تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829974769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحث درباره اندیشه «علامه جعفری» در ایتالیا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سه‌شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲




1447770548387_DSCN5303_resize.JPG

نشستی با عنوان «هنر و زیبایی‌شناسی میان شرق و غرب: تأمل‌هایی درباره‌ی اندیشه‌ی علامه جعفری»، از برگردان ایتالیایی کتاب «زیبایی‌شناسی و هنر در اسلام» اثر علامه جعفری رونمایی شد. این کتاب با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و مؤسسه علامه جعفری در تهران، توسط انتشارات عرفان (ایتالیا) به چاپ رسیده است. بنا بر گزارش رسیده، جلسه رونمایی این کتاب با حضور جمعی از علاقه‌مندان در محل خانه ی فرهنگ و هنر S. Francesca Romana مرکز تاریخی شهر رم، با وجود حمله‌های تروریستی شامگاه 13 نوامبر (22 آبان) در شهر پاریس و تهدید به اقداماتی مشابه در شهر رم، برگزار شد. در آغاز این همایش Giuseppe Aiello معاون مرکز مطالعات بین‌المللی "خانه ی دانایی" شهر رم با اشاره به ضرورت شناخت جوامع غربی از هنر قدسی در شرق، برگردان ایتالیایی کتاب "زیبایی شناسی و هنر در اسلام" و معرفی نقطه نظرات علامه محمد تقی جعفری در حوزه زیبایی‌شناسی و هنر در این همایش را گامی در این راستا معرفی کرد و بر ضرورت چنین رویکرد گفتمانی در جهت یافتن راه برون‌شدی برای مسائل مبتلابه جوامع امروز تأکید کرد. نخستین سخنران این همایش، Gianluca Marletta بود که مقاله‌ای با عنوان "از Syn-Bàllo(نماد) تا Dia-Bàllo (ابلیس): پایان هنر قدسی در غرب" ارایه کرد. وی پیش از ارائه مقاله ی خود، با اشاره به خالی از جمعیت بودن مرکز تاریخی شهر رم در پی تهدیدهای تروریستی اخیر، بیان داشت که این رخداد بی ارتباط با موضوع این همایش و مقاله وی نیست. او سپس با ارایه مقاله خود به همراه نمایش تصاویری از مصادیق هنر معنوی در معماری اقصا نقاط جهان، ویژگی مشترک چنین هنری را نمایش سازواری و زیبایی حاکم بر جهان به مثابه مخلوق خداوند با بهره گیری از مؤلفه هایی نظیر نور و اعطاء جایگاهی استعلایی – معنوی به مکان؛ به مثابه محل پیوند انسان و خداوند از رهگذر عبادت ارزیابی کرد. وی در این پس‌زمینه، ساختار بنیادین هنر مسیحی، بویژه معماری کلیسایی در آن را نمادپردازی دانست که به زعم او، سیر تاریخی هنر قدسی، تاریخ اوج و حضیض این نمادپردازی بوده است؛ به نحوی که در دوره جدید، رفته رفته با حفظ محتوای هنر قدسی، ساختار آن تحول یافته تا در نهایت، محتوای قدسی آن نیز حذف شده است.



سخنران بعدی این همایش Eduardo Ciampi - شکسپیرشناس شهیر ایتالیایی و رییس دپارتمان مطالعات زبان‌شناختی و ادبی مرکز مطالعات بین‌المللی خانه دانایی شهر رم - بود که مقاله ای با عنوان"امر قدسی در زندگی و هنر" ارایه کرد. مقاله ی Ciampi به معرفی تاریخچه مختصری از آثار تألیفی و برگردان‌های ایتالیایی کتاب‌ها در حوزه هنر قدسی اختصاص داشت. وی در مقاله خود با معرفی اجمالی متفکرانی نظیر Renè Guènon و Philip Sherrard ضمن ارائه کتاب‌شناسی ایشان در حوزه ی مذکور، به قرائت بخش‌هایی از آثار این متفکران پرداخت. در ادامه، قربانعلی پورمرجان - رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا - در آغاز سخنان خود از قربانیان حملات تروریستی پاریس یاد و مقاله خود را با عنوان "هنر و معماری مسیحی در ایران" ارایه کرد. وی گفت: سخن از هنر در تمامی مکاتب و اندیشه های بشری رایج بوده و ادیان الهی نیز، به ابعاد هنر پرداخته و آن را تبیین کرده‌اند؛ تا جائی که هنر در زوایای درونی و بیرونی این ادیان مشهود بوده و مراکز دینی مملو از هنرهای انسانی هستند که در خدمت دین قرار گرفته‌اند. اگر چه برخی هنرمندان فارغ از نگاه دینی و مذهبی خود، بر اساس واقعیت های محیط و جامعه شان دست به ابتکارات هنری زده و آثار خود را خلق می کنند، ولی اندیشمندانی همچون علامه جعفری با نگاه فلسفی و جهان بینی اسلامی تلاش کرده اند تا ذات هنر را واکاوی کرده، فلسفه هنر را تبیین کرده، زیبایی هنر را در کنار فلسفه هنر معنا کنند. رایزن فرهنگی ایران در ادامه با ارایه مصادیقی تاریخی از همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف در ایران، بیان کرد: در چنین فضایی، مسیحیان ارمنی، آشوری و کلدانی در ایران برای خلق آثار هنری خود مطابق باورهای دینی شان، مجال کافی داشته و در این مجال، به غنا، تنوع و بالندگی فرهنگ هنری ایران یاری رسانده اند. آن چه در خصوص هنر مسیحی جمعیت ارامنه در ایران معاصر حائز اهمیت است، در هم تنیدنگی این هنر در بدنه هنر ایرانی – اسلامی است. مقاله پایانی بخش نخست این همایش با عنوان "باغ های غربی و شرقی: عناصر هنر سنتی در اندیشه Attilio Mordini" توسط Alberto Perani ارایه شد. در آغاز بخش دوم این همایش، علی جعفری - فرزند علامه محمد تقی جعفری و رییس بنیاد تدوین و نشر آثار علامه جعفری - مقاله خود را با عنوان "جایگاه و ارزش هنر نزد پیروان ادیان ابراهیمی" ارایه کرد. سخنران بعدی این همایش، Maria Rosaria D’Acierno نویسنده مقدمه برگردان ایتالیایی کتاب "زیبایی شناسی و هنر از دیدگاه اسلام" بود. سخنرانی پایانی همایش را هم جواننا مالادرودو - شاعر و طراح مسلمان ایتالیایی - انجام داد. وی که بازبینی متن برگردان ایتالیایی کتاب "زیبایی شناسی و هنر از دیدگاه اسلام" اثر علامه محمد تقی جعفری را برعهده داشته است، طی سخنانی با ابراز خرسندی از مشارکت در انتشار کتاب مذکور، هنر اسلامی، به ویژه نگارگری، سرامیک و خوشنویسی را منظر زیبایی شناسانه خود به روح اسلام و هنر خوشنویسی را از حیث نگارش متون مقدس، هنری تعالی دهنده معرفی کرد.











انتهای پیام








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن