واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دهمين اجلاسيه اساتيد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم برگزار شد
دهمين اجلاسيه اساتيد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم با حضور نمايندگان مراجع عظام تقليد و اساتيد حوزه هاي علميه سراسر كشور روز پنج شنبه در سالن اجتماعات مدرسه عالي دارالشفاي قم برگزار شد.
به گزارش ايرنا، دراين آيين، آيت الله عبدالله جوادي آملي از اساتيد برجسته حوزه علميه قم به بحث مهم تحول در حوزه پرداخت و گفت: ما بايد براي تحقق اين امر، تحول را از نظر محتوا و روش مورد بحث قرار دهيم.
وي ادامه داد: اسلام ما را به فراگيري علوم دعوت كرده است و در بحث علوم اسلام توجه به آيات محكم، فقه و اخلاق و حقوق بسيار مهم ميباشد.
وي يادآور شد: حوزه علميه بايددر راستاي اين سه عنصر محوري برنامه هاي قوي و مستدلي داشته باشد.
آيت الله جوادي آملي با اشاره به اينكه در دو دهه گذشته برخي به عنوان اصلاح طلب برداشت هاي مختلف از قرآن را مطرح كردند گفت: طلاب و روحانيون بايد در مقابل اين گونه برداشت ها، با ارايه مدارك مستدل ايستادگي كند و اگر كار نكند دراين زمينه دستش خالي خواهد بود.
وي در ادامه روش كار در بحث تحول در حوزه را نيز مهم دانست و گفت:
اساتيد با استفاده از توانمنديهاي موجود، بايد تحول در حوزه را در دو بخش فوق الذكر جدي گرفته ودر راستاي مقابله به شبهات ، از هيچ تلاشي فروگذار نكنند.
آيت الله جوادي آملي در بخش ديگري از سخنان خود از شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم خواست استعدادهاي موجود در ميان طلاب وروحانيون را شناسايي تا حوزه بيش از پيش در تحقق تحول موفق باشد.
مدير حوزه علميه قم نيز دراين اجلاسيه با اشاره به نقش مهم حوزه هاي علميه در گسترش احكام اسلامي در كشور و جهان گفت: حوزه هم زيباييها و هم كاستيهايي دارد كه زيباييها بايد هرچه بيشتر بالنده و كاستيها نيز با همدلي و همگرايي مرتفع شود.
حجتالاسلام و المسلمين سيد هاشم حسيني بوشهري درخصوص تحول در حوزه نيز گفت: همانطور كه مقام معظم رهبري در سال تحصيلي گذشته فرمودند، در بحث مهم تحول، مديريت كردن آن از اهميت برخوردار است.
وي ادامه داد: در حال حاضر اساتيد برجسته و طلاب جوان و فاضلي در حوزه وجود دارد كه بايد از توانمنديهاي آنان به نحو احسن استفاده شود.
حسيني بوشهري، مسايل پژوهشي و تبليغي در ميان طلاب و روحانيون را براي تحقق اين امر با اهميت دانست و گفت: ما بايد با تحقيق و پژوهش روند بهتري براي آشنايي مردم با دين خدا ايجاد كنيم.
وي آينده نگري را نيز از ديگر مولفه هاي بحث تحول در حوزه ذكر كرد و گفت: حوزه بايد دراين زمينه دقيقا رصد كرده و افق هاي دور را ببيند.
مدير حوزه علميه قم همچنين تاسيس سازمان مورد نظر براي تحقق تحول در حوزه را نيز با اهميت دانست و گفت: با استفاده از مولفه هاي فوق الذكر مي توان برنامه هاي جدي را براي تحول در حوزه پيش برد.
حسيني بوشهري با اشاره به روايتي از امام اول شيعيان گفت: ما نبايد به وضع موجود رضايت داشته باشيم، بلكه بايد به كارهاي بزرگ رو آورده و به وظيفه خودمان عمل كنيم.
وي درادامه وظيفه اساتيد حوزه را براي تحقق اين امر مهم دانست و گفت:
شما كمك كنيد تا شوراي عالي حوزه به عنوان سرمايه اي گرانقدر بتواند روند رو به جلوي حركت حوزه علميه قم را دنبال كند.
دبير شوراي عالي حوزه علميه قم نيز دراين اجلاسيه گفت: حوزه در غيبت كبري وظيفه حفاظت از معارف اسلامي، مباني شيعه و جلوگيري از بدعتها را بر عهده دارد.
آيت الله محمد يزدي افزود: دراين راستا، طلاب و روحانيون وظيفه سنگين و مهمي را بر عهده داشته و بايد به مقابله به شبهات و انديشه هاي انحرافي بپردازند.
وي يادآور شد: ما در برخي بخشها از جمله فلسفه نيز بايد وارد شويم و اجازه ندهيم افرادي كه رسوبات غربي در انديشه هايشان هست درغياب حوزه مطالبي را به عنوان فلسفه اسلامي مطرح كنند.
يزدي همچنين گفت: خوشبختانه حوزه هاي علميه فعاليتهاي خوبي در راستاي پاسداري از معارف اسلامي و توجه به اصول اعتقادي شيعه انجام داده كه بايد بيش از پيش دراين راستا تلاش شود.
دراين اجلاسيه همچنين از آيت الله جوادي آملي به عنوان يكي از اساتيد برتر حوزه علميه قم به خاطر تلاش گسترده در راستاي ترويج احكام و معارف اسلامي تجليل شد. ك/۲
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]