محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827228135
دود کردن سالیانه 800 نخ سیگار به ازای هر ایرانی/ سیگار میکُشد!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دود کردن سالیانه 800 نخ سیگار به ازای هر ایرانی/ سیگار میکُشد!
آمارها حاکی از مصرف سالانه 60 میلیارد نخ سیگار در کشور است،رقمی قابل توجه که اگر میزان مورد اشاره را بر جمعیت 75 میلیون نفری ایران تقسیم کنیم،به ازای هر نفر 800 نخ سیگار در کشور دود می شود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،استعمال دخانیات یکی از معضلات جدی بسیاری از کشورهای دنیا همچون یونان، اسلوونی، اوکراین، چک، مقدونیه، روسیه، ترکیه، مولداوی، اسپانیا و...محسوب می شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و رشد نگران کننده مصرف سیگار و کاهش سن گرایش به استعمال دخانیات زنگ خطری است که برای مهار آن باید تدابیر لازم اندیشیده شود.
روز گذشته محمد محمدی،مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در جلسه کمیسیون برنامه ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز تهران که در ساختمان استانداری برگزار شد از مصرف سالیانه 60 میلیارد نخ سیگار در کشور خبر داد،آماری که البته تا 65 میلیارد نخ نیز برآورد شده است.
در ارتباط با مضرات توتون و تنباکو به موارد بسیاری اشاره شده که در این گزارش بنایی بر تکرار آن نداریم،اما آنچه که پرداختن به آن حائز اهمیت به نظر می رسد،چرایی گرایش جوانان به مصرف سیگار است.
برخی استعمال این توتون کمپرس شده در یک لوله کاغذی را نشانه ای از بزرگ شدن می پندارند و برخی دیگر آن را پرستیژ و تفریحی کم هزینه فرض می کنند که خاص به خود است و جایگزینی ندارد و برخی دیگر نیز فشار روحی، روانی و مشغله کاری را توجیهی برای استعمال محصولات دخانی می پندارند.
فارغ از اینکه مصرف کنندگان سیگار چه توجیهی را برای استعمال آن مطرح می کنند،سیر و روند صعودی مصرف سیگار در ایران با سرعت و شتاب در حال طی شدن است و کارشناسان برآورد می کنند در صورت استمرار وضعیت موجود، ایران رتبه نخست مصرف محصولات دخانی را (به نسبت جمعیت)از آن خود خواهد کرد.
در چنین شرایطی پرداختن و ریشه یابی علل روحی و روانی مصرف سیگار تا حدودی می تواند در تصمیم گیریها و تصمیمسازی ها برای کنترل و مهار این سونامی پنهان اما مرگبار مفید فایده واقع شود.
**ریشه های استعمال دخانیات،از زمینه های خانوادگی تا سوداگری
ریشه ها و عوامل موثر در استعمال دخانیات در کشور را نمی توان منحصرا به یک یا دو عامل خلاصه کرد.در واقع مجموعه ای از عوامل دست به دست هم می دهند تا بستر و زمینه لازم برای گرایش فرد به استعمال دخانیات فراهم شود،اما در این میان برخی از عوامل نقش بسیار پر رنگ و تاثیرگذار تری ایفاء می کنند.
یکی از جدی ترین عوامل موثر در سیگاری شدن نوجوانان یا جوانان به زمینه های خانوادگی،شرایط حاکم بر آن و شیوه های تربیتی اعمال شده در فرد باز می گردد.
فرج ا...پورمرادی،روانشناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در تشریح نقش و زمینه های خانوادگی در گرایش افراد به سمت استعمال دخانیات اظهار کرد:الگوهای نامناسب و رفتارهای ناصحیح اعضای خانواده نقش پررنگی را در تکرار رفتارهایی مشابه در فرزندان و افراد کم سن و سال آن خانواده ایفاء می کند زیرا نخستین الگو پذیری فرزندان در خانواده با کپی برداری از رفتارهای دیگر اعضای آن خانواده اعم از پدر،مادر،خواهر،برادر محقق می شود.
پورمرادی گفت:در کنار تاثیر رفتاری و الگوپذیری فرزندان از دیگر اعضای خانواده،نباید از تاثیر فقر مادی و اقتصادی خانوارها نیز در شکل گیری چنین تمایلاتی(استعمال دخانیات) به سادگی گذشت.
این روانشناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:البته نمی توان بلا استثناء تمامی خانواده های فقیر را بستر ساز سیگاری شدن اعضای آن فرض نمود،همانطور که نمی توان خانواده هایی که از لحاظ اقتصادی از توانمندی مالی مطلوبی برخوردارند را مصون از این ماده دخانی دانست.
وی افزود:اما در هر صورت،خانواده هایی که با بحران های مالی مواجه هستند بطور معمول کمتر قادر هستند شرایط لازم را برای فراهم کردن تفریحات متنوع و سالم برای فرزندان خود فراهم سازند و در این شرایط،نوجوانان و جوانان برای پر کردن اوقات فراغت خود به محفل های دوستانه خارج از خانه پناه می بند که معمولا نظارت ها و کنترل های خانوادگی در آن محدود است و احتمال بروز انحراف در آن بیش از اماکن دیگر خواهد بود.
پورمرادی عنوان کرد:عدم آگاهی و بی سوادی،اختلافات و مشاجرات درون خانوادگی نیز از دیگر عوامل موثر در تشدید ضریب احتمال گرایش فرزندان چنین خانواده هایی به استعمال دخانیات است.
این روانشناس و آسیب شناس اجتماعی افزود:دوری از خانواده،بیکاری،محرک های روانی،تقلید های کورکورانه از ستارگان سینما و الگوهایی که بصورت پوشالی برای نوجوانان و جوانان قد عَلَم کرده اند(اسطوره های کاغذی)شکست های عشقی و عاطفی،فشار دوستان برای مصرف سیگار از دیگر عوامل موثر در استعمال دخانیات محسوب می شود.
محمد علم اندوز،روانشناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی نیز با تاکید بر نقش موثر ریشه های روانشناختی در استعمال دخانیات عنوان کرد:آزادی مطلق یا فرزند سالاری،تبعیض در خانواده ها،اختلالات اضطرابی،افسردگی و اختلالاتِ شخصیتیِ نمایش گونه،از دیگر عواملی است که می توان برای ریشه یابی مصرف سیگار به آن اشاره کرد.
وی افزود:ناکامی در اهداف زندگی،بحران های عاطفی ناشی از اختلافات خانوادگی،جدایی پدر و مادر و ...نیز در بوجود آمدن چنین رفتارها و تمایلاتی موثر است.
**نقش آموزش و پرورش در کاهش و جلوگیری از گرایش جوانان به محصولات دخانی
فاطمه حق گو،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در تشریح عوامل موثر در استعمال دخانیات از سوی جوانان و نوجوانان گفت:دود کردن سیگار از سوی نوجوانان و جوانان نشات گرفته از عوامل بسیاری است که می توان در کلیت امر آن را به عوامل درونی و بیرونی تقسیم بندی کرد.
وی افزود:عوامل درونی مشمول شرایط روحی،روانی،وخانوادگی جوانان و نوجوانان می شود و عوامل بیرونی نیز یه شرایط حاکم بر جامعه و محیط بیرون از منزل وابسته است.
حق گو گفت:با همه این اوصاف نقش آموزش در کاهش،جلوگیری و پیشگیری بسیار حائز اهمیت،نافذ و تعیین کننده است.
این جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:آموزش صحیح و اصولی به دانش آموزان می تواند آنها را در مقابل چنین آسیب هایی واکسینه کند و احتمال بروز چنین معضلی را به حداقل ممکن کاهش دهد.
**عوامل اقتصادی موثر در افزایش استعمال محصولات دخانی
یکی از عوامل تاثرگذار در افزایش استعمال دخانیات معطوف به انگیزه های مادی و اقتصادی می شود.
به واقع سود حاصله از این کالا به اندازه ای جذاب و چشمگیر است که می تواند تمایل و وسوسه های سرمایه داران را برای تجارت این کالا تا حدود بسیاری افزایش دهد و در شرایطی که برخی آمارهای ارائه شده در رسانه ها از دود شدن سالانه 100 هزار میلیارد تومان سیگار در کشور حکایت دارد،تمایل و عمق سوداگری از محل فروش و توزیع سیگار بیش از پیش هویدا می شود.
در طول سالیان اخیر بعضا مطالب و اخباری در خصوص مافیای سیگار منتشر شده که البته هنوز بصورت کاملا رسمی به تایید نرسیده است،اما حجم انبوه سیگار در بازار و بخصوص فراوانی و تنوع پاکت های سیگار بصورت قاچاق پذیرش اینکه در پشت پرده این فراوانی،سود اقتصادی بی تاثیر است کمی دشوار نظر می رسد.
اگرچه افراد سیگاری با اختیار خود به تهیه سیگار اقدام می کنند اما در هر صورت نظام توزیع و فراوانی نیز در زمینه سازی و بستر پروری برای افزایش و گرایش هر چه بیشتر نوجوانان و جوانان به مصرف سیگار موثر است.
با کمی اغماض می توان گفت تقریبا تمامی مصرف کنندگان سیگار نسبت به مضرات و ضرر و زیان ناشی از مصرف محصولات دخانی آگاه هستند،اما غلبه تمایلات درونی باعث نادیده گرفتن مضرات این توتون مرگ آور می شود و به وضوح مشاهده می شود که با وجود چاپ تصاویری متعدد از مضرات سیگار و تاثیرات مخرب آن در بدن بر روی پاکت های سیگار،اما همچنان مصرف و استعمال محصولات دخانی با رونق بسیاری همراه است.
ولی ا...رضامند کارشناس امور اقتصادی با تایید نقش عرضه و فراوانی سیگار در گرایش هر چه بیشتر برخی از مردم به محصولات دخانی گفت:یکی از تصمیمات بسیار سازنده ای که می توان برای کاهش مصرف سیگار اتخاذ کرد اعمال سیاست های ویژه برای افزایش قیمت این محصول است.
وی افزود:بطور یقین بالا رفتن هزینه های خرید سیگار و کاهش فراوانی آن،زمینه سیگاری شدن افراد را تاحدودی کاهش می دهد.
رضامند گفت:مضافا بر اینکه با اعمال قوانین سخت گیرانه و البته اجرای جدی و دقیق آن همچون ممنوعیت مصرف سیگار دراماکن عمومی نیز در کاهش این معضل، موثر خواهد بود و حداقل اینکه قرار گرفتن افرادِ غیر سیگاری در معرض دود را، در محافل عمومی با کاهش هر چه بیشتری همراه می کند.
وی افزود:اگر چه ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی از قوانینی است که همواره با تبلیغات و هشدارهای محیطی به آن اشاره می شود اما ضرورت تشدید مجازات ها و اجرای قاطعانه آن نیز اصلی حائز اهمیت است،زیرا به نظر می رسد برخی به دلیل عدم برخورد قاطعانه و جدی،چنین محدودیت ها و ممنوعیت هایی را مد نظر قرار نمی دهند و با زیر پا گذاشتن حقوق شهروندان دیگر چنین قوانینی را نادیده می انگارند زیرا اغلب مواقع با یک تذکر ختم به خیر می شود!
امید است با تشدید مجازات ها و ممنوعیت های مصرف سیگار در اماکن عمومی،افزایش قیمت سیگار به میزانی که مصرف کنندگان قادر به تهیه آن با حداقل هزینه نباشند و آموزش و فرهنگ سازی اصولی بخصوص در مقاطع سنی پایین همچون مدارس توفیقات سازنده ای در جلوگیری از افزایش هر چه بیشتر مصرف این ماده دخانی حاصل شود.
در حال حاضر با یک محاسبه کلی در صورتی که میزان جمعیت موجود در ایران را 75 میلیون نفر فرض کنیم و مصرف سالیانه 60 میلیرد نخ سیگار را بر جمعیت مورد اشاره تقسیم نماییم،بصورت تقریبی سرانه 800 نخ سیگار در سال برای هر فرد ایرانی(اعم از سیگاری و غیرسیگاری) به دست می آید که آماری بسیار تاسف آور به نظر می رسد و مهار این سونامی و مرگ خاموش اما فراگیر،ضرورتی اجتناب ناپذیر است که باید مسئولان و کلیه آحاد جامعه نسبت به آن توجه هر چه بیشتری را لحاظ کنند،زیرا خطر بیخ گوش جامعه است و آرام و موذیانه به سلامت جامعه می تازد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
طلا: آیا افزایش قیمت کالاهای دخانی منجر به کاهش مصرف آن می شود؟
هاشمی: کشفیات قاچاق مطلوب نیست/ رسیدگی به پرونده حمله به موسوی لاری
مهر محکومیت تعزیرات بر پرونده قاچاق سیگار
چگونه مواد مخدر به داخل زندان راه پیدا میکند؟
پشت پرده دلیل بیکاری دو میلیون ایرانی چیست؟/از تلاش گروههای تروریستی تا فعالیت 30 درصدی اقتصاد زیر زمینی
۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
توزیع سیگار فقط با مجوز امکان پذیر است
توزیع سیگار فقط با مجوز امکان پذیر است رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور گفت بر اساس ابلاغیه قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت از ابتدای دی امسال فقط توزیع کنندگان عمده و خرده فروشانی که دارای مجوز باشند می توانند محصولات دخانی توزیع کنند به گزارش پایگاه اطلاع رساکاریکاتور/ سیگار 100متر جلوتر!
تراز بر اساس ابلاغیه قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت یکی از شرایط صدور مجوز خرده فروشی محصولات دخانی رعایت حداقل فاصله 100 متری از مراکز آموزشی فرهنگی و مذهبی و ورزشی است منبع فارس زمانبندی انتشار 4 آذر 1394 - 15 05عکس/ سیگار کشیدن دو دختر حدوداً 10، 11 ساله- مشهد
رفتم سوپر مارکت دیدم دو تا دختربچه حدود ١٠ یا ١١ ساله وارد شدن و دو نخ سیگار خریدند و شروع به استعمال کردند مشهد نیوز سن سیگار کشیدن در جامعه متاسفانه هر سال پایین می آید به گزارش مشهد نیوز شهروند خبرنگاری تصویر دو دختر حدوداً 11 ساله را برای باشگاه خبرنگاران ارسال کرده و ضمنافراد سیگاری زودتر پیر می شوند
افراد سیگاری زودتر پیر می شوندتاریخ انتشار چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۰۲ یافته های جدید نشان می دهد که سیگار کشیدن موجب افزایش نازک شدن لایه خارجی مغز با افزایش سن می شود به گزارش مهر طبق مطالعه اخیر محققان سیگار کشیدن به گونه ایی موجب تسریع روند پیری می شود که مهارت های فکریقوانین خرید و فروش سیگار اصلاح شد
قوانین خرید و فروش سیگار اصلاح شد براساس ابلاغیه قائم مقام وزیر صنعت از ابتدای دی ماه توزیع سیگار فقط با مجوز رسمی امکان پذیر است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر حداقل فاصله 100 متری از مراکز آموزشی فرهنگی و مذهبی و ورزشی و عدم پیشینه فرد مالک در توزیع سیگار قاچاق از شروطممنوعیت فروش بدون مجوز سیگار در کشور
ممنوعیت فروش بدون مجوز سیگار در کشور رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور اعلام کرد بر اساس ابلاغیه قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت از ابتدای دیماه فقط توزیعکنندگان عمده و خردهفروشان دارای مجوز میتوانند محصولات دخانی توزیع کنند خبرگزاری تسنیم علی اصغر رمزفروش سیگار، بدون مجوز ممنوع شد
فروش سیگار بدون مجوز ممنوع شد رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور اعلام کرد بر اساس ابلاغیه قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت از ابتدای دی ماه سال جاری فقط توزیع کنندگان عمده و خرده فروشانی که دارای مجوز باشند می توانند محصولات دخانی توزیع نمایند به گزارش فرهنگ نیورود 800 هزار زائر ایرانی به عراق تاکنون
ورود 800 هزار زائر ایرانی به عراق تاکنون جانشین ستاد اربعین عراق گفت که تا کنون نزدیک به 800 هزار زائر ایرانی به مناسبت اربعین حسینی ع وارد عراق شدهاند کد خبر ۵۵۰۰۶۸ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳ ۱۵ - 25 November 2015 جانشین ستاد اربعین عراق گفت که تا کنون نزدیک به 800 هزارمصرف ۶۰میلیارد نخ سیگار درسال
مصرف ۶۰میلیارد نخ سیگار درسال کد خبر ۵۴۹۹۳۷ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۰ - 25 November 2015 مدیرکل تعزیرات حکومتی کشور گفت از ۶۸ میلیارد تومان جریمه متخلفان قاچاق در تهران فقط ۴ میلیارد وصولی داریم به گزارش مهر صبح روز چهارشنبه کمیسیون برنامه ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزمجوزدار کردن فروش سیگار بر بازار تاثیری ندارد
دیروز خبری با عنوان سیگار فقط با مجوز به فروش می رسد در رسانه ها منتشر شد مطابق ابلاغیه مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت دستگاه های نظارتی و بازرسان از ابتدای دی ماه امسال با توزیع کنندگان عمده سراسری و استانی و خرده فروشان فاقد مجوز به عنوان متخلف برخورد می کنند بر این اس-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها