واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وزارت بهداشت: 4.5 میلیون دیابتی داریم
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار دیابتی در کشور خبر داد.
خبرگزاری صدا و سیما: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار دیابتی در کشور خبر داد.
دکتر علیاکبر سیاری در همایش روز جهانی دیابت در بیمارستان امام خمینی (ره) درباره ابعاد این بیماری در کشور و جهان گفت: تا 20 سال آینده تعداد افراد مبتلا به دیابت به 600 میلیون نفر میرسد و 600 میلیارد دلار نیز هزینه مراقبت سالیانه از آن هاست.
وی با بیان اینکه سالانه 5 میلیون مرگ در دنیا به علت بیماری دیابت اتفاق میافتد افزود: در کشور ما برآورد میشود حدود 4 و نیم میلیون نفر به این بیماری مبتلا باشند که این رقم تا 20 سال آینده به 6 میلیون نفر میرسد.
سیاری گفت: در مطالعهای که در افراد بالای 30 سال انجام شده است مشخص شد 11 و 2 دهم درصد از جمعیت این مطالعه در معرض دیابت قرار دارند و 13 و یک دهم درصد از آن ها به این بیماری مبتلا هستند.
معاون وزیر بهداشت افزود: در دنیا 50 درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود بیخبر هستند.
سیاری عوامل خطر رفتار فردی و رژیم غذایی را در بروز یا پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مهم دانست و گفت: مردم ما روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف میکنند، اما توصیه سازمان بهداشت جهانی روزانه پنج گرم است.
وی افزود: زیادهروی در مصرف مواد نشاستهای، چربی و غیره از عوامل خطری است که مربوط به رفتارهای فردی ما میشود.
سیاری با تاکید بر اهمیت تحرک، اصلاح غذا و کنترل وزن در کنترل بیماری دیابت گفت: اگر رفتاری را که مربوط به ما و قابل اصلاح است تصحیح کنیم، عوامل بیولوژیک هم کنترل میشوند؛ این عوامل مثل چربی خون، فشار خون و قند بالا هستند که باعث ابتلا به دیابت میشوند، این درحالیست که متاسفانه 15 میلیون نفر در کشور کلسترول بالا دارند.
وی افزود: 10 میلیون نفر در ایران مبتلا به فشارخون هستند و 50 درصد مردم از فشار خون و دیابت خود خبر ندارند.
سیاری با بیان اینکه سال 93 یک میلیون بیمار دیابتی را شناسایی کردیم گفت: در سیستم بهداشتی و درمانی ما در روستاها در حال حاضر بهورزها و 6 هزار و 600 پزشک فعالیت میکنند و در دو استان فارس و مازندران نیز این شبکه برقرار است و برای هر 3 هزار نفر نیز یک کارشناس مراقب سلامت اختصاص دادهایم.
وی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر به علت ابتلا به بیماریهای غیرواگیر افزود: سالیانه 90 هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند و 30 هزار نفر از آن ها فوت میکنند، 40 درصد این موارد قابل پیشگیری است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه 2 هزار میلیارد تومان نیز هزینه درمان این بیