واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تبلت پشت درهاي مدرسه ماند
فرآيند الكترونيكي شدن آموزش، هوشمندسازي مدارس و ورود تبلت به كلاسهاي درس بعد از تغيير دولتها از اولويت آموزش و پرورش خارج شد.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
فرآيند الكترونيكي شدن آموزش، هوشمندسازي مدارس و ورود تبلت به كلاسهاي درس بعد از تغيير دولتها از اولويت آموزش و پرورش خارج شد. اما گويا سود مالي تبلت دانشآموزي به اندازهاي هست كه اگر براي آموزش و پرورش آب نداشته براي خيليها نان داشته باشد و به اين راحتيها آن را از دايره لغاتشان حذف نكنند، به طوري كه به قول معاون پرورشي آموزش و پرورش اكنون مد شده است هر كس بخواهد تبلتهايش را با شمارگان بالا به فروش برساند نام «تبلت دانشآموزي» را بر محصولاتش ميگذارد. اين در حالي است كه طبق اعلام رسمي آموزش و پرورش تبلت دانشآموزي نداريم.
الكترونيكي شدن آموزش و هوشمندسازي مدارس يكي از ايدهآلهاي هر نظام آموزشي است، به طوري كه كشورهاي دنيا در هر سطح برخورداري رفاهي به نوعي عضو جريان فراگير بهرهمندي از مزاياي آموزشي تبلت شدهاند. نمونه بعضي از معروفترين برنامههاي جهاني در اين زمينه طرح OLPC در امريكاي لاتين و آفريقا، طرح فاتح در تركيه و طرح تبلت دانشآموزي آكاش در هند است اما از آنجا كه به كارگيري فناوريهاي نو در جوامع مختلف جريان و مسير نامتعارفي را براي فرهنگ و فرآيند تربيت نسل نو ترسيم ميكند، ورود اين فناوريها به سيستم آموزشي بايد با دقت خاصي صورت پذيرد.
بعد از اینکه ورود گوشيهاي تلفن همراه به مدارس از سوي شوراي عالي آموزش و پرورش ممنوع شد ورود تبلت و بهرهمندي از مزاياي آموزشي آن در مقابل كاركردهايي كه همان آسيبهارا داشت قرار گرفت، بنابراین آموزش و پرورش تصميم گرفت با دخالت مستقيم در مسئله ورود تبلت به حوزه استحفاظياش يعني ساحت تعليم و تربيت و مديريت اين ورود، از آسيبهاي آن بكاهد. بنابراين با توليد محتواي درسي الكترونيك و همزمان هوشمندسازي مدارس سعي در ايجاد زمينههاي بهرهبرداري مؤثر از فناوريهاي جديد كرد اما پروژه هوشمندسازي مدارس با تغيير دولت و عدم استقبال سرمايهگذاران در عمل زمين ماند و توليد محتواي آموزشي الكترونيكي نيز به دليل نقص ساختارها به حاشيه رفت.
با اين حال الكترونيكي شدن آموزش و استفاده از ابزار فناورانه در راستاي اهداف آموزشي و تربيتي مسئلهاي نيست كه به راحتي ناديده گرفته يا فراموش شود. بنابراين استفاده از تبلت در مدارس به عنوان گزينه تحت بررسي در آموزش و پرورش مفتوح ماند و حتي در دورهاي از اجراي آزمايشي هر دانشآموز يك تبلت يا تبلت دانشآموزي در مدارس در نقاطي از كشور از سوي مديران ارشد آموزش و پرورش سخن به ميان آمد.
دو روي يك تبلت
از طرفي اين طرح به نتيجه نرسيده توليدكنندگان، واردكنندگان يا فروشندگان ابزار الكترونيكي با استفاده از عنوان تبلت دانشآموزي، سعي در جلب اعتماد خانوادهها و فروش بيشتر محصولات خود ميكنند، يعني تبلت براي ورود خود به كلاسهاي درس به دنبال راهي مطمئن ميگردد و از خير حضور سر كلاسهاي درس نگذشته است.
به هر حال روز گذشته حميدرضا كفاش، معاون پرورشي وزير آموزش و پرورش در واكنش به تمام يا بخشي از حواشي سريال نافرجام «تبلت در مدرسه» در گفتوگو با رسانهها اعلام كرد: تبلت دانشآموزي نداريم. وي با بيان اينكه در حال حاضر چيزي به عنوان تبلت دانشآموزي سراسري كه قابل توصيه به مدارس باشد در آموزش و پرورش نداريم، گفت: متأسفانه مد شده است هر كس بخواهد تبلتهايش را با شمارگان بالا به فروش برساند نام «تبلت دانشآموزي» را بر محصولاتش ميگذارد. كفاش با تأكيد بر اينكه تبلت دانشآموزي بايد از استانداردهايي برخوردار باشد، گفت: اين استانداردها را بايد مركز فناوري اطلاعات آموزش و پرورش مشخص كند. محتواي تبلتها هم بايد توسط سازمان پژوهش تأييد شود تا براي دانشآموزان قابل استفاده باشد، در غير اينصورت اقلامي با عنوان تبلت دانشآموزي اجازه ورود به مدارس را ندارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]