واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۴ (۳:۹ق.ظ)
وزير نفت در پايان اجلاس سران کشورهاي صادرکننده گاز: ورود به بازار در صادرات گاز مهم تر است از قيمت اوليه / ضرورت آموزش نيروهايي که بتوانند در سازمان هاي بين المللي حاضر باشند موج - وزير نفت با بيان اينکه کسانيکه بتوانند در سازمان هاي بين المللي کار کنند را در کشور کم داريم، گفت: بحثي که سال ها به آن پرداختم اين است که در صادرات قيمت اوليه مهم نيست بلکه مهم ورود به بازار و سهم گرفتن از آن است.
بيژن زنگنه وزير نفت کشورمان در نشست خبري که در پايان سومين اجلاس کشورهاي صادرکننده گاز برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار موج پيرامون انتخاب سيدمحمدحسين عادلي براي دومين بار به عنوان دبيرکل مجمع کشورهاي صادرکننده گاز گفت: انتخاب مجدد دکتر عادلي براي کشور خوب است و وي آدم شايسته ايست. ضمن اينکه دو سال خيلي موفق را در GECF کار کرد و در اين دو سال مجمع کشورهاي صادرکننده گاز رشد کرده است.
وي افزود: اما به هر حال بايد مجموعه اي از نيروهايي در کشور تربيت شود که بتوانند در سازمان هاي بين المللي کار کنند که از اين جهت در کشور مشکل داريم. يعني آدم هاي ملي زياد داريم، اما آدم هايي که بتوانند بين المللي کار کنند در کشور کم داريم که بايد به آن بپردازيم.
نظراتمان با عماني ها نزديک است
وزير نفت با اشاره به ديدارش در روز شنبه با وزير نفت و گاز عمان اظهار کرد: مذاکراتمان پيرامون احداث خط لوله گاز بود که همانطور که مي دانيد مشاوري داريم که ظرف چندماه آينده اسناد مناقصه را براي احداث اين خط لوله آماده مي کند. ضمن اينکه صحبت هايي براي تجارت گاز با عماني ها انجام دادم.
زنگنه با بيان اينکه با دوستان عماني نظرات خيلي نزديکي داريم، اظهار کرد: ما با عماني ها بحث قيمت نداريم بلکه قرار است وارد بازار عمان شويم تا هم ال ان جي و هم از طريق عمان بتوانيم صادرات گاز داشته باشيم و عماني ها قبول کردند که ما وارد خورده فروشي گاز در عمان شويم.
در صادرات گاز سهم بازار مهم است نه قيمت اوليه
وي تاکيد کرد: سال هاي سال گفته ام و اميدوارم اين صحبت در کشور جا بيفتد که قيمت اوليه گاز در صادرات قيمت مهم نيست بلکه مهم ورود به بازار و سهم گرفتن از آن است چراکه بعدا قيمت در بازار تنظيم مي شود. در واقع اين بخاطر اين است که آدمي که گاز مصرف کرد، هيچ وقت حاضر نيست آن را کنار بگذارد.
وزير نفت با اشاره به مذاکراتش با وزير انرژي روسيه در روز دوشنبه گفت: در مذاکرات با روسيه به آنها گفتيم که روسبه را شريک درازمدت و راهبردي خود مي بينيم و به نظرم در سوآپ نفت خيلي زود بتوانيم به نتيجه برسيم چون روسها مايلند از طريق ايران سوآپ نفت انجام دهند. ضمن اينکه در مورد سوآپ گاز نيز قرار شد مذاکرات انجام شود. علاوه بر آن قرار شد در مورد ساخت تجهيزات نيز با هم کار کنيم. همچنين در مورد اجلاس هفته آتي که براي رونمايي از قراردادهاي جديد نفتي است، روس ها اعلام کردند که علاقه دارند در اين اجلاس حضور داشته باشند.
زنگنه در مورد برگزاري سومين اجلاس سران کشورهاي صادرکننده گاز در تهران اظهار کرد: نفس حضور 9 رييس دولت، پيام مهمي است حاکي از تداوم اراده جمعي صادرکنندگان گاز براي توجه به اين انرژي و براي اينکه نشان دادند که مي خواهند اين تشکيلات را داشته باشند.
راه اندازي مرکز تحقيقات گاز در الجزاير
وي افزود: در سال 78 و 79 من و تعدادي از دوستان دنبال تشکيل اين مجمع بوديم و اسم آنرا يعني همين GECF را ما انتخاب کرديم که آن موقع فکر نمي کرديم موضوع اينقدر جدي گرفته شود و اين پيام مهمي است براي بقا و کارکردهاي بيشتري مجمع کشورهاي صادرکننده گاز است. در واقع روساي کشورها نشان دادند که اين اراده را دارند که اين اجلاس کارکردهاي جديدي را داشته باشد.
وزير نفت کشورمان در مورد موارد مورد تاييد قرار گرفته در اين اجلاس گفت: تصويب شد تا مرکز تحقيقاتي در الجزاير راه اندازي شود که اين يعني يک قدم جلوتر رفتيم به سمت نوع جديدي از سازمان دادن و بخش جديدي ازهمکاري ها بين اعضا.
هنوز GECF ابزار تاثيرگذاري بر قيمت را ندارد
زنگنه با بيان اينکه پرداختن به بحث هاي قيمتي براي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز هنوز زود است، تصريح کرد: اما بالاخره ظرف چند سال آينده به اين بخش ها نيز خواهيم رسيد. ضمن اينکه 12 سال طول کشيد تا اوپک اولين اثرش را در بازار بگذارد. تازه اين درحاليست که در آن سال ها دنيا کوچکتر بود و مسايل هم پيچيدگي الان را نداشت.
وي ادامه داد: GECF به سمت خوبي جلو مي رود و به آينده آن اميدوارم و نفس برگزاري سومين مجمع کشورهاي گاز اين را نشان مي دهد. علاوه بر آن همزماني آن با اجلاس کاپ 21 که هفته آينده در پاريس برگزار مي شود پيام خوبي داشت با مضمون پاک ترين نوع انرژي فسيلي که همين گاز است.
وزير نفت در اشاره به بخش هاي ديگري از بيانيه پاياني سومين اجلاس سران کشورهاي صادرکننده گاز، اظهار کرد: بخش ديگر برمي گردد به مخالفت اجلاس سران با تحريم هاي فرامرزي و تحريم هاي يک جانبه اي که توسط بعضي از کشورها عليه ديگري در تجارت گاز در جهان اعمال مي شود. البته صراحتا گفته شده منظور تحريم هايي نيست که از طريق سازمان ملل اعمال شده باشد.
وي افزود: ضمن اينکه در زمينه آموزش نيروي انساني و انتقال فناوري ميان اعضا و سرمايه گذاري هاي پايدار و کم نوسنات بودن بازار در بيانيه به آنها تاکيد شده است.
زنگنه با بيان اينکه در اجلاس هاي قبلي مباحثه، صحبت و چالش داشتيم، گفت: ولي امروز در اجلاس بحثي دو طرفه نبود و بيانيه اي که خوانده شد، مورد تاييد همه کشورها بوده است.
وي با اشاره به اينکه نظرات اکثر روساي کشورها در بيانيه منظور شده است، اظهار کرد: در مورد تاثيرگذاري مجمع کشورهاي صادرکننده گاز بر روي قيمت بايد اعلام کنم که هنوز به مرحله اي نرسيده که در قالب قيمتگذاري در مجمع حرف بزنيم چراکه براي اعمال يک قيمت بايد ابزار داشته باشيم. در واقع در نفت کنترل عرضه ابزار ماست. اما در گاز حتي از نظر فيزيکي هم ابزاري نداريم چراکه بازار گاز بيشتر منطقه اي است و پيوستگي با هم ندارد. ولي هر وقت بازار تک محموله اي بزرگي ايجاد شود و يا در بورس ها فروش گاز به هم پيوند بخورند، مي تواند بر روي قيمتگذاري گاز نيز تاثرگذاري کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]