمند بررسی و نظارت است.
این کارشناس، با بیان اینکه برخی از قهوه خانه ها زمینه مستعدی برای انحرافات نوجوانان و جوانان به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی و داروهای روان گردان است، افزود: در برخی این اماکن مواد به راحتی در دسترس افراد قرار می گیرد.
او افزود: در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر دست اندکاران امر باید به موارد بسیار ریز و نکات ضروری که زمینه ساز و مروج تولید و عرضه مواد مخدر صنعتی و مواد روان گردان هستند، توجه و نظارت دقیق داشته باشند. کوثری با اشاره به اینکه اختلاف طبقاتی در جامعه نیز بر افزایش شمار معتادان دامن می زند؛ افزود: کمرنگ شدن اعتقادات مذهبی همراه با اختلاف طبقاتی در گرایش به اعتیادمواد مخدر صنعتی و شیمیایی تاثیر به سزایی دارد. این مسئله تضاد اجتماعی را زیاد می کند و مردم بویژه نوجوانان و جوانان برای رهایی از مشکلات روانی و روحی مصرف مواد مخدر و روان گردانها را به تصور اشتباه راه درمان مناسبی برای خود می دانند. این کارشناس آسیب های اجتماعی تأکید کرد: مسوولان باید این مسئله مهم را به دقت بررسی و کارشناسی کنند و تا وقتی که شکاف و فاصله طبقاتی کم نشود اعتیاد در جامعه کاهش نخواهد یافت. کوثری همچنین با بین اینکه هنوز مشاوره جایگاه واقعی خود را در زندگی فردی و اجتماعی پیدا نکرده است؛ گفت: متاسفانه بسیاری از خانواده ها اعتیاد فرزندان خود را پنهان کرده و از رفتن به مشاوره خودداری می کنند ؛ والدین باید برای افزایش دانش مهارتی و تربیتی با فرزندانشان ؛ حتما از یک مشاور بهره مند شوند. او گفت: امکانات تفریحی، فرهنگی، هنری و ورزشی برای آن که نوجوانان و جوانان را از مواد مخدر دور سازیم، لازم و ضروری بوده و باید به فکر برنامه های جایگزین باشیم. کوثری ادامه داد: نوجوانان و جوانان به اقتضای سن و سالشان، کارهای پر هیجان و خطرناک را دوست دارند. اگر والدین روحیه جوانان خود را درک نکنند و آنان را دائما به ماندن در منزل وادار کنند، احتمال گرایش به مواد مخدر را در آنها افزایش می دهند. به گقته این کارشناس آسیب های اجتماعی ؛با فراهم ساختن امکانات تفریحی برای فرزندان خود می توان آنها را از گرایش به مصرف مواد مخدر و روان گردان ها دور ساخت. به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، کوثری افزود: برنامه ریزی صحیح در خانواده که منطبق با نیازهای معقول و منطقی جوانان باشد، از گرایش آنها به مواد مخدر جلوگیری خواهد کرد؛ بهرهبرداری بهینه از سینماها، فرهنگسراها، کتابخانه ها، همچنین برگزاری مسابقات ورزشی، فرهنگی و هنری منطبق با نیازهای جوانان، بخش عظیمی از اوقات فراغت آنها را به خود اختصاص خواهد داد، که بسیار موثر خواهد بود. ۴۷۲۳۶
کلید واژه ها: آسیب اجتماعی - قلیان - اعتیاد -
یکشنبه 8 آذر 1394 - 12:17:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]