واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۸:۱۰ب.ظ)
مهمترين راهکار برون رفت از مرحله تنش آبي اعمال مديريت مصرف آب است موج-مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت:ميتوان با استفاده از پساب در بخش صنعت به ميزان قابل توجهي از پيامدهاي کمآبي کاست.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)،هاشم اميني در همايش ملي مصرف بهينه آب در صنعت چالشها و راهکارها پيرامون استفاده از پسابهاي شهري در صنايع گفت: هماکنون سرانه آب تجديدپذير براي هر نفر زير هزار مترمکعب است و بيش از 570 شهر کشور در مرحله تنش آ بي قرارداد به طوري که در حال حاضر شهرهاي کرمان، اصفهان و يزد در بخش آب شرب در تنگنا به سر ميبرند.
وي افزود:در حال حاضر مهمترين راهکار برون رفت از مرحله تنش آبي اعمال مديريت مصرف آب است که در اين زمينه ميتوان با بازچرخاني آب و استفاده از پساب به منابع پايدار آب دست يافت.
اميني اعلام کرد: براي نخستين بار در استان اصفهان بر اساس بحث 19 مقررات ساختمان مقرر شد شرکت آب و فاضلاب استان طي تفاهمنامهاي با سازمان نظام مهندسي از آب خاکستري واحدهاي مسکوني در بخشهاي مختلف استفاده نمايد.
وي به مزيتهاي استفاده از پساب پرداخت و اعلام کرد: استفاده از آبهاي زيرزميني و با توجه به تغيير اقليم و وقوع پديده خشکسالي پايدار نيستند و نميتوان براي استفاده بلندمدت از اين نوع منابع برنامهريزي کرد و از سويي اولويت بهرهبرداري از اين نوع منابع با بخش آب و سپس ساير بخشهاي ديگر همچون صنعت و کشاورزي است.
همچنين استفاده از آبهاي زيرزميني نامناسب مانند آبهاي لب شور پايداري مناسبي دارد، ولي؛ جهت شيرين سازي هزينه بر است و نيز انتقال آب دريا هم به جهت شيرين سازي هزينههاي سنگيني را رقم ميزند در حالي که ميتوان از حجم پساب موجود در کشور بخشي از نياز آبي در بخشهاي مختلف همچون صنعت و کشاورزي غيرمثمرثمر را تأمين کرد.
مديرعامل شرکت آبفاي استان اصفهان به حجم تقاضا براي استفاده از پساب اشاره کرد و اعلام کرد: 5 سال گذشته شهرداري اصفهان تمايل زيادي براي استفاده از پساب در بخش فضاي سبز نداشت، اما؛ هم اکنون اين نياز را احساس ميکند.
اميني به حجم توليدي پساب در استان اصفهان پرداخت و گفت: در حال حاضر ضريب برخورداري مردم در استان اصفهان از شبکه فاضلاب 65 درصد است که پساب قابل توجهي توليد ميشود، بنابراين پساب منبع مهم و پايداري براي تمام فصول است که ميتوان به رغم عدم جاري بودن زايندهرود نياز آبي متقاضيان را برطرف نمايد.
وي خاطرنشان ساخت: 23 تصفيهخانه فاضلاب در استان اصفهان در مدار بهرهبرداري قرار دارد که 5 تصفيهخانه به صورت لجن فعال، 11 تصفيهخانه به صورت لاگون هوادهي و 7 تصفيهخانه به شکل برکه تثبيت مشغول به فعاليت هستند که اين تصفيهخانهها حدود 5 هزار ليتر پساب توليد ميکنند که از اين رقم 1239 ليتر به صنعت 1113 به فضاي سبز و مابقي به رودخانه زايندهرود جهت احياي تالاب گاوخوني سرازير ميشود.
مديرعامل شرکت آبفاي استان اصفهان به انعقاد قرارداد ميان شرکت آبفا و فولاد مبارکه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: براساس قرارداد بيع متقابل ميان آبفاي استان اصفهان و فولاد مبارکه پساب 7 شهر در استان که معادل 450 ليتر بر ثانيه ميشود، در ازاي اجراي شبکه فاضلاب در آن منطقه به فولاد مبارکه تخصيص مييابد.
اميني يادآور شد:احداث نيروگاه زواره،اجراي شبکه فاضلاب سده لنجان و شهرهاي تابعه،احداث شبکه فاضلاب تيران به اين روش در دستور کار قرار گرفت که اين امر نه تنها کاهش آلاينده زيست محيطي در منطقه را به دنبال دارد بلکه منبع پايداري هم براي صنايع محسوب ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]