واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فروش کلیه معامله ای برای فرار از اختلال دو جنسیتی/فوتبالیست خانم، مرد می شود استانها > ایلام - در چند سال کار خبری تاکنون به چنین سوژه ای بر نخورده بودم، مصاحبه با پسری که تا پنج سال پیش دختر بود و دوستان و همکلاسی هایش همگی دختر، ولی امروز با چهره ای پسرانه وارد مرحله جدیدی از زندگی شده است.
به گزارش ایرنا، وقتی روبرویم می نشیند کمی دستپاچه می شوم و نمی دانم مصاحبه ام را چگونه آغاز کنم، موهایش کوتاه اما هنوز ته چهره دخترانه را در عمق چهره اش می توان یافت، معصومیت در چشمانش هویداست و آرام شروع به تعریف سرگذشتش می کند.
او که نمی خواهد نامی از او برده شود،می گوید: سال 67 در یکی از روستاهای زرین آباد از توابع شهرستان دهلران متولد شدم در مدت 18سالی که در روستا بودم نمی دانستم دچار اختلال جنسیتی هستم و وقتی برای نخستین بار مشکلم را بدلیل نداشتن برخی اندام های زنانه با مادرم در میان گذاشتم او پاسخ داد: نگران نباش رفع می شود.
مادرم زنی ساده و پدرم کشاورز و بیشتر اوقاتشان را با کار کردن سپری می کردند، از بیان این مشکل جسمی ام ترس داشتم و بدتر از همه محیط کوچکی بود که در آن زندگی می کردم.
سال 87 وارد دانشگاه باختر ایلام در رشته حسابداری شدم، از کودکی ورزش را دوست داشتم با تمرین های مختلف بتدریج وارد تیم فوتبال دختران استان شدم، بدلیل قدرت زیادی که داشتم و از طرفی داشتن ظاهری پسرانه و صدای خشن در یکی از مسابقات لیگ برخی از تیم ها به مربی تیم ما اعتراض کردند که شما از پسر در ترکیب تیم خود استفاده کرده اید.
او ادامه می دهد: جرقه زندگی جدیدم از همین اعتراض شروع شد، بر اساس بخشنامه به همه تیم ها اعلام شد که بازیکنان باید تعیین جنسیت شوند در این زمینه از همه هم سونوگرافی انجام شد هم معاینه بدنی، در سونوگرافی پزشک معتمد به من گفت: تو دارای اندام تناسلی پسرانه داخلی هستی و به عمل جراحی برای تغییر جنسیت نیاز داری.
شنیدن این جمله که من در واقع پسر هستم و باید چند عمل برای تغییر جنسیتم انجام دهم اولین بار برای خودم جالب و حیرت انگیز بود، سرگردان شده بودم، این مساله را با برخی از دوستان نزدیکم در میان گذاشتم، آن زمان دانشجو و در خوابگاه زندگی می کردم ولی کم کم به علت مشکلاتی که در خوابگاه برایم بوجود آمد و تغییر دیدگاه اطرافیان بویژه دوستان نزدیکم مجبور به ترک خوابگاه و رفتن به خانه استیجاری شدم.
او ادامه داد: سال 90 بعد از پایان تحصیلات دانشگاه به مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی مراجعه کردم و تازه متوجه شدم برای عمل جراحی باید مراحل زیادی از جمله رفتن به دادگاه و دریافت حکم قاضی را داشته باشم که همه اینها در گرو رضایت خانواده ام بود.
خانواده ام در روستا زندگی می کردند و پذیرش این مساله برای آنها که دخترشان با عمل جراحی تبدیل به پسر شود غیر قابل قبول بود، به محض شنیدن این مساله بشدت مخالفت کردند ولی من برای انجام عمل رضایت خانواده ام را نیاز داشتم، مساله را با دادگاه و قاضی پرونده و دادستان در میان گذاشتم که در نهایت دادگاه که در جریان تمامی مشکلات من بود حکم انجام عمل را صادر کرد.
او می گوید: عمل جراحی من در ایلام انجام نمی شد، اوایل سال 91 بود همراه دوستم به یک کلینیک خصوصی در کرمانشاه رفتم، هزینه عمل حراجی 76میلیون ریال و با انجام آزمایش های مختلف تا 100 میلیون ریال می شد با کمک بهزیستی، موسسات خیریه و دریافت وام از کمیته امداد پول عمل را پرداخت کردم.
بعد از انجام اولین عمل جراحی تحول جدیدی را در زندگی احساس می کردم، شناسنامه جدید با اسم پسرانه و کارت ملی جدید دریافت کردم، گواهینامه رانندگیم را تغییر دادم، کارت پایان خدمت که به علت انجام عمل معاف شده بودم گرفتم و تمامی مدارک دانشگاهیم را با اسم جدید عوض کردم و در نهایت من ماندم و با وامی که ماهیانه بالای چهار میلیون ریال قسط داشت.
وامی که از کمیته امداد به من داده بودند 70 میلیون ریال بود، چند ماه توان پرداخت آن را نداشتم و اقساط آن عقب افتاده بود، بانک جلو حساب ضامن را گرفته بود، در بدترین شرایط مالی بسر می بردم تا اینکه یکی از دوستانم پیشنهاد داد کلیه ام را بفروشم.
ابتدا از انجام این کار ترس داشتم ولی چون فشار مالی زیادی بهم وارد شده بود بناچار به انجمن حمایت از بیماران کلیوی رفتم و تشکیل پرونده برای اهدا کلیه دادم ولی مسئولان انجمن باز هم رضایت خانواده ام را خواستند که با اخذ نامه از دادگاه و مشکلات جسمی و شخصی مجوز عمل صادر شد.
او ادامه می دهد: تیر ماه امسال کلیه ام را با انجام عمل جراحی به مبلغ 120 میلیون ریال به یک مرد دیالیزی 40 ساله فروختم، از مبلغی که از بابت فروش کلیه ام گرفته بودم ابتدا وام را تسویه و سپس با مابقی آن آپارتمان 50 متری رهن و اجاره کردم.
بعد از یک هفته از انجام عمل جراحی در خانه محبوس شده بودم، درد زیادی داشتم چون پرستاری نداشتم و کارهای شخصی ام را خودم انجام می دادم، بعد از گذشت چند روز که هیچ پولی برای تهیه غذا نداشتم به یک موسسه خیریه مراجعه و با حمایت آنها مقداری کمک و مواد غذایی گرفتم.
او می گوید: تمام زندگی ام یک یخچال، تلویزیون و چند تا ظرف و پتو است، وسایل گرمایشی در خانه ندارم و به علت سرما از چند وقت گذشته محل عملم عفوفت کرده و دکتر علت آن را سرمای محیط زندگیم دانسته است، از شدت درد توان کار کردن ندارم، از یک موسسه خیریه ماهانه 500 هزار ریال می گیرم و زندگیم را می چرخانم، چند ماه است که اجاره خانه نداده ام و صاحبخانه گفته از پول رهن کم می کند چند ماه بیشتر از قراردادم هم باقی نمانده است.
او گفت: عمل جراحی دومم هزینه اش 160 میلیون ریال است و تنها بیمارستان خصوصی در تهران یا اصفهان آن را انجام می دهند، بشدت به این عمل نیاز دارم، به موسسات خیریه مختلف و دستگاه های حمایتی مراجعه کرده ام و چشم براه کمک برای انجام عمل دوم که سخت تر از عمل اول است همچنان هستم.
پدر و مادرم که دختر و پسر عمو هستند هفت فرزند سه دختر و چهار پسر دارند ولی در واقع آنها شش پسر و یک دختر دارند، این بیماری را متاسفانه خواهر دیگرم هم دارد ولی او هنوز کوچک است و نمی دانم آینده اش چطور می شود.
سرگذشت غمبار زندگی این بیمار تی اس آنقدر برایم ناراحت کننده و تعجب انگیز است که در لابلای صحبتهایش مات و مهبوت می مانم و برخی جمله هایش را تنها در ذهن ثبت می کنم، نمی دانم اینجا به حال چه کسی باید دل سوزاند بحال این پسر که تا پنج سال پیش دختر بوده و همچنان دغدغه دو بیماری دو جنسیتی دارد و کلیه اش را بخاطر تامین مخارج عملش فروخته تا هویتش را مشخص کند یا به حال پدر و مادر او که به علت دیدگاه و تعصبات بی جا حاضر به پذیرش این بیماری فرزندشان نشده اند.
به گفته بسیاری پزشکان، جراحی آخرین راه علاج بیماران اختلال هویت جنسی است، ولی پس از رهایی از عمل چند ساعته و تولدی دوباره، تازه مشکلات بیشتری بر سر راه شان قرار می گیرد چرا که نه قبل از عمل و نه بعد از آن حمایت های درستی از این افراد صورت نمی گیرد، بطوریکه بیشتر آنها نمی توانند براحتی وارد محیط کار شوند و البته برخی دیگر نیز تصمیم به جدایی از خانواده هایشان می گیرند و گویی قصه پر غصه آنها تمامی ندارد.
امام خمینی(ره) در سال 1363 با صدور فتوایی، عمل تغییر جنسیت را مجاز اعلام کرد و این فتوا باعث شد که مریم ملک آرا، اولین ایرانی باشد که تغییر جنسیت دهد.
بر اساس آمار پزشکی قانونی از سال 1385 تا سال 1389 تعداد 1366 جراحی تغییر جنسیت در ایران انجام شده که 56 درصد زن و مابقی مرد هستند.
طبق آمار رسمی در ایران بین 15 تا 20 هزار تراجنسی زندگی می کنند هر چند آمار غیررسمی این عدد را تا 150 هزار نفر نیز می دانند.
متاسفانه نگاه مردم به افرادی که اختلال هویت جنسی دارند، کلیشه ای و تحقیرآمیز است و گروهی نیز ممکن است این افراد را اشخاصی منحرف بدانند چراکه همان گونه که گفته شد، فرد به زعم ظاهری که مردانه یا زنانه است، رفتاری متفاوت نشان می دهد و این موضوع باعث می شود در کانون توجه و در نتیجه مورد تمسخر یا سرزنش قرار گیرد.
به گفته بسیاری از پزشکان، افراد دارای اختلال هویت جنسی باید عمل جراحی شوند تا هویت شان مشخص شود و عمل جراحی در دو جنسه ها نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر و آمار پسرانی که می خواهند دختر شوند بیشتر است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی ایلام در این زمینه معتقد است: این بیماران بشدت به عمل جراحی نیاز داشته تا با پیدا شدن هویت واقعی و مشخص شدن جنسیت واقعی شان درگیری های درونی آنها کاسته و آرامش روحی را کسب کنند.
زهرا همتی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آمار دقیقی از این بیماران در استان در دست نیست افزود: تاکنون پنج نفر در سطح استان برای دریافت کمک هزینه جراحی به این اداره کل مراجعه کرده اند.
وی با بیان اینکه هزینه های جراحی این بیماران بسیار سنگین است، ادامه داد: سال گذشته 128 میلیون ریال بعنوان کمک هزینه عمل جراحی به این بیماران توسط بهزیستی بصورت بلاعوض پرداخت شده است.
همتی گفت: با توجه به پر هزینه بودن جراحی این بیماران افراد خیر باید وارد کار شده و برای رفع مشکل جنسیتی این بیماران با بهزیستی مشارکت کنند.
کلید واژه ها: تفکیک جنسیتی - استان ایلام - جنسیت -
یکشنبه 1 آذر 1394 - 16:14:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]