واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۵ب.ظ)
موج بررسي مي کند صنعتي سازي،غريبه اي در صنعت ساختمان موج - با آنکه صنعتي سازي در ساختمان مزاياي بسيار زيادي دارد اما در کشور ما به دليل عدم تراکم سرمايه و نبود امکانات لازم براي سرمايهگذاريهاي کلان در بخش ساختمان کمتر به صنعتي سازي توجه مي شود.
به گزارش موج ساختمانسازي به روش سنتي به دليل زمانبر بودن و عدم کيفيت مدتهاست که ديگر جوابگوي حجم عظيم تقاضا در بازار مسکن نيست به همين دليل است که بسياري از کارشناسان صنعت ساختمان و مهندسان سازنده به صنعتي سازي در صنعت ساختمان روي آوردهاند.
عمر صنعتي سازي در جهان به جنگ جهاني دوم بازميگردد و ژاپن اولين کشوري بود که از صنعتي سازي در ساخت خانههاي خود استفاده کرد.امروزه نيز ژاپن رتبه اول صنعتي سازي در ردهبندي جهاني دارد.
اما در کشور ما صنعتي سازي عمري کمي بيشتر از شصت سال دارد و نسبت به زمان ورودش هنوز آنطور که بايدوشايد از آن در ساختمانسازي کشور ما استفاده نميشود.
بر اساس جهتگيري مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن ساخت صنعتي ساختمان به 6 گروه سيستمهاي کامل ساختماني،سيستم سازهاي،ديوارهاي غير باربر،سقفها، مصالح و زير سيستم ها ميشوند و در هر گروه ميتوان از سيستمهاي مورد تائيد ساختوساز را بررسي و هر يک را بر اساس شرايط مختلف انتخاب کرد.
اگرچه امروزه صنعتي سازي در کشورهاي جهان جايگاه بالايي دارد و مهندسان ساختمان اکثراً از اين روش براي ساختوساز استفاده ميکنند اما صنعتي سازي ساختمان در ايران مزايا و معايبي دارد اما در صورت
رعايت موازين، استانداردها و اجراي صحيح روشها معايب آن قابلرفع است. برقراري الزامات و شرايط لازم براي ورود سرمايهگذاران، حمايتهاي حقوقي و مالي کافي و انتقال دانش و آييننامههاي سيستمهاي مورد تائيد ميتوانند گامي در جهت رشد و توسعه فعاليتهاي صنعتي سازي ساختمان تلقي شوند.
از صنعتي سازي در بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده نيز ميتوان بهره برد و به دليل آنکه در کشور ما تعداد خانههاي مسکوني که در زمره بافت فرسوده قرار دارند رو به افزايش است ميتوان از روش صنعتي سازي به دليل باصرفه بودن و زمان ساخت کمتري که نسبت به روش ساخت سنتي دارد استفاده کرد.
اما از صنعتي سازي در کشور ما هنوز آنطور که بايد استقبال نشده است.درروش صنعتي سازي درصد زيادي از قسمت هاي به کار رفته در ساختمان در کارخانه ها توليد شده و سپس در ساختمان ها نصب مي شود.
از مزاياي صنعتي سازي در ساختمان مي توان به کاهش هدر رفت مصالح،افزايش کيفيت ساختمان،صرفه جويي در مصرف انرژي،سبکسازي ساختمان با به کارگيري فناوري هاي نوين و ... نام برد.
اما در کشور ما به دليل عدم تراکم سرمايه و نبود امکانات لازم براي سرمايهگذاريهاي کلان در بخش ساختمان کمتر به صنعتي سازي توجه مي شود.
شرکتهاي ايراني از لحاظ فني توانايي صنعتيسازي ساختمان را دارند و شهرکهاي اکباتان، آپادانا و غرب نمونههايي از صنعتيسازي در ايران است.
به گفته وزير راه و شهرسازي در ايران براي تامين تقاضا در بازار مسکن سالانه به حدود يک ميليون و ۲۰۰ هزار تا يک ميليون و ۵۰۰ هزار واحد مسکوني نياز داريم و تامين اين تعداد واحد با تکنولوژيهايي که در ايران استفاده ميشود دشوار نيست اما اگر قرار باشد تا با استفاده از روش هاي سنتي ساختمان سازي ادامه دهيم ساخت اين تعداد ساختمان معلوم نيست چه مدت طول خواهد کشيد.
با توجه به برنامه پنجم و ششم توسعه کشور ما در امر صنعتي سازي بايد رشدي بيش از 40 درصد داشته باشد
بي توجهي به زواياي صنعتي سازي ساختمان منجر به بروز مشکلات و چالش هاي جدي در امر ساختمان سازي مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]