واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
شکایت وزارت بهداشت و دادستانی از تولیدکنندگان دارویی که چشم چند بیمار را گرفت جامعه > سلامت - ایرنا نوشت: وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: پرونده داروی اوستین (دارویی که تزریق آن موجب نابینایی و آسیب چشمی چند بیمار شد) تشکیل شده و علاوه بر وزارت بهداشت، دادستان نیز به عنوان مدعی العموم شاکی پرونده است.
سید حسن قاضی زاده هاشمی، با اعلام این خبر افزود: وزارت بهداشت علیه کسانی که داروی اوستین را به صورت تقلبی در اختیار برخی مراکز درمانی قرار داده بودند شکایت کرده است و پرونده قضایی آن تشکیل شده است. وی ادامه داد: آنچه مسلم است، این داروها به معلولیت و آسیب چشمی تعدادی از بیماران منجر شده است، منظورم از تقلبی این است که این داروها خارج از چرخه قانونی توزیع دارو، بوده است و این مسئله به طور مسلم رخ داده است اما در مورد اینکه خود دارو اصل با تقلبی بوده حتما قاضی پرونده باید حکم دهد و قضاوت کند.
وزیر بهداشت افزود: علاوه بر وزارت بهداشت، خود شخص دادستان نیز به عنوان مدعی العموم شاکی این پرونده است و برخی از کسانی که از این حادثه آسیب دیدند نیز شاکی بودند.
هاشمی گفت: پرونده داروی اوستین مسیر قانونی قضایی خود را طی می کند و ما همچنان در انتظار رأی دادگاه هستیم.
وزیر بهداشت افزود: بنده تیمی را مامور کردم که کار درمان آسیب دیدگان داروی اوستین را ادامه دهند، همه این افراد تحت درمان قرار گرفتند اما به هر حال در تعدادی از این افراد معلولیتی از نظر بینایی ایجاد شده که ناشی از عوارض تزریق دارو بوده است.
اسفند 93 بیش از 15نفر که برای درمان به چند مرکز خصوصی چشم پزشکی در شمال شهر تهران مراجعه کرده بودند، بر اثر تزریق داروی اوستین دچار عارضه چشم شدند، برخی از آنان از ناحیه هر دو چشم آسیب دیدند و برخی دیگر بینایی یک چشم خود را از دست دادند.
محمود جباروند، رئیس بیمارستان فارابی تهران از طرف وزیر بهداشت مامور شد که موضوع را بررسی کند و پیگیر درمان این بیماران باشد، وی در همان زمان اعلام کرد که داروی تزریق شده به این افراد از نوع غیر معتبر بوده است و از مراکز مورد تائید وزارت بهداشت تهیه نشده است.
به گفته جباروند، داروی اوستین برای افراد دیابتی یا کسانی که مشکلی در ماکولای چشم دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان مورد استفاده قرار می گیرد. اما استفاده از نوع تقلبی یا قاچاق این داروست که می تواند خطرناک باشد.
محمد زارع، مدیر عامل سابق یکی از بیمارستانهای چشم تهران که تعدادی از بیماران در آن مرکز دچار آسیب چشمی شدند نیز به خبرنگار ایرنا گفت: 6 یا 7 نفر از افرادی که بر اثر مصرف داروی اوستین دچار آسیب چشمی شدند در بیمارستان ما بودند که همگی آنها با گرفتن حدود 85 میلیون تومان دیه برای هر چشم رضایت محضری دادند.
وی ادامه داد: در مورد اینکه داروی اوستین تقلبی بود یا نه خود ما نیز متوجه اصل ماجرا نشدیم، ظاهرا این دارو برچسب قلابی داشته اما علاوه بر بیمارستان ما، در چند بیمارستان و کلینیک دیگر نیز این دارو استفاده شده بود.
وی گفت: از بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستانی که بنده رئیس آن بودم فقط یک نفر هر دو چشم را از دست داد و بقیه یا آسیب در یک چشم داشتند یا اینکه حتی یک چشم آنها نیز بعد از درمان تا حدی، دید نسبی پیدا کرد.
دهم اسفند سال گذشته اولین خبر تزریق این دارو در یک کلینیک خصوصی رسانه ای شد و رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نیز در اولین واکنش رسمی به این خبر اعلام کرد: اگر چه استفاده از داروی اوستین در چشم پزشکی هم معمول است اما اصل مصرف آن در خصوص سرطان های سینه و چند نوع سرطان دیگر است که به دلیل دوز بالایی که دارد بین بیماران مختلف تقسیم می شود. ۴۲۴۲
کلید واژه ها: سازمان غذا و داروی ایران - دارو -
یکشنبه 24 آبان 1394 - 10:21:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]