واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۰ب.ظ)
سکونتگاههاي غير رسمي طي ۳۷ سال گذشته هيچ تغييري نکردند موج- مديرکل راه و شهرسازي استان گفت: در فضاهاي شهري سکونتگاههاي غير رسمي طي ۳۷ سال گذشته هيچ تغييري صورت نگرفته است.
امروز و بعد از ۳۷ سال تنها نام مفت آباد به همتآباد تغيير يافته و در تغيير فضاي شهري آن اقدامي صورت نگرفته است.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي اداره کل راه و شهرسازي استان اصفهان، حجت اله غلامي در خصوص وضعيت شهرسازي در ايران و به ويژه در اصفهان گفت: اصفهان و شيراز نخستين شهرهاي ايران بودند که در سال ۱۳۳۷ طرح جامع شهري را براي خود تدوين کردند.
وي با بيان اين که در ايران مطابق با افزايش جمعيت و گسترش شهرها اهداف اروپاييها در شهرسازي دنبال شد افزود: بر اين اساس قوانين احداث، توسعه معابر، تملک اراضي و...وضع شد و شهرها بيرويه گسترش يافت.
غلامي با اشاره به اين که در اين دوره نيروهاي غيرتخصصي معمار جايگزين معمارهاي متخصص شدند، ادامه داد: در اين راستا ما نيز به طرحها و نقشههاي آنها استناد کرده و امروز در اين جايگاه قرار گرفتهايم.
وي افزود: امروز سکونتگاههاي غير رسمي افزايش پيدا کردهاند منجمله در اصفهان که باعث ايجاد زينبيهها، قائميهها، اميرعربها و ... شده که تا قبل از انقلاب مفت آباد تنها سکونتگاه غير رسمي اصفهان بود و اين در حالي است که امروز و بعد از ۳۷ سال تنها نام مفت آباد به همتآباد تغيير يافته و در تغيير فضاي شهري آن اقدامي صورت نگرفته است.
مديرکل راه و شهرسازي استان اصفهان با اشاره به وجود ۱۴ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهري غير مصوب در استان گفت: طرحهاي جامع شهري در اصفهان در حد تابلو و نقشههاي زيبا بر روي ديوارها باقيمانده و مديران و برنامهريزان شهري زبان واحدي براي تغيير و تحول پيدا نکردهاند.
وي ادامه داد: همچنين بايد توجه داشت که منابع مالي مناسبي براي اجراي طرحهاي برنامهريزي شهري پيشبيني نشده و همه هنر ما بعد از انقلاب در زمينه شهرهاي جديد خلاصه شده است که اين شهرها نيز مانند بهارستان، مجلسي و فولادشهر با اجراي طرح مسکن مهر به بيراهه کشيده شدهاند.
غلامي توجه به توسعه صنايع آلاينده به جاي پرداختن به صنعت توريسم را از ديگر ضعفهاي مشاهده شده در برنامهريزي شهري اصفهان دانست و افزود: شهر سازان نبايد اجازه دهند بيش از اين شهرسازي به بيراهه رود و از اينرو بايد بدانند که سر راه اين مسير بايستند و مسير را اصلاح کنند و اجازه ندهند ادامه مسير کشور و به ويژه شهر اصفهان به بيراهه برود.
مديرکل راه و شهرسازي استان اصفهان با اشاره به اين که با اجراي طرح بازآفريني شهري برنامهريزي براي حل مشکلات موجود در دستور کار است، افزود: بر اين اساس ستاد مرکزي بازآفريني بافت شهري به رياست رئيسجمهور تشکيل شده و سند بازآفريني شهري کشور نيز مصوب شده و با توجه به تشکيل ستادهاي متناظر استاني به ويژه در استان اصفهان نيز طرح بازآفريني شهري به مرحله اجرا رسيده است.
وي با بيان اين که بافتهاي ناهمگون شهري سرمايهاي است که از گذشته به ما رسيده و بايد حداکثر استفاده را از اين فضا داشت، ادامه داد: در برنامه ششم توسعه کشور پيشبيني شده که هرسال ۱۰درصد از فضاي ناکارآمد شهري بازآفريني شود و بر اين اساس ميتوان بعد از ۱۰ سال تحول در فضاي شهري ايجاد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]