واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سرنوشت گربه های ولگرد تهران چه می شود؟
هر زمان که پایت را از خانه بیرون می گذاری محال است گربه ای را در کوچه و خیابان نبینی و دلت به حال گرسنه بودنش، نسوزد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سالهای بسیار طولانی است که هیچ مسئولی حرفی از ساماندهی گربه های شهر به میان نمی آورد، گویا همه به بودن آنها در شهر و راه رفتنشان در کنار شهروندان عادت کرده اند. هر زمان که پایت را از خانه بیرون می گذاری گربه ای رو به رویت ظاهر می شود و تمام قد به چشمانت نگاه می کند و با هر ترفندی به تو میفهامند که گرسنه است.
جالب است که روزانه بسیاری از این گربه ها در سطح شهر پرسه می زنند و کسی هم با آنها کاری ندارد، گویا دیگر عضوی بی خطر از موجودات دیگر این شهر شده اند.
سال گذشته رضا قدیمی مدیر عامل سازمان ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان صنایع و مشاغل شهرداری تهران در حال حاضر طرح جمعآوری سگهای ولگرد را با تفنگهای پنتبال و موشهای شهری را با سموم ایتالیایی در برنامه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر این سازمان برای جمعآوری گربههای تهران برنامهای ندارد.
وی با بیان اینکه سازمان ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران در نظر دارد که تمامی موشهای تهران را از بین ببرد، گفت: شاید در برنامه آینده طرح جمعآوری گربهها را اجرایی کنیم.
به گفته برخی از مسئولان شهری، بهترین راهکار برای مقابله با گربه های شهر ندادن غذا به آنهاست! مگر می شود، گویی فراموش کردیم آنها هم موجوداتی آفریده شده در این کره خاکی هستند.
حال جای سوال است که چرا مسئولان شهری برای کاهش موش ها و سگ ها برنامه ریزی می کنند، اما گربه ها را فراموش کرده اند؟
براساس گزارش یک سایت خبری، بهترين راهكار برای مقابله با معضل گربههای ولگرد اين است كه شهروندان زبالههای خود را در ظرفهای سرپوشيده قرار دهند و يا به گربههای ولگرد هرگز غذا ندهند.
به گفته یک کارشناس شهری، استفاده از كيسههای زباله برای حمل آن و يا دربدار نبودن مخازن زباله در كنار خيابان موجب ميشود كه گربهها مواد غذايی مورد نياز خود را بدون زحمت، از پسماندهای خانگی به دست آوردند و در نتيجه نياز به شكار موش نداشته باشند.
یک كارشناس محيط زيستی درباره چگونگی کاهش تعداد گربه ها از سطح شهر می گوید: اگر مواد غذايي موجود در زباله از دسترس گربهها خارج شود هم جمعيت گربهها كنترل می شود و هم به تدريج گربههای گرسنه براي تامين غذای خود به شكار موشها روی می آورند و در نتيجه جمعيت موش نيز به طور طبيعی كنترل می شود.
امروزه تعداد گربه های شهر به حدی افزایش پیدا کرده که اگر به تدریج آنها جای انسان ها را برای سکونت در شهر بگیرند جای هیچگونه تعجبی نیست.
بنابر گزارشی، جمعيت گربههای تهران از جمعيت حدود 280شهر كشور بيشتر است و گربههای تهران اگر دور هم جمع شوند جمعيتشان از جمعيت 68 كشور جهان بيشتر می شود چرا كه آنطور كه برخی از آمارها نشان می دهد در تهران بيش از 320 هزار گربه زندگی می كند.
این گزارش می افزاید: در سالهای اخير اخبار متعددی مبنی بر مقابله با برخی از حيوانات شهری مانند موشها و سگها منتشر شده است و به نظر می رسد گربهها چه در تهران و چه در ساير شهرهای ايران تاكنون از اين مقابله در امان ماندهاند چرا كه نه خبری مبنی بر "شليك شبانه" به آنها منتشر می شود و نه كسی اين ادعا را مطرح كرده كه گربهها را با "تزريق اسيد" كشتهاند.
