واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۷ب.ظ)
نهايي شدن سند بيماريهاي ديابت موج - معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي عنوان کرد: اين موضوع در ساير بخشها همانند انواع بيماريهاي غير واگير، تغذيه و سبک زندگي نيز به مرور پيگيري ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد باقر لاريجاني در حاشيه کنگره بين المللي يلدا که به بررسي تازهترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشکي ملکولي، سلولي و باليني ميپردازد، در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم پيشگري از بيماريهاي غير واگير در کشور عنوان کرد: يکي از موارد جدي براي سلامت جامعه ما بيماريهاي غير واگير است به طوري که 70 تا 80 درصد مرگ و مير و بار بيماريها در کشور مرتبط به اين حوزه است.
وي با بيان اينکه در کشور برنامه ريزيهاي مفصلي براي تحول جدي در کنترل و درمان بيماريهاي غير واگير انجام شده است، اظهار کرد: متاسفانه همچنان کشور ما در ميزان ابتلا به اين نوع بيماريها با رشد مواجه است. اين موضوع در ريسک فاکتورها همانند تحرک بدني، استفاده از دخانيات و تغذيه نامناسب و غيره بيشتر به چشم ميخورد.
هدف گذاري ويژه براي کاهش آمار اعتياد و حوادث جاده اي در ايران
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که بيماريهاي قلب و عروق، چاقي، ديابت و انواع سرطانها و برخي بيماريها همانند بيماريهاي تنفسي و آسم در رأس بيماريهاي غير واگير در کشور ما است، خاطرنشان کرد: چهار هدف گذاري براي کنترل و درمان بيماريهاي غير واگير شامل ديابت، بيماريهاي قلب و عروق، سرطانها و بيماريهاي تنفسي و آسم انجام شده است.
در کشور ما با توجه به بالا بودن نرخ اعتياد و نيز آمار بالاي حوادث جاده اي و ترافيکي هدف گذاري ويژه و جداگانه اي نيز براي کاهش اين موارد انجام شده است.
لاريجاني با اشاره به اين که اين هدف گذاري ويژه شامل بيماريهاي روحي و رواني نيز ميشود، عنوان کرد: همچنين در تلاشيم مصرف نمک و چربيهاي غير اشباع را نيز در جامعه کاهش دهيم.
بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت بالاترين بار بيماري در کشور را دارند
وي با اشاره به اين که بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت جز بالاترين ريسک فاکتورها و بار بيماريها در کشور ما است، اظهار کرد: تحرک بدني و بهبود وضعيت تغذيه در سند ملي پيشگيري و کنترل بيماريهاي غير واگير به تفصيل بررسي شده است.
لاريجاني ادامه داد: براي تمام بيماريهاي ذکر شده چهار مورد پيگيري ميشود با اين مضمون که در حيطه قانونگذاري و کنترلهاي کلي ميتوان به چه اقداماتي دست زد؟ همچنين کاهش ريسکها، نحوه ارائه خدمات و نحوه پايش اين بيماريها و اقدامات انجام شده در آنها از ديگر مواردي است که در حيطه کنترل و پيشگيري بيماريهاي غير واگير دنبال ميشود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که دليل تاکيد ما بر بيماريهاي غير واگير به معني بي توجهي به بيماريهاي واگير نيست، گفت: در برخي موارد شيوع اپيدميها نوپديد ميتواند يک کشور را با چالشهاي جدي مواجه کند.
لاريجاني با اعلام خبر نهايي شدن سند بيماريهاي ديابت در هفته آينده در سمينار بين المللي ديابت خاطرنشان کرد: اين موضوع در ساير بخشها همانند انواع بيماريهاي غير واگير، تغذيه و سبک زندگي نيز به مرور پيگيري ميشود. همچنين با تصميمهاي کشوري درصدد هستيم موضوع کاهش مصرف نمک و چربيهاي غير اشباع را به جد در دستور کار قرار دهيم.
