واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
مدارس سبز اردبیل؛ نشاط کاذب دور از دسترس/زیرساختها فراهم نیست
شناسهٔ خبر: 2974024 - یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷
استانها > اردبیل
اردبیل – طرح فعالسازی مدارس سبز اردبیل در حالی از ابتدای سال جاری در دستور کار است که متولیان و کارشناسان از نبود زیرساختها و بیان شعارزده این طرح بدون توجه به امکانات موجود میگویند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: مردادماه امسال بود که مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل طرح مدارس سبز را برای اولین بار به واژگان ایدههای نو و بکر حوزه آموزشوپرورش استان کشاند. این ترکیب خوشایند که به نظر میرسید با توسعه فضاهای سبز مدارس، آموزش الگوهای صیانت از محیطزیست به دانشآموزان و تربیت دوستداران محیطزیست همراه خواهد بود در ابتدا در رسانهها از خبری به خبر دیگر شکل و قوت گرفت تا جایی که به گفته امید قیامی بهعنوان یک ضرورت قلمداد شد. وی بابیان اینکه محدود کردن آموزش به آموزشهای فعلی مدارس کافی نیست و باید نگاه ما به مسئله آموزش نگاه توسعهای باشد، درباره ضرورت اجرای این طرح گفت: این توسعه باید شامل همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی و... باشد. باوجوداین تأکیدات و هرازگاهی بیان این موضوع که در اردبیل مدارسی بهعنوان مدارس سبز الگوسازی خواهند شد، تاکنون در ماه نهم از سال نهتنها اقدام عملیاتی صورت نگرفته بلکه دستگاههای متولی از طرح شتابزده این پروژه ابراز گلهمندی میکنند. هیچ مدرسهای تاکنون معرفی نشده است اداره حفاظت از محیطزیست استان یکی از دستگاههایی است که عنوانشده در توسعه طرح مدارس سبز نقش کلیدی خواهد داشت. بااینوجود مدیرکل این مجموعه در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر بلاتکلیفی این طرح گفت: هنوز هیچ مدرسهای از سوی آموزشوپرورش به ما معرفی نشده است. اظهاراتی ازجمله اجرای برنامهها و کارگاههای آموزش صیانت از محیطزیست، توسعه فضای سبز مدارس با کاشت یک درخت برای هر یک دانشآموز، بهبود زیباسازی محوطه اطراف مدارس و غیره و غیره هرچند مطرحشده است، اما به گفته سید رضا موسوی تاکنون برای اجرا برنامه عملیاتی درخواست نشده است.
وی با تأکید بهضرورت افزایش سرانه فضای سبز در اردبیل، متذکر شد: چهبهتر که این طرح در مدارس نیز اجرا شود و آموزش حفاظت از محیطزیست از سنین پایین و از مدارس بهصورت جدی دنبال شود. وی افزود: از مشکلات امروز محیط زیست استان ضعف آگاهی است که به نظر می رسد با آموزش به موقع در مدارس تا حد زیادی قابل کنترل بود. به گفته موسوی هرچند محیطزیست مشتاق به اجرای این برنامه است اما تاکنون مدرسهای برای این طرح معرفی نشده تا ما برنامهای در آن اجرا کنیم. کمبود مدرسه و امکانات زیرساختی مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل اما در این زمینه معتقد است توسعه پایدار و حفظ محیطزیست باتربیت و هدایت درست امکانپذیر خواهد بود. موضوعی که به تائید هر ذهن عاقلی میرسد. بااینوجود در پاسخ به اینکه چرا تاکنون هیچ مدرسهای برای اجرای طرح مدارس سبز معرفی نشده است، مدیر آموزشوپرورش ناحیه یک اردبیل با ذکر مثالی به موضوع مهمی اشاره کرد. علی ورودی با پذیرش دغدغه توسعه مدارس سبز گفت: همین بس که در کشورهای آسیایی مدارس در مناطقی که پوشش گیاهی مطلوبی دارند ایجادشدهاند و در کشور خود ما هرکجا بایر و خالی از فضای سبز بوده یک مدرسه احداثشده است. وی با تأکید به کمبودهای عمده در زیرساختها و امکانات مدارس این سؤال را مطرح کرد که چطور میتوان برای ایجاد مدارس سبز هزینه قائل شد وقتی در خود اردبیل با کمبود مدرسه مواجه هستیم و در همین ناحیه یک ۳۷ درصد از مدارس ما دو شیفته هستند. مدیر آموزشوپرورش ناحیه یک اردبیل بابیان اینکه ما در آسفالت راه مدارس در زیباسازی و مقاومسازی و حتی محوطهسازی با مشکلات گسترده و کمبودهای مالی مواجه هستیم، ادامه داد: برای توسعه مدرسه سبز در ابتدا باید حداقلها را تأمین کنیم و بعد از تأمین زیرساختهای اولیه نسبت به اجرای این مهم اقدام کنیم.
ورودی به محدودیتهای شدید مالی آموزشوپرورش اشاره و تأکید کرد: به دلیل همین محدودیتها بسیاری از ایدهها عملیاتی نمیشود و ناچار به کنار گذاشته میشود. وی افزود: هرچند آماده عقد تفاهمنامه با دستگاهها ازجمله محیطزیست هستیم اما لازم است تأمین مالی شویم تا بتوانیم چنین طرحهایی را به اجرا درآوریم. غفلت از ظرفیت سمنها باوجوداینکه دغدغه ورودی و سایر مسئولان آموزشی در وضعیتی که مدارسی هنوز دو شیفته هستند، برخی برای مقاومسازی بودجه ندارند و برخی به حدی استهلاک دارند که دانشآموزان با نگرانی از ایجاد مشکل در کلاسهای درس حاضر میشوند و در وضعیتی که هنوز مدارس کانکسی در استان دایر است، بهجا بوده و پذیرفتنی است، اما به نظر میرسد در این میان آموزشوپرورش از ظرفیت قابلتوجهی غفلت کرده است. ما در آسفالت راه مدارس در زیباسازی و مقاومسازی و حتی محوطهسازی با مشکلات گسترده و کمبودهای مالی مواجه هستیمیک دوستدار محیطزیست معتقد است صیانت از محیطزیست و کمک به اجرای برنامههای آن بهویژه در بخش آموزش باید هزینه کمی داشته باشددارد. علی حقدوست با تأکید به اینکه در موضوع مدارس سبز آموزشوپرورش و محیطزیست میتوانند از ظرفیت سمنها استفاده کنند، افزود: سمنها میتوانند در اجرای برخی برنامهها مشارکت داشته باشند. درعینحال جلب مشارکت اولیا و مربیان و سایر نهادها ازجمله شهرداریها نیز به نظر میرسد مورد غفلت است و به پیشنهاد خبرگزاری مهر توسعه مدارس سبز میتواند از طریق جلسات اولیا و مربیان و با استفاده از توان مشارکتی اولیای علاقهمند دنبال شود. دانشآموزان بهجای توسعه پایدار، صرفهجویی در مصرف انرژی، استفاده بهینه از منابع آبوخاک، افزایش سرانه فضای سبز و صیانت از سرمایه طبیعی به مفهومی بهمراتب سادهتر نیازمندند و آن شاد زیستن است. یک مدرسه با ایجاد فضای شاد میتواند برای آموزش و پرورش موقعیتی بوجود آورد که به رها سازی از اسارت طرحها و واژگان شعارزده منجر شود و در این شرایط است که همین کلاس اولیها با دستان خود برای کاشت گلهای حیاط مدرسه به بابای مدرسه کمک می کنند. خبرنگار: ونوس بهنود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]