با وجود اینکه شاهد افزایش جمعیت گربه های شهر تهران هستیم جای سوال است که چرا شهرداری تهران و یا هر ارگان ذیصلاح کاری برای جمع آوری و ساماندهی آنها انجام نمی دهد؟
محمد حقانی عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: با توجه به شكايتها و اعتراضاتی كه به شهرداری می شد اين سازمان دست به اقداماتی برای شناخت اين گربهها و كنترل جمعيت آنها زد. افراد دلسوز و دوستدار حيوانات با روشهای كنترلی مهلك مخالف هستند و مقوله گربههای خيابانی بايد طی جلسات جامع و به طور عمومی مورد بحث قرار گرفته و رويكرد مناسبی در اين زمينه اتخاذ شود.
وی ادامه داد: گربههای خيابانی تا حدودی به سلامت و ايمنی عمومی آسيب می رسانند، چرا که گربههای خيابانی ميزبان كك، ساس و كنه بوده كه خود ناقل بيماريهاي گوناگوني به انسان هستند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: استفاده از دوركنندهها، زندهگيری، انتقال زيستگاه و عقيمسازی از جمله روشهای عامهپسندی است که از تعداد گربههای خيابانی و آسيبهای آنها می كاهد.
مهرداد بائوجلاهوتی عضو فراكسيون محيط زيست مجلس در بررسی وضعيت گربههای شهر تهران ميگويد: درباره بسياری از حيوانات مضر مانند موشها و سگهای ولگرد شهرداری اقدامات خوبی براي مقابله با آنها انجام داده است اما درباره گربهها شرايط كمی متفاوتتر است، زيرا مردم خودشان از اين گربهها مراقبت می كنند و به آنها غذا می دهند. همين نگاه مراقبتی مردم به گربهها و اعتراضات كمتری كه نسبت به حضور آنها در شهرها وجود دارد باعث شده است كه شهرداری حساسيت كمتری درباره آنها داشته باشد.
وی ادامه می دهد: درباره حيوانات شهری دو نگاه متفاوت وجود دارد؛ نگاهی كه اين حيوانات را به عنوان آسيب می شناسد. اين نگاه درباره موشها و سگهای ولگرد بيشتر وجود دارد و ديگری نگاهی است كه به اين حيوانات به عنوان آسيب نگاه نمی كند. اين نگاه درباره گربهها وجود دارد. حتی در بعضی موارد ممكن است كه مردم با اقداماتی كه شهرداری برای جمعآوری اين گربهها انجام می دهد مخالفت كنند.
بائوجلاهوتی می افزايد: اقدام مهمی كه شهرداری و سازمان محيطزيست در اين زمينه می توانند انجام دهند فرهنگسازی است. بايد فرهنگسازی های لازم انجام شود تا مردم در برخورد با اين حيوانات نكات بهداشتی را رعايت كنند و از سوی ديگر، به اين حيوانات به عنوان موجود زنده نگاه كنند و درصدد آسيب رساندن به آنها برنيايند.
اين نماينده مجلس تاكيد می كند: شهرداری بايد نسبت به كنترل جمعيت اين حيوانات اقدامات لازم را انجام دهد. اقداماتی برای جمعآوری اين حيوانات از محيط شهر و انتقال آنها به بيرون از شهرها صورت گيرد تا از جمعيت آنها كاسته شود و در زندگی مردم مشكل ايجاد نشود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
مدیریت بحران بسیار ضعیف است
آمادگی صد درصدی نیروهای خدمات شهری برای برطرف کردن بحران
نماینده مردم را در انجام وظایف ذاتیاش متهم نکنید
قالیباف: رفع آسیبهای اجتماعی نیازمند مشارکت تمام افراد جامعه است
طلایی: مصرف مواد در مترو حقیقت دارد/مسئولان مترو بجای تکذیب عذرخواهی کنند
آلودگی صوتی مشکل اصلی منطقه 18
دود 6 میلیون خودرو فرسوده که به چشم مردم میرود
۰۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]