لاريجاني با ابراز تأسف نسبت به اين که مبارزه با بيماريهاي غير واگير سخت تر و زمان بر تر است، اظهار کرد: همچنين نتايج آن در بازه زماني طولاني تري به دست ميآيد.
33 درصد توليدات علمي کشور مربوط به حوزه پزشکي است
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در بخش ديگري از سخنان خود به وضعيت آموزش پزشکي در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در سالهاي اخير دانشگاههاي علوم پزشکي در کشور ما توسعه يافته است. لذا در حال حاضر 60 دانشگاه علوم پزشکي و 500 مرکز تحقيقات، 18 هزار عضو هيئت علمي و 200 هزار دانشجو در کشور وجود دارد.
وي با بيان اينکه 33 درصد توليدات علمي کشور مربوط به حوزه پزشکي است، عنوان کرد: رتبه توليدات علمي پزشکي کشور در برخي از بانکهاي اطلاعاتي جهاني 17 است.
چالش اساسي اين است که بر اساس برخي اطلاعات، ايران در يک دوره، رشد سريعي در دنيا در حوزه پزشکي داشته است اما در حال حاضر رشد علمي در حوزه پزشکي کشور به سرعت گذشته پيش نميرود، لذا بايد برنامه ريزيهاي مفصلي براي حفظ آن داشته باشيم.
لاريجاني گفت: افت و خيزهايي در بخشي از حوزههاي پزشکي داريم اما با برنامه ريزيهايي که در حال انجام است و با حرکت دانشگاهها به سمت مأموريت گرايي و نيزنگاه آمايشي که به دانشگاهها داريم اميد است در سالهاي آتي رشد در حوزه پزشکي را همانند گذشته افزايش دهيم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به وضعيت استناد به تحقيقات حوزه پزشکي کشور اظهار کرد: استناد به تحقيقات نسبت به آمار انجام تحقيقات پايين تر است. ايران در منطقه کشور اول در برخي حوزهها در حيطه توليدات علمي و کشور اول در حوزه استناد است اما در دنيا کشور هفدهم در حوزه توليدات پزشکي و کشور بيستم در حوزه استنادات است.
لاريجاني ادامه داد: متاسفانه در کشور ما ارجاع و استناد دادن بين محققان چندان جا نيافتاده است. از سوي ديگر بانکهاي اطلاعاتي کشور محدود است و به همين دليل محققان کمتر به آن استناد ميدهند. اما کشور نيازمند حمايت جدي تر تحقيقات عميق و پايه براي افزايش روند استناد به تحقيقات علمي کشورمان هستيم.
وي با اشاره به دانشجويان ايراني که در خارج از کشور در حوزه پزشکي تحصيل ميکنند، گفت: تعداد اين دانشجويان نسبت به 200 هزار دانشجوي گروه پزشکي داخل کشور بالا نيست. اما با توجه به اين که ايران دهمين کشور از نظر تحصيلات دانشگاهي پزشکي در دنيا است تعداد دانشجويان ايراني در کشورهايي که سطح علمي پاييني دارند در روند رشد علمي ايران تأثير ندارد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تاکيد کرد: دانشجويان ايراني که در کشورهايي همانند فيليپين و امارات براي تحصيل در رشته پزشکي مراجعه ميکنند پس از بازگشت به کشور با چالشهاي جدي براي پذيرفته شدن مواجه هستند.
وي با اشاره به بودجه بخش پژوهشي حوزه پزشکي در کشور گفت: با توجه به تعداد بالاي دانش آموختگان ميتوان سرمايه گذاري بيشتري انجام داد اما کشور مشکلات خاص خود را دارد. از سالهاي گذشته مقرر بوده است 2 درصد از ميزان توليد ناخالص ملي را به پژوهش در حوزه پزشکي اختصاص دهيم، اما هنوز اين عدد کمتر از يک درصد است. اين در حالي است که برخي از کشورها تا 4 درصد را به اين موضوع اختصاص ميدهند.
لاريجاني تاکيد کرد: در تلاشيم در برنامه ششم توسعه و نيز در بودجههاي سالانه اين موضوع منعکس شود و بتوان حمايت بيشتري انجام داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]