محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830707778
آیا نشانه ای از حیات فرازمینی ها یافت شده است؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آیا نشانه ای از حیات فرازمینی ها یافت شده است؟
در حدود ۵۷۰ سال نوری آنطرف تر و در صورت فلکی Virgo، سیاره ای در حال فروپاشی از هم رویت شده که به دور یک سیاره کوتوله سفید رنگ می چرخد؛ بقایای ستاره زرد رنگی که مدت ها پیش مرده است و حالا به حرکت بی پایان دایره ای شکلش ادامه می دهد.
وبسایت دیجیاتو: در حدود ۵۷۰ سال نوری آنطرف تر و در صورت فلکی Virgo، سیاره ای در حال فروپاشی از هم رویت شده که به دور یک سیاره کوتوله سفید رنگ می چرخد؛ بقایای ستاره زرد رنگی که مدت ها پیش مرده است و حالا به حرکت بی پایان دایره ای شکلش ادامه می دهد.
آنطور که دانشمندان می گویند علت فروپاشی و نابودی این سیاره، همان ستاره اش است: سیاره کوتوله سفید رنگی که به شدت متراکم است و نیروی گرانشی شدید ایجاد شده از آن به از هم گسستگی خاک سیاره از هم پاشیده منجر شده و توده ای از گرد و غبار را ایجاد کرده که سیاره مرده را درون مدارش دنبال می کند.
اما حرکت این سیاره مرده سال گذشته و توسط تلسکوپ فضایی کپلر رویت گردید و نتایج آن امروز در نشریه نیچر منتشر گردید. کشف این منظومه سیاره ای برای نخستین بار است که تحقق یافته و می تواند دانشمندان را در اثبات چیزی که سال های سال است ذهنشان را به خود مشغول کرده یاری دهد: اینکه چنین سیاره هایی می توانند به دور سیاره های کوتوله سفید رنگ بچرخند.
کارشناسان امر برآورد کرده اند که دست کم ۱۵ درصد از سیاره های کوتوله سفید رنگ سیارات یا ذراتی دارند که به دور آنها می چرخند اما تا به امروز نمونه این امر را مشاهده نکرده اند.
طبق گفته اندرو وندربرگ، ستاره شناسی که در مرکز فیزیک نجومی اشمیتسون هاروارد فعالیت می کند: این نخستین باری است که دانشمندان چنین فرایندی را به صورت عملی مشاهده کرده اند.
کشف این منظومه می تواند به تقویت تحقیقات مختلف برای یافتن سیاره های سالمی بیانجامد که به دور سیاره های کوتوله سفید رنگ می چرخند و در نهایت دانشمندان را به سمت حیات فرازمینی رهنمون کند.
برخی از منجمان بر این باورند که سیاره های شبیه به زمین می توانند با فاصله مناسب (که در آن دما برای وجود آب مایع و حیات مطلوب باشد) به دور سیاره های کوتوله سفید رنگ بچرخند.
اجرامی از این دست اما حدودا ابعادی برابر با سیاره کوتوله ای دارند که به دور آن می چرخند و به همین دلیل مشاهده آنها امری بسیار ساده خواهد بود؛ آنها در حین عبورشان از مقابل ستاره ها، بخش اعظمی از نور ساطع شده شان را مسدود می کنند و به همین خاطر پژوهشگران به سادگی می توانند چنین سیاراتی را بیابند و مشخص نمایند که سطح رویی شان از چه ماده ای ساخته شده است.
چرخش به دور سیاره های کوتوله سفید
سیاره ای که در محدود قابل سکونت به دور یک سیاره کوتوله سفید رنگ می چرخند احتمالا از بی نظمی های متعدد جان سالم به در برده است. سیاره های کوتوله سفید رنگ اما بقایای ستاره های مرده هستند. در واقع بعد از آنکه یک ستاره معمولی از همه سوخت هسته ای اش استفاده کرد به یک جرم عظیم قرمز رنگ بدل می شود و ابعادش در حدود ۱۰۰ برابر اندازه اصلی آن می شود.
از طرف دیگر، هر سیاره ای که پیشتر با فاصله نزدیک به دور آن سیاره می چرخید توسط این توده قرمز رنگ در بر گرفته می شود و با حرکتی مارپیچ به سمت هسته سیاره می رود. پیش بینی می شود تا ۵ میلیارد سال دیگر، پس از مرگ خورشید هم همین اتفاق برای زمین بیافتد.
عاقبت جرم عظیم قرمز رنگ شروع به منقبض شدن می کند و لایه های پیرامونی خود را از دست می دهد و مرتبا کوچک تر و متراکم تر می شود. نتیجه یک سیاره کوتوله سفید رنگ است؛ باقی مانده ای اندک از هسته درونی ستاره اصلی. سیاره های کوتوله سفید رنگ در مقایسه با آنچه در ابتدا بوده اند ضعیف تر هستند اما مقدار زیادی حرارت از خود تولید می کنند.
با این همه، آنها بعد از چند میلیارد سال شروع به خنک شدن می کنند و در نهایت دمای سطح شان با دمای خورشید ما برابری خواهد کرد.
دانشمندان احتمال داده اند برخی سیاره های بیرونی که زمانی به دور سیاره اصلی می چرخیدند ممکن است که همچنان در اطراف سیاره کوتوله سفید رنگ باقی بمانند. با این همه، چنین تغییرات قابل توجهی در توده سیاره ها می تواند آنها را تا حدودی از مسیر اصلی شان منحرف نماید.
وندربرگ می گوید: توده و حجم یک ستاره همان چیزی است که مدارهای چرخشی آن را تعیین می کند. زمانی که این فاکتور تغییر می کند، مسیر حرکت آن نیز دستخوش تغییر می شود.
وندربرگ اظهار داشت که این مساله احتمالا می تواند باعث برخورد برخی از سیاره هایی شود که پیشتر به دور آن سیاره می چرخیدند و حتی ممکن است که در نتیجه این برخوردها، یکی از آن سیاره ها به داخل مداری با فاصله کمتر از سیاره کوتوله سفید رنگ وارد شود. به لحاظ نظری اینگونه است که یک سیاره ممکن است در نتیجه این برخورد به داخل محدوده قابل سکونت ستاره خود وارد شود.
جهان رو به افول
این سیاره کوتوله سفید رنگ که WD 1145+017 خوانده می شود در جریان ماموریت K2 تلسکوپ فضایی کپلر رویت شد. در این ماموریت، کپلر به صورت مستمر به مدت ۸۰ روز قسمتی از آسمان را تحت نظر گرفت.
از ماه جولای تا سپتامبر سال گذشته، کپلر سیگنال جالبی را از WD 1145+017 دریافت کرد که مورد توجه وندربرگ قرار گرفت؛ این ستاره اندکی تاریک می شد و اینطور به نظر می آمد که گویی جرمی از مقابل آن عبور می کند.
با مشاهده همین نشانه ها، وندربرگ و تیم تحت سرپرستی اش شروع کردند به رصد آن ستاره از طریق تلسکوپ های مستقر در زمین تا مشخص نمایند که آیا چیزی از مقابل آن ستاره عبور می کند یا خیر.
آنها تردیدی نداشتند که فرایند تاریک شدن ستاره به صورت دوره ای انجام می شود و این نشان می داد که چیزی از مقابل آن عبور می کند اما طول این دوره ها کاملا هم یک شکل و منظم نبود؛ گاهی اوقات این تاریک شدن ها مدت زمان بیشتری به طول می انجامیدند و نکته دیگر اینکه در یک زمان خاص و مشخص اتفاق نمی افتادند.
به طور معمول اگر سیاره ای از مقابل یک ستاره عبور کند، ستاره به شیوه ای کاملا قابل پیش بینی تاریک می شود چراکه مدار آن ستاره کاملا متقارن و ثابت است.
در نتیجه دانشمندان به این نتیجه رسیدند که آن تاریک شدن ها در نتیجه عبور ذراتی بوده که در دنباله یک سیاره مرده کوچک تر حرکت می کردند. آنها بر این باورند که سیاره مورد بحث در اثر برخورد با سیارات دیگر بیش از اندازه به WD 1145+017 نزدیک شده است و جاذبه ایجاد شده توسط سیاره کوتوله سفید رنگ باعث متلاشی شدن آن شده است.
گرد و غبار و ذرات ریزی که به خاطر از هم پاشیدن آن سیاره ایجاد شده اند شکلی شبیه به یک توده ابری عظیم به خود گرفته اند که به صورت دوره ای نور منتشر شده از سیاره کوتوله سفید رنگ را مسدود می کند.
وندربرگ می گوید: در ادامه این گرد و غبار به مراتب بزرگ تر از هسته کوچک تر سیاره می شوند و مشاهده اجرام آسمانی بزرگ به مراتب راحت تر خواهد بود.
حیات فرازمینی؟
اگر در اطراف سیاره کوتوله سفید رنگ، گونه ای از حیات فرا زمینی وجود می داشت یافتن آن به مراتب راحت تر از کشف سیارات دیگر بود. چون WD 1145+017 در حال متلاشی کردن این سیاره است، احتمالا هیچ حیاتی روی آن وجود ندارد اما اگر این سیاره کمی دورتر از سیاره کوتوله می چرخید، احتمال آنکه حیات در آن محدوده شکل بگیرد وجود داشت.
آوی لوئب استاد نجوم در دانشگاه هاروارد که در این مطالعه مشارکت نداشته در این باره می گوید: این سیاره ایست که بیش از اندازه به ستاره خود نزدیک شده است. اگر سیاره ای تنها دو برابر محدوده قابل سکونت به ستاره خود نزدیک شود آنگاه احتمال آنکه به واسطه جاذبه ستاره از بین برود بسیار زیاد خواهد بود.
اما اگر چنین سیاره ای در محدوده قابل سکونت اطراف یک سیاره کوتوله سفید رنگ قرار داشت، مطالعه و تعیین خصوصیات آن بسیار ساده تر می بود. به این ترتیب ستاره شناسان می توانستند نوری که از جو پیرامونی آن سیاره ساطع می شود را مورد مطالعه قرار دهند تا مشخص نمایند که هوای آن حاوی چه گازهایی است.
انجام این کار در مورد اگزوپلنت هایی که به دور ستاره های معمولی می چرخند تقریبا غیر ممکن است چراکه این نوع سیارات به طور کامل در روشنایی ستاره خود گم می شوند.
دانشمندان با مطالعه در مورد جو یک سیاره به اطلاعات زیادی در مورد این هستی دست پیدا می کنند. لئوب تاکنون دو مقاله مختلف را در مورد ارتباط نوع گازهای موجود در جو یک سیاره و وجود حیات فرازمینی نوشته است. اکسیژن موجود در جو زمین اگر حیاتی در آن وجد نداشت، میلیون ها سال پیش از بین می رفت. اصلی ترین دلیل وجود اکسیژن در جو زمین این است که ما زنده ایم.
لئوب معتقد است که گازهایی نظیر متان یا اکسیژن که عمدتا از مواد طبیعی نشات می گیرند میتوانند حاکی از آن باشند که زمانی روی یک اگزوپلنت حیات وجود داشته است.
این دانشمند همپنین باور دارد که با جستجوی آلودگی های شیمیایی در جو یک سیاره ممکن است بشود حیات فرازمینی را پیدا کرد. البته احتمال می رود که تکنولوژی های ایجاد شده توسط گونه ای از تمدن فرازمینی باعث ورود حجم بالایی از گازهای مصنوعی به درون جو آن سیاره شده باشد.
اما برای کشف این نوع گازها، آنطور که لئوب می گوید لازم است که آلودگی مورد بررسی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر حجیم تر از میزان آلوگی باشد که ما اینجا روی زمین داریم.
ممکن است استدلالتان این باشد گه اگر این موجودات تا این اندازه آلودگی تولید می کنند آنگاه شاید زیاد هم هوشمند نباشند اما طبق گفته لئوب شاید فاصله آن سیاره تا ستاره اش اندکی زیاد باشد بنابر این آن موجودات احتمالا برای گرم کردن مصنوعی سیاره خود دست به چنین کاری زده اند.
ممکن است تصمیم گرفته باشند با ایجاد لایه ای ضخیم از آلودگی تدابیری را اندیشیده باشند که سیاره به صورت مصنوعی گرم شود و شرایط زندگی روی آن بهبود پیدا کند.
البته همه اینها تنها در حد نظریه هستند چراکه تاکنون هیچکس شانس آن را نداشته که به مطالعه پیرامون یک اگزوپلنت در اطراف سیاره های کوتوله سفید رنگ بپردازد.
اما لئوب و وندربرگ امیددارند که کشف اخیر صورت گرفته در مورد سیارات رو به افول، پژوهشگران دیگر را به انجام مطالعات بیشتر در مورد سیاره های کوتوله سفید رنگ ترغیب نماید.
سیاره های سفید کوتوله نه سمی هستند و نه نایاب و آنطور که لئوب می گوید این مساله می تواند دانشمندان را به کشف سیاره هایی که در داخل محدوده قابل سکونت به دور آنها می چرخند تشویق نماید.
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
دریافت کارمزد برای حفظ حیات بانک ها
ماجرای دریافت کارمزد از تراکنش های بانکی و ارسال پیامک در این زمینه داستان بسیار پیچیده و جدیدی نیست و باید گفت در ایران تمام خدمات بانکی که برای افراد صورت می گیرد به صورت رایگان و ارزان انجام می شود برای مثال تلفن بانک دریافت موجودی و آگاهی از مقدار پولی که در بانک در حساب مافرهنگ مطالعه کاهش نیافته است/ جامعه به پژوهش تکیه کند
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگ مطالعه کاهش نیافته است جامعه به پژوهش تکیه کند شناسهٔ خبر 2977773 - سهشنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۸ استانها > فارس شیراز- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت کتاب خوان کم شده ولی این به معنی این نیست که فرهنگ مطالعه کاهش یافته اطیف فرکانسی به سیستم پیگردی جهانی هواپیماها اختصاص یافت
در پی تلفات پروازهای مسافربری طیف فرکانسی به سیستم پیگردی جهانی هواپیماها اختصاص یافت شناسهٔ خبر 2977357 - سهشنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۴ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات اتحادیه جهانی مخابرات در پی ناپدید شدن و تلفات پروازهای مسافربری با تخصیص طیف فرکانس به سرویس متحرقیمت جهانی نفت افزایش یافت
قیمت جهانی نفت در بازار معاملات آتی روز سه شنبه روند صعودی به خود گرفت به گزارش دولت بهار به نقل از پایگاه خبری رویترز به دنبال متعهد شدن مقامات عربستان سعودی برای همکاری در جهت ثبات بخشیدن بهقیمت جهانی نفت و همچنین تقویت دلار آمریکا بهای طلای سیاهدر بازار معاملات آتی روز سه شجزئیات و ریز هزینه کرد اعتبارات دریافتی اتحادیه از محل وبدجه ۹۳ رسانه ای شد
خبرگزاری شبستان مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور گفت باید در ساختارهای فرهنگی کشور اولویت سنجی مجدد شودو میزان اعتبار اتحادیه در سال ۹۳ حدود دو میلیارد و صدو نود و دو میلیون و هشتصد و پنجاه هزار تومان دریافت گردید به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ازپایگاه خبری اتحادیهبرای نخستین بار در کشور انجام شد ایجاد واحد اختصاصی بازیافت گاز مایع در پالایشگاه تبریز
برای نخستین بار در کشور انجام شدایجاد واحد اختصاصی بازیافت گاز مایع در پالایشگاه تبریزمدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت برای نخستین بار در کشور واحد تصفیه گاز مایع تولیدی واحد ایزوماکس در پالایشگاه تبریز با استفاده از توان داخلی طراحی ساخت و راهاندازی شد به گزارش خبرگزاری فانشانه های زیبایی همسر
یکی از ویژگی های مهم و نه رکن در انتخاب همسر معیار زیبایی و جمال است پرسش یکی از ویژگی های مهم و نه رکن در انتخاب همسر معیار "زیبایی و جمال" است میخواستم بمن بگین لطفاً از دیدگاه معصومین علیهم السلام اگر دختر خانم متدین و مومنه چه ویژگی ها و جذابیت های جسمی و جنسبهای نفت پایه اروپا افزایش یافت
تهران خبرگزاری صدا و سیما اقتصادی 1394 09 03 بهای نفت پایه اروپا برنت در معاملات روز سه شنبه افزایش یافت چشم انداز اینکه عربستان سعودی برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت با دیگر تولید کنندگان نفت برای کاهش تولید همکاری خواهد کرد عامل اصلی در افزایش قیمت در معاملات امروز بنرخ 20 ارز افزایش یافت +جدول
نرخ ارز نرخ امروز ریال نرخ دیروز ریال دلار آمریکا 978 29 980 29 پوند انگلیس 374 45 467 45 فرانک سوییس 447 29 368 29 کرون سوئد 439 3 431 3 کرون نروز 466 3 462 3 کرون دانمارک 273 4 265 4 روپیه هند 452 453 درهم امارات 163 8 165 8 دینار کویت 532 98 783 98 یکصد روپیه پاکستان 4شاخص کل بورس بازهم کاهش یافت
شاخص کل بورس بازهم کاهش یافت امروز در ۳۱۵۹۸ دفعه ۵۴۶ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش بیش از ۱ هزارو ۳۶۸ میلیارد ریال معامله شد و ارزش بازار حدود۲۷۱ هزار میلیارد تومان را ثبت کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از روابط عمومی بورس تهران شاخص کل با 75 واحد کاهش به-
علم و فناوری
پربازدیدترینها