تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 26 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815982646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بي‌برنامگي سيستم آموزش كشور براي سوادآموزي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بي‌برنامگي سيستم آموزش كشور براي سوادآموزي
روز گذشته رئيس سازمان نهضت سواد‌آموزي آماري را در مورد تعداد بيسوادان كشور اعلام كرد، مشخص نبود بر چه اساس و پايه‌اي بايد اين همه بيسواد در كشور وجود داشته باشد.
نویسنده : محمدرضا هادیلو 
روز گذشته رئيس سازمان نهضت سواد‌آموزي آماري را در مورد تعداد بيسوادان كشور اعلام كرد، مشخص نبود بر چه اساس و پايه‌اي بايد اين همه بيسواد در كشور وجود داشته باشد. بر اساس اين آمار، در سرشماري سال ۹۰ تعداد 3ميليون و ۴۵۶ هزار بيسواد در گروه سني ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام شده كه در حال حاضر اين عدد به حدود يك ميليون و ۳۰۰ هزار نفر رسيده است.
زماني كه سازمان نهضت سوادآموزي پس از سه دهه سوادآموزی به راحتي بيش از 3 ميليون ايراني كمتر از 50 سال را بيسواد معرفي مي‌كند، اين سؤال پيش مي‌آيد كه توجه به گروه سني كه در مقطع نوجوان و جوان و ميانسال قرار دارند، در كجاي برنامه‌هاي وزارت آموزش و پرورش و سازمان نهضت سوادآموزي قرار دارد.
خوشبختانه يا متأسفانه چيزي كه در بين مسئولان باب شده، ارائه آمارهايي دقيق و مستند است اما اينكه چرا هيچ وقت از اين آمارها براي رفع معضلات و مشكلات استفاده نمي‌شود، باز هم سؤالي بي‌جواب است.
به عنوان مثال گزارش‌ها حاكي است كه بيشترين نرخ بيسوادي در نقاط محروم است، به طوري كه در دو، سه دهه اخير بيشترين بيسوادي در نقاط روستايي به ثبت رسيده است.
هرچند رئيس سازمان نهضت سوادآموزي مدعي شده در حال حاضر در مناطق روستايي شايد خود افراد به مدرسه نروند، اما در اين مناطق مدارسي ايجاد شده كه با يك، دو يا سه دانش‌آموز اداره مي‌شود ولي كارشناسان معتقدند پديده حاشيه‌نشيني و بيسوادي هنوز در اكثر نقاط شهري همچنان باقي است و به چشم مي‌خورد؛ مسئله پيچيده‌اي كه اجازه نخواهد داد روزي شاهد ايران بدون بيسواد باشيم.
در حال حاضر و با توجه به وضعيت اقتصاد كشور عوامل زيادي دست به دست هم داده‌اند تا برخي شهروندان عطاي تحصيل را به لقايش ببخشند و بيشتر به كسب درآمد فكر كنند. بر همين اساس و با توجه به اينكه كسب درآمد در مناطق شهري به‌رغم اينكه بايد يك عامل انگيزشي براي زندگي بهتر باشد، اما در حال حاضر مانعي براي تحصيل شده است.
در برخي مناطق مرزي كشور قاچاق كالا و بنزين با سودآوري خوبي رواج دارد و در نقاط حاشيه شهر‌ها و بيشتر در ميان حاشيه‌نشين‌ها نيز افراد با تكدي‌گري يا با جمع‌آوري ضايعات و فروش آن درآمدي به دست مي‌آورند و اين مانع از حضور آنها در مدارس مي‌شود. به خصوص اينكه اين بچه‌ها بيشتر متعلق به خانواده‌هايي هستند كه به لحاظ روابط اجتماعي دچار مشكلات جدي هستند.
با اين تفاسير چنين به نظر مي‌رسد كه هنوز سيستم آموزشي كشور برنامه جامع و مدوني براي اجباري كردن سوادآموزي براي يك گروه سني معين و حداقل تا يك مقطع تحصيلي مشخص كه معلومات اوليه را دربر بگيرد، ندارد.
وقتي هنوز بچه‌هاي زير 20سال به عنوان بيسواد معرفي مي‌شوند، سازمان نهضت سوادآموزي از برنامه‌هايش براي باسواد كردن زنداني‌ها و زير پوشش قرار دادن 111 هزار نفر از والدين بي‌سواد دانش‌آموزان خبر مي‌دهد و جالب اينكه برنامه‌ريزي براي افراد مسن و سالخورده بسيار حساب‌شده‌تر از افرادي است كه بايد در اولويت قرار داشته باشند و جامعه مورد نظر آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزي را تشكيل بدهند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن