واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۲۵ق.ظ)
سهم تعاون به عنوان يک چشمانداز متعالي بايد دنبال شود/دليل کاهش سهم بخش تعاون در اقتصاد موج - معاون وزير کار درباره طرح برخي مباحث پيرامون کاهش سهم بخش تعاون از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد در برنامه ششم توسعه گفت: سهم تعاون به عنوان يک چشمانداز متعالي که بايد به آن برسيم مورد علاقه وزارتخانه است و بايستي دنبال شود.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون وزير کار با تشريح دلايلي که باعث شد تا تصميم به کاهش هدفگذاري رشد سهم بخش تعاون در برنامه ششم توسعه گرفته شود، گفت: در طول بيش از ۳ دهه، تعاون تنها ۵ تا ۶ درصد رشد داشته است.
سيد حميد کلانتري درباره طرح برخي مباحث پيرامون کاهش سهم بخش تعاون از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد در برنامه ششم توسعه و انتقاد تعاون گران نسبت به اين موضوع گفت: سهم تعاون به عنوان يک چشمانداز متعالي که بايد به آن برسيم مورد علاقه وزارتخانه است و بايستي دنبال شود.
معاون وزير کار اظهار داشت: اما؛ اگر واقعبينانه بخواهيم به اين موضوع نگاه کنيم ما قرار بود در برنامه پنجم توسعه به سهم ۲۵ درصدي برسيم ولي عملاً محقق نشد و از نظر سهم در اقتصاد رشدي حاصل نشد. دليل اين امر آن است که بخش دولتي در اين دوره کوچک نشده و بخش خصوصي نيز به موازات آن به دنبال کار خود است.
کلانتري خاطرنشان کرد: بنابراين اگر قرار است بخش تعاون بزرگ شود يا بايد دولت کوچک شود و سهم خود را در اقتصاد به بخش تعاون واگذار کند و يا اين که تعاون بايد آنقدر قوي عمل کند که بخش خصوصي را دور بزند و به جلو برود.
اين مقام مسوول در بخش تعاون ادامه داد: اين اتفاقات نيفتاد و ما علاقهمند هستيم در خصوصيسازيها و اصل ۴۴ به موازات بخش خصوصي، بخش تعاون هم مورد توجه قرار ميگرفت، ولي هميشه کساني که براي خصوصيسازي تصميم ميگرفتند توجه کمتري به بخش تعاون داشتهاند.
معاون تعاون وزارت کار تأکيد کرد: پس ميبينيم که در اين شرايط سهم بخش تعاون رشد نکرده است و ما تغيير هدفگذاري رشد سهم بخش تعاون را واقعبينانه دنبال ميکنيم و اگر هم کاهش سهم تعاونيها به ۱۵ درصد در برنامه ششم مطرح شده، تأکيد اين برنامه است.
به گفته کلانتري، اگر در طول برنامه ششم توسعه هم بتوانيم به سهم ۱۵ درصدي در اقتصاد دست يابيم باز هم رشد خيلي خوبي خواهد بود. در طول بيش از ۳ دهه بعد از انقلاب سهم بخش تعاون ۵ تا ۶ درصد شده و حالا اگر بتوان اين ميزان را در طول ۵ سال ۳ برابر کنيد توقعي را در جامعه به وجود ميآورد.
وي تصريح کرد: بنابراين اگر نتوان رشد پيشبيني شده در بخش تعاون را محقق کرد، بيدليل در جامعه و براي تعاون گران ايجاد ياس ميکند و ما گفتيم براي اينکه رشد خوبي محقق شود بهتر است واقعيتها را در نظر بگيريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]