تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833856703




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک مرکزی تمایلی برای کاهش نرخ ارز ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دلار53 بانک مرکزی تمایلی برای کاهش نرخ ارز ندارد

رسانه حامی دولت:
بانک مرکزی تمایلی برای کاهش نرخ ارز ندارد
یک رسانه مشهور حامی دولت روحانی با اشاره به روند گرانی دلار طی ماه‌های اخیر تلویحا اذعان کرد که بانک مرکزی تمایلی برای کاهش نرخ ارز ندارد.



به گزارش سرویس اقتصادی "جام نیـوز" ، خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: بازهم گرانی دلار در بازار آزاد در ماه‌های اخیر تکرار شد. بعد از اینکه در چند ماه ابتدایی سال جاری قیمت ارز در بازار آزاد نوسان خاصی نداشت و در حدود 3200 تا 3300 تومان متغیر بود، در تابستان و بعد از توافق هسته‌ای وین چند دوره افزایشی را تجربه کرده است.  
این در حالی است که در تیرماه و بعد از توافق هسته‌ای وین که قیمت دلار در حدود 3200 تومان بود برخلاف تصورات برای کاهش نرخ ارز، قیمت دلار در همان روز و حتی تا مدتی بعد در روند افزایشی قرار گرفت و تا حدود 60 تومان گران شد. نوسانی که از سوی بانک مرکزی نشات گرفته از هیجانات ناشی از توافق اعلام و عنوان شد که به‌طور یقین ازمیزان نوسانات بازار ارز کاسته می‌شود. چرا که عمده تحولات در بازار ارز و حتی طلا، ناشی از تصورات و انتظارات خاص برخی از عاملین اقتصادی است که به دلیل عدم حمایت از سوی متغیرهای بنیادین اقتصاد، در میان مدت پایدار نخواهد بود. این موج هیجانات خیلی سریع پایان می‌یابد و انتظار داریم ثبات و آرامش به سرعت به بازار ارز بازگردد.
اما به فاصله‌ای حدود دو ماه بازهم بازار ارز دستخوش تغییرات شد و قیمت دلار تا مرز 3500 تومان هم در شهریور ماه پیش رفت. اما این بار رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه بازار ارز کشش افزایش قیمت ندارد این گونه توضیح داد که «به دلیل تخلیه حباب‌های قبلی موجود در نرخ ارز، این بازار کشش افزایش نرخ را ندارد.» ولی با وجود اینکه سیف بازار را بی‌کشش دانست به هر حال قیمت دلار دیگر به مرز 3200 تا 3300 ابتدای تابستان بازنگشت و تا حدود 3450 تا 3470 تومان در نوسان ماند.
در ادامه بار دیگر به فاصله حدود دو ماه از تغییر قبلی، دلار گران و اخیرا به کانال 3600 تومان هم وارد شد. این بار هم بانک مرکزی توجیه‌های خاص خود را در این رابطه دارد. به طوری که اعلام کرد انتظارات، تصورات و الگوهای سرمایه‌گذاری عده‌ای افراد خاص موجبات این شرایط را فراهم آورده است. در عین حال که عنوان می‌شود در حال حاضر به دلیل تقاضایی که برای خرید ارز از سوی مسافران اربعین به کشور عراق وجود دارد، تقاضا افزایش یافته و گرانی تا حدودی طبیعی است.
با این حال در شرایطی که عرضه ارز در روزهای اخیر از سوی بانک مرکزی در بازار افزایش یافته و به نظر می‌رسد که این روال برای تعدیل نرخ دلار انجام شده باشد. شواهد نشان می‌دهد که این تزریق تاثیری بر کاهش قیمت دلار و برگشت به نرخ قبلی ندارد و تنها پاسخگوی بخشی از تقاضا است. چراکه اکنون صرافی بانک‌ها که مدتی است با تمرکز بیشتری نسبت به قبل و همچنین بطور گسترده‌تر توزیع ارز را انجام می‌دهند قیمت را با فاصله قابل توجه و ارزان‌تری نسبت به بازار و حتی قیمت قبل از نوسان عرضه نمی‌کنند. این در حالی است که نرخ گذاری صرافی بانک‌ها بیانگر آن است که تفاوت قیمت‌گذاری آنها حدود 10 تا حداکثر 15 تومان متفاوت از بازار بوده و همان قیمت گران شده را دنبال می‌کند.
این موضوع مورد توجه فعالان بازار ارز نیز است و برخی صرافان عنوان می‌کنند که اگر قرار است صرافی بانکها با توزیع ارز قیمت را تعدیل کنند، چرا برای مدتی هر چند کوتاه دلار را با فاصله قیمتی بیشتری عرضه نمی‌‌کنند که صراف هم با قیمت پایین خریداری کرده و به تبع آن با نرخ مناسبی به فروش برساند تا بر تعدیل قیمتها اثر گذار باشد. چون عرضه با قیمت بازار اثری بر کاهش نرخ ندارد و تنها تقاضا را تا حدی پاسخگو خواهد بود.
به هر حال نوسان و گرانی دلار در ماههای اخیر در حالی رخ داده که پیشینه قبلی نشان می‌دهد بعد از افزایش قیمت در دو تا سه دوره گذشته به ویژه در سال جاری کاهش قابل توجه و برگشت به نرخ گذشته را به همراه نخواهد داشت که البته افزایش حدود 400 تومانی قیمت دلار آزاد در سال جاری می‌تواند تاییدی بر این موضوع باشد.
ترجیح بر ارزان فروشی از سوی صرافی بانکها نیست
در عین حال که کارشناسان نیز بر این اعتقادند که اقتضائات بودجه‌ای، دولت را به سمت تغییرات اخیر بازار ارز کشانده و با وجود اینکه امکان فروش ارز از سوی صرافی بانک‌ها با نرخ پایین‌تر برای ارزان شدن ارز وجود دارد، ولی بانک مرکزی فعلا چنین ترجیحی ندارد.
در همین رابطه محمد واعظ- کارشناس مسائل ارزی- با اعلام این‌که گرچه بانک مرکزی می‌تواند با عرضه ارز از طریق صرافی‌های دولتی با نرخ پایین‌تر بازار را به تعدیل بکشاند، اما این کار را انجام نمی‌دهند، گفت: در حال حاضر ترجیح بانک مرکزی و سیاست‌گذار ارز این است که با توجه به اقتضائات بودجه‌ای دولت حتی توزیع ارز در بازار از سوی صرافان دولتی و بانک‌ها با کمترین فاصله با نرخ بازار انجام شود.
وی همچنین اشاره‌ای به دلایل اعلامی بانک مرکزی برای افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر داشت و افزود: به نظر می‌رسد محور سیاست‌های اصلی این بانک همه نیازها و کسری‌های بودجه سال جاری بوده که معمولا در دوره‌های مختلف اتفاق افتاده است. این در حالی است که دولت از طریق فروش ارز با نرخی بالاتر از آنچه که در بودجه به عنوان مبنا قرار گرفته و در بازار وجود دارد این تامین مالی را انجام خواهد داد.
به گفته این تحلیل گر بازار ارز اگر بانک مرکزی دلایلی مانند ایجاد انتظارات و یا افزایش تقاضای ارز را به عنوان چرایی گرانی دلار در روزهای اخیر و حتی دوره‌های قبل اعلام کرده، به دلیل ملاحظه شرایط موجود و اثر‌گذاری آن بر اقتصاد است.
واعظ این را هم گفت که سیاست افزایش قیمت دلار در بازار برای تامین بودجه در کوتاه مدت اجتناب‌ناپذیر است، اما در بلند مدت باید سیاست‌های تکمیلی در کنار آن قرار گیرد که بخشی از آن متوجه طراحی الگوی تخصیص ارز به فعالیت سرمایه‌گذاری و تولیدی است. در عین حال که باید الگوی تامین درآمد در بودجه به گونه‌ای لحاظ شود که دیگر نیازی به ورود به بازار ارز و افزایش نرخ با توجه به کسری بودجه وجود نداشته باشد./110



۲۷/۰۸/۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن