واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خاموشيهاي برق، هشداري براي مصرفكنندگان در جهت صرفه جويي بيشتر است
گزارش از فرزاد نويدي
خاموشيهاي مكرر برق در استان كردستان و به ويژه در شهر سنندج مركز اين استان، هشداري به مشتركان اين انرژي در راستاي ضرورت صرفه جويي در تمام منابع موجود است.
عدم صرفه جويي و بالا رفتن مصرف با توجه به گرم شدن هوا موجب خاموشيهاي متعدد شده كه اين مساله تنها از راه صرفه جويي قابل رفع است.
صرفه جويي و استفاده صحيح از انرژي برق ميتواند در توزيع درست و اصولي اين انرژي بسيار موثر و موجب بينيازي به قطع برق باشيم.
اين روزها و به دنبال كاهش نزولات آسماني شاهد خاموشيهاي گاه و بيگاه برق در استان كردستان و به خصوص شهر سنندج هستيم.
برق مناطق مختلف سطح شهر سنندج در روزهاي اخير كم و بيش به مدت يك ساعت خاموش ميشود.
برنامه خاموشيها در مناطق مختلف شهر زمان بندي شده و برق محلات به موازات هم قطع نميشود.
بسياري از شهروندان سنندجي خاموشيهاي برق را يك مشكل عمده در زمينه نيازهاي روزمره و همچنين احتمال سوختن وسايل برقي ميدانند.
خاموشيهاي برق بر روي كار بسياري از دستگاههاي اداري به ويژه بانكها تاثير به سزايي گذاشته و اين مساله موجب سرگرداني ارباب رجوع ميشود.
خاموشي برق صف بانكها، نانواييها و برخي از مكانهاي كه ارباب رجوع در طول روز به آن مراجعه ميكنند را شلوغ كرده است.
شايد بتوان خاموشيهاي برق را يكي از تبعات خشكسالي در سال جاري دانست.
به دنبال كاهش نزولات آسماني و پايين آمدن سفرههاي آبي و آب پشت سدها استفاده از انرژي برق نيروگاههاي آبي كشور به ميزان قابل توجهي كاهش يافته و انرژي برق مورد نياز كشور بايد از طريق نيروگاههاي گازي تامين شود.
وزير نيرو نيز در جمع خبرنگاران چند روز قبل مردم را به صرفه جويي در مصرف برق براي جلوگيري از استفاده روشهاي سابق جدول بندي برق دعوت كرد و اظهار داشت: نيروگاههاي برق آبي دچار محدوديت هستند و از ظرفيت ۶۵۰۰ مگاوات برق اين نيروگاهها فقط قادر به بهره برداري از يك هزار تا يك هزار و ۵۰۰مگاوات آن هستيم.
براي جلوگيري از جدول بندي و زمان بندي مصرف برق شهروندان بايد استفاده از اين انرژي را براي خود اولويت بندي كنند و از هدر رفتن اين انرژي تا حل كامل مشكلات موجود جلوگيري نمايند.
مسوول روابط عمومي و ارتباطات مردمي شركت توزيع نيروي برق استان كردستان به صرفهجويي برق توسط شهروندان تاكيد دارد و ميگويد: افت فشار در روزهاي اخير موجب پايين آمدن فركانس شده و اين مساله موجب خاموشيهاي مكرر شده است.
عليرضا صديقي به خبرنگار ايرنا افزود: اين خاموشيها پيش بيني نشده است و شركت توزيع نيروي برق كردستان برنامهاي منظم و مشخص براي در جهت خاموش كردن برق محلات و مناطق ندارد.
وي گفت: باتوجه به افت فشار و افت فركانس نيروي برق خاموشي بهترين راه حل و راهكار براي عدم آسيب رساندن به سيستمهاي برق شهروندان است.
وي اظهار داشت: افت فشار و فركانس ميتواند موجب نوسانات در جريان برق شود و اين نوسانات موجب آسيب رساندن جدي به سيستمهاي برق ميشود كه شركت توزيع برق استان خاموشي را بهتر از نوسانات ميداند.
وي افزود: اكنون اين شركت نوسانات برق را از مدار خارج كرده و به محض افت فشار و فركانس در مدار فورا اقدام به خاموشي ميكند تا از ضرر و زيانهاي احتمالي ناشي از نوسانات برق جلوگيري نمايد.
وي بار ديگر به صرفهجويي در مصرف برق توسط شهروندان و مشتركان تاكيد كرد و گفت: تنها راه برون رفت از مشكل فعلي صرفهجويي در مصرف و مصرف درست است.
وي ادامه داد: انرژي برق مانند ديگر انرژيهاي موجود نيست كه بتوان آن را ذخيره كرد و برق به محض توليد بايد وارد مدار شود و آن را بلافاصله مصرف كرد.
وي گفت: در حال حاضر ميزان توليد انرژي برق كم و مصرف بيشتر است و اين مساله موجب نوسان و خاموشي ميشود.
وي به شهروندان توصيه كرد كه در صورت صرفه جويي ۱۰درصد مصرف خود كه معادل يك لامپ ۱۰۰وات براي هر خانوار است ميتوان به عدم خاموشي كمك كرد.
وي به مشتركان برق در استان توصيه كرد كه به صورت جدي در مصرف اين انرژي صرفه جويي كنند تا به مشكلات بيشتري در اين رابطه برخورد نكنيم.
مسوول روابط عمومي شركت توزيع برق كردستان ادامه داد: اين شركت اقدام به توزيع لامپ كم مصرف به ميزان بسياري در سطح استان نموده كه شهروندان با تهيه اين لامپها و استفاده از آن ميتوانند در مصرف برق صرفهجويي نمايند.
صديقي افزود: همچنين اين شركت از اداره كل راه و ترابري و شهرداري نيز درخواست كرده كه روشنايي راههاي فرعي و غيرضروري و روشنايي پاركها را خاموش و يا زمان آن را كاهش دهند تا مشتركان خانگي بتوانند از نعمت روشنايي برق بهرهمند باشند.
وي همچنين عقب افتادن ساعت كار ادارات و سازمانها را نيز خواستار شد و گفت: ساعت كار ادارات بايد يك ساعت به عقب بيافتد تا مشكل خاموشيها برطرف و مشكلاتي براي مردم پيش نيايد.
وي گفت: با هماهنگي ائمه جمعه و جماعات استان در صدد ايجاد فرهنگسازي به منظور صرفهجويي در مصرف برق هستيم.
مدير عامل شركت مديريت توليد برق كردستان كه بهرهبرداري از نيروگاه سيكل تركيبي سنندج را بر عهده دارد نيز در مورد توليد انرژي برق در اين نيروگاه گفت:نيروگاه گازي سنندج از چهار واحد با ظرفيت اسمي هر واحد ۱۵۹ مگاوات و ظرفيت اسمي ۶۳۶مگاوات فعاليت ميكند.
مجيد رحيمي فر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ميزان توليد برق اين نيروگاه بيش از نياز استان كردستان است و در تامين و توليد انرژي برق مشكلي نداريم.
وي گفت: برق توليدي نيروگاه گازي سنندج وارد مدار برق كشور ميشود و توزيع برق آن در مركز انجام ميشود و اين نيروگاه دخالتي در توزيع انرژي برق توليدي خود ندارد.
وي گفت: در فصل تابستان ۱۱۵تا ۱۲۰مگاوات و در فصل زمستان ۱۵۲مگاوات برق در اين نيروگاه توليد ميشود.
وي ادامه داد: سال گذشته دو ميليون و ۲۵۴هزار و شش مگاوات ساعت برق در اين نيروگاه توليد شد كه در مقايسه با سال ۸۵كه يك ميليون و ۲۵۸هزار و ۶۵۸مگاوات ساعت است ۷۹درصد افزايش داشته است.
وي پيش بيني توليد امسال را نيز بيش از دو ميليون مگاوات ساعت ذكر كرد.
وي اظهار داشت: به تناسب نياز شبكه برقي كشور اين نيروگاه تا سقف چهار ميليون مگاوات ساعت توان توليد برق را در طول سال دارد.
وي در ادامه در مورد قطعيهاي برق كه برخي اوقات در سطح استان رخ ميدهد گفت: اين قطعيها ناشي از كمبود توليد برق در اين نيروگاه نيست و ربطي به نيروگاه ندارد.
وي با اشاره به كاهش نزولات آسماني در سال جاري خواستار همكاري مردم در صرفه جويي در مصرف آب و برق شد و گفت: صرفه جويي ميتواند به خدمات رساني در اين دو بخش تاثير فراواني بگذارد. ك/۴
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]