واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
می خواهیم به انواع خطرات ناشی از تلفن همراه برای کودک اشاره کنیم موبایل و تلفن همراه بیشترین خطر را برای خردسالان دارند و مهمترین آسیب ها را به آن ها وارد می کنند هرچند هنوز در مورد قطعی بودن این نتایج، بحثهایی وجود دارد اما در ادامه به چند نکته که باعث افزایش این خطرات در کودکان میشود، اشاره کردهایم. در دنیای امروز بیشتر سرگرمی آدمها تلفنهای همراه، اینترنت و شبکههای مجازی است و در این بین کودکان بیش از هر چیز دیگری والدین خود را سرگرم این وسایل میبینند درحالی که باید بدانیم امواج بیسیم چه خطرهایی برای کودکانمان دارد. در این گزارش به بخشی از این خطرها اشاره کردهایم که خواندنش خالی از لطف نیست. وقتی تلفن هوشمندمان را در زمان رانندگی طولانی یا هنگام انتظار در صفهای طولانی سوپرمارکت به کودکمان میدهیم، ممکن است در وهله اول به ما کمک کند تا کارمان را راحتتر انجام دهیم اما قطعا سلامت کودکمان را با این کار به خطر انداختهایم.
1.افزایش اختلالات خواب
نتایج مطالعات نشان میدهند افرادی که بیشتر در معرض امواج رادیویی با فرکانس پایین از تلفن همراه هستند به سختی به خواب میروند و الگوی خواب آنها نیز تغییر میکند. شروع افسردگی و فشارخون نیز با کمخوابی در ارتباط است. گزارشها مبین این مطلب هستند که اکثر کودکان بهخصوص پسرها هنگام خواب گوشی خود را زیر بالش خود میگذارند.
2. تاثیر منفی بر رشد و نمو
طبق آزمایش مقایسهای که روی گیاهان در معرض امواج بیسیم و گیاهان بدون وجود امواج بیسیم انجام گرفت، مشاهده شد گیاهانی که تحت تاثیر امواج بودند هیچ رشدی نداشتند. این درحالی است که گیاهانی که در ارتباط با امواج بیسیم نبودند رشد معمولی خود را داشتند.
3. رابطه با سرطان
مطالعات موردی و گزارشهای زیادی روی حیوانات انجام شده درحالی که این مطالعات روی انسانها بهندرت صورت پذیرفته است. در نتیجه قطعیت در این زمینه بحثبرانگیز بوده است. هرچند نمیتوان نادیده گرفت که بسیاری از مدلهای حیوانات نشان میدهند قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس، خطر رشد تومور را افزایش میدهد. دستگاههای بیسیم از امواج رادیویی، یکی از اشکال امواج الکترومغناطیس هستند که برای برقراری ارتباط، از برجهای مخابراتی استفاده میکنند. باوجود اینکه انرژی فرکانس رادیویی (RF) که از این دستگاهها ساطع میشود نسبتا ضعیف است، شواهد بیانگر این هستند که خطرات سلامت را بهوجود میآورند. در سال 2011، آژانس بینالمللی تحقیقاتی سرطان، عضو سازمان سلامت جهانی (WHO)، انرژی فرکانس رادیویی را بهعنوان یکی از عواملی طبقهبندی کرد که احتمالا برای انسان، سرطانزاست.
همچنین اخیرا مطالعهای در سوئد به این نتیجه رسید که استفاده از تلفن همراه، مخصوصا قبل از 20 سالگی، خطر یک نوع خاص تومور مغزی را در طول زمان بالا میبرد. به همین دلیل، در بعضی از کشورهای اروپایی، استفاده از اینترنت Wi-Fi در مدارس ممنوع است. درحالی که متخصصان نگران دستگاههای بیسیم هستند، تلفنهای همراه بیشترین خطر بالقوه را دربرمیگیرند زیرا انسانها آنها را به گوششان و در واقع به مغزشان نزدیک میکنند. کودکان بیشتر از هرکسی نسبت به انرژی فرکانس رادیویی حساس هستند چرا که بدن آنها هنوز در حال رشد است. به گفته پزشکان، جمجمه کودکان نازکتر است و میزان مایعات بیشتری نسبت به بزرگسالان در آن وجود دارد.
در نتیجه امواج، عمیقتر در آن نفوذ میکنند. هنگامی که یک کودک تلفن همراه را به گوش خود نزدیک میکند، میتواند تا 10 برابر انرژی RF را در مقایسه با یک بزرگسال جذب کند. در این نقطه از زمان، راه برگشتی وجود ندارد؛ ما در دنیای دیجیتالی زندگی میکنیم که استفاده از تکنولوژی بیسیم در آن رو به رشد است. کودکان ما هر روزه از سوی دستگاههای گوناگونی در معرض امواج هستند (تلفنهای همراه، تبلتها، لپتاپها و…) که اثر تجمعی بر آنها دارند. حتی اگر برای کودکان خود محدودیت به وجود بیاورید، آنها در معرض امواج RF متصل به Wi-Fi خانه، مکانهای عمومی، مدرسه و… قرار میگیرند. در نتیجه نمیتوانیم فرزندانمان را کاملا در امان نگه داریم.
ما همچنان درحال یادگیری و مطالعه درمورد آثار امواج بیسیم هستیم و شواهد علمی قطعی در دست نداریم. سازمان سلامت جهانی در نظر دارد تا سال 2016، ارزیابی خطر تمام آثار سلامت ناشی از تماس با RFرا بر اساس مطالعات، تهیه کند. باوجود این، مساله سرطان مغز به دلیل ناشناختگیها و پیچیدگیهایی که دارد و همچنین به دلیل وجود شواهد رو به رشد ارتباطش با استفاده از تلفن همراه و امواج بیسیم، هنوز جدی تلقی میشود.
از نظر بسیاری از متخصصان، والدین باید اقدامات پیشگیرانهای انجام دهند. تا زمانی که دریابیم امواج ساطع شده از دستگاههای الکترونیکی قابلحمل کاملا بیخطر هستند، باید فرض را بر این بگذاریم که مضر هستند.
4. استفاده از حالت پرواز
قبل از اینکه تلفنهمراه خود را به فرزندتان بدهید، آن را روی حالت پرواز تنظیم و اینترنت آن را نیز قطع کنید. در غیر این صورت آنتن دستگاه به نزدیکترین برج مخابراتی متصل میشود و پالسهای انرژی RF را در هر 9/0 ثانیه دریافت میکند. اگر فرزندتان نیاز به دیدن فیلم یا عکسی داشت، ابتدا آن را دریافت کنید و سپس وارد حالت پرواز شوید.
5. تماس تلفنی بیخطر
هنگامی که کودکتان با تلفن صحبت میکند از هدفون استفاده کنید. این کار باعث نزدیک نشدن تلفن به گوش میشود. حتی چند سانتیمتر فاصله، تاثیر مخرب بسیار کمتری بر مغز کودک خواهد داشت. هنگامی که سیگنال تلفن ضعیف است مثل زمانی که درحال رانندگی یا در آسانسور هستیم، کودکان نباید با تلفن صحبت کنند. درحالت سیگنال ضعیف، اثرامواج به مراتب بیشتر از حالت عادی است. به یاد داشته باشید تلفنهای بیسیم با خطوط ثابت نیز دارای امواج RF هستند.
6. موبایل نخریدن تا 12 سالگی
جمجمه کودکان تا حدودا 15 سالگی به ضخیمی جمجمه بزرگسالان نیست و محدود کردن دسترسی آنها به تلفن همراه تا 12 سالگی خطرات ناشی از امواج را در این سالها کاهش میدهد. پس از آن، فرزندتان باید به این درک برسد که نحوه استفاده درست از تلفن همراه چیست و اینکه نباید تلفن همراه را در جیب خود قرار دهد.
گاهی تلفن همراهت را خاموش کن!
در مورد خطرات امواج بیسیم روی کودکان باید بگوییم در وهله اول سن، جنسیت و شرایط زندگی بسیار اهمیت دارد اما باید این را بدانیم که به هر حال امواج بیسیم روی کودکان اثر مخرب دارند و آنها بیش از افراد دیگر در معرض آسیب هستند. درست است که این امواج دیده نمیشوند اما این مساله باعث نمیشود آنها را نادیده بگیریم. والدین باید بدانند استفاده بیش از اندازه کودکان از وسایلی مانند تبلت، تلفنهمراه، اینترنت و… نهتنها کمکی به آنها نمیکند بلکه استرس آنها را بالا میبرد و ممکن است حتی در درازمدت آنها دچار سردردهای مزمن نیز بشوند.
حتی تمرکز خیلی از کودکان ممکن است بهدلیل استفاده زیاد از این دستگاهها پایین بیاید و قدرت یادگیریشان کم شود. باز هم اشاره میکنم هنوز اثر مخرب اینگونه امواج ثابت نشده است اما قطعا استفاده زیاد از اینگونه وسایل اثر منفیای روی کودک میگذارد. مساله دیگری که میتوانم به آن اشاره کنم این است که این امواج ممکن است کودکان را دچار استرس نیز بکند. برای رهایی از این امواج و دور نگه داشتن کودکان از این امواج حتما هنگام خواب گیرندههای خود را خاموش کنید و به جای اینکه ساعت را با تلفنهمراههای خود بگذارید از ساعتهای زنگدار استفاده کنید تا این امواج کمتر شما را اذیت کند.
26 آبان 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]