تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس در مقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع كند دو سوم دينش از بين برود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837308141




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مداخلات آمریکا در ونزوئلا؛ از «بوش» تا «اوباما»


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مداخلات آمریکا در ونزوئلا؛ از «بوش» تا «اوباما»
آمریکا مدت‌هاست با حمایت خاموش از راست‌گرایان افراطی در ونزوئلا و تلاش برای انجام کودتا در این کشور درصدد تضعیف دموکراسی در این کشور است.

خبرگزاری فارس: مداخلات آمریکا در ونزوئلا؛ از «بوش» تا «اوباما»



به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله‌سور»، از آخرین تلاش آمریکا برای سرنگونی دموکراسی در ونزوئلا از طریق انجام کودتا در این کشور، یک دهه می‌گذرد و اکنون «واشنگتن» (پایتخت آمریکا) بار دیگر در تلاش است تا به این هدف دست پیدا کند. سال 2002 در ماه آوریل سال 2002 (اردیبهشت 1381) «هوگو چاوز» اندکی پس از آنکه به عنوان ریاست جمهوری ونزوئلا دست پیدا کرد، هشدار داد که آمریکا از همین اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توطئه‌های بعدی خود در این کشور آمریکای جنوبی است. چند روز پس از اعلام این اظهارات از سوی «چاوز»، کودتایی در ونزوئلا توسط مدیران شرکتی و نیروهای نظامی اخراج شده این کشور با همراهی آمریکا صورت گرفت که سبب برکناری 48 ساعته رئیس‌جمهور وقت ونزوئلا شد.




«هوگو چاوز» رئیس جمهور سابق ونزوئلا در اوایل ماه اکتبر سال 2002 (آبان 1381) نیز «چاوز» اعلام کرد که مقامات ونزوئلایی یک طرح کودتایی دیگر در این کشور را کشف کرده‌اند؛ دو هفته بعد، رئیس‌جمهور ونزوئلا توانست از یک ترور نافرجام علیه خود بگریزد؛ تروری که با انجام چندین تظاهرات ضددولتی در این کشور همزمان شده بود. سال 2005 در سال 2005 (1384) «جورج دبلیو بوش» برای بار دوم به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد و تلاش‌های وی برای حذف «چاوز» از حاکمیت ونزوئلا تشدید گردید؛ یک ماه بعد از سوگند یاد کردن «بوش» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، «چاوز» اعلام کرد که دولت وی به اسناد جدیدی درباره طرح ترور مجدد رئیس‌جمهور ونزوئلا دست یافته است؛ پرده‌برداری از توطئه جدید آمریکا در ونزوئلا در حالی صورت گرفت که «کاندولیزا رایس» وزیر امور خارجه وقت آمریکا «چاوز» را نیروی بی‌ثبات‌کننده خوانده بود. در ماه سپتامبر (مهر) همان سال «بوش» بار دیگر دولت ونزوئلا را مورد حمله قرار داد و حاکمیت این کشور را به عدم موفقیت در مبارزه با قاجاق مواد مخدر متهم کرد. سال 2006 در سال 2006 (1385) مقامات ونزوئلا اعلام کردند: به شواهدی دست یافته‌اند که براساس آن سفارت آمریکا در ونزوئلا در حال جمع‌آوری اطلاعات نظامی این کشور آمریکای جنوبی می‌باشد.


سفارت آمریکا در ونزوئلا در همان سال آمریکا فروش برخی سلاح‌های خاص به ونزوئلا را ممنوع کرد و «تحریم» به مبارزه سیاسی جدید «واشنگتن» علیه «کاراکاس» تبدیل شد. سال 2011 تا 2015 در سال 2013 (1392) آمریکا شرکت نفتی دولتی ونزوئلا و شرکت دولتی ساخت اسلحه در این کشور آمریکای جنوبی را تحریم کرد؛ موج تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا همچنان ادامه داشت تا اینکه در سال 2014 دامنگیر برخی مقامات دولتی این کشور شد. در ماه مارس سال 2015 (فروردین 1394) نیز «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا با صدور یک حکم اجرایی دولت ونزوئلا را تهدیدی غیرعادی علیه امنیت آمریکا خواند و تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور آمریکای جنوبی وضع کرد. این گروه از تحریم‌ها بحث‌برانگیزترین تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا بودند که حمایت تمامی کشورهای قاره آمریکا از ونزوئلا را برانگیختند؛ پس از آن آمریکا مجبور شد این تحریم‌ها را از اعتبار ساقط کند و بپذیرد که ونزوئلا تهدیدی علیه امنیت آمریکا نخواهد بود. دگرگونی تمهیدات اقتصادی صورت گرفته علیه ونزوئلا و ایجاد بحران اقتصادی در این کشور را می‌توان بارزترین مثال برای ادامه سیاست‌های ضد ونزوئلایی دولت «بوش» توسط «اوباما» در آمریکا دانست؛ این تمهیدات اقتصادی اقدامات ویرانگری هستند که از زمان کودتای سال 2002 به یادگار مانده‌اند. ونزوئلا و «ویکی لیکس» در سال 2006 (1385) سایت «ویکی لیکس» اسنادی از «ویلیام برونفیلد» سفیر سابق آمریکا در ونزوئلا را فاش کرد که براساس آن نماینده آمریکا برای توسعه بین‌المللی و نماینده اداره پیشگامی در تحول آمریکا در ونزوئلا نقش اساسی در راهبرد امپریالیسم برای سرنگونی «چاوز» داشته‌اند، به صورتی که این امر مهمترین مأموریت آنان در این کشور آمریکای جنوبی به شمار می‌رفته است.

از سال 2004 (1383) تا زمان افشای این اسناد از سوی «ویکی لیکس» نماینده آمریکا برای توسعه بین‌المللی مبلغ 15 میلیون دلار را به عملیات‌های خود در ونزوئلا اختصاص داده که بخش عظیمی از آن در اختیار 300 گروه راست‌گرای افراطی قرار گرفته بود. علی رغم اینکه دولت ونزوئلا سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه فعالیت‌های سیاسی در این کشور را از سال 2010 ممنوع کرده بود، آخرین اطلاعات موجود نشان می‌دهد که بودجه سالانه نماینده آمریکا برای توسعه بین‌المللی در ونزوئلا مبلغی بالغ بر 5 میلیون دلار بوده است. با وجود اینکه آمریکا خود از داشتن چنین قانونی بهره می‌برد، وزارت امور خارجه این کشور ممنوعیت صورت گرفته از سوی دولت ونزوئلا را محکوم کرد. اهمیت داشتن این قبیل قوانین برای ونزوئلا از آن جهت است که این کشور برخلاف آمریکا همچنان با تلاش‌های کودتاگرانه اپوزیسیون این کشور، تحت حمایت نیروهای خارجی، روبرو است. در اوایل سال 2015 دولت ونزوئلا طرح کودتای دیگری در این کشور را کشف کرد؛ این بار توطئه‌گران دستمزدهای خود را به صورت دلار آمریکایی دریافت کرده بودند و می‌بایست با ایجاد خشونت‌های خیابانی، ساختمان‌های کلیدی دولت ونزوئلا را هدف بمب‌گذاری قرار دهند. «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا در این رابطه رهبران اپوزیسیون کشور را به کودتاگری متهم کرد و هدف آنان از این اقدام را سرنگونی دولت خود دانست. اکنون ونزوئلا در آستانه برگزاری انتخابات مجلس در 6 دسامبر (15 آذر) قرار دارد و نگرانی درباره اقدامات بی‌ثبات‌کننده اپوزیسیون این کشور در بین مقامانت ونزوئلایی کاملا مشهود است. علاوه بر این موضع آمریکا در این‌باره نیز همچنان نامشخص است و هیچکس نمی‌داند که آیا آمریکا به سیاست‌های حیله‌گرانه خود برای بی‌ثبات‌سازی ونزوئلا ادامه می‌دهد و یا همچون سال 2002 به انجام کودتا در این کشور روی خواهد آورد؟ انتهای پیام/ح

http://fna.ir/137SEK





94/09/04 - 10:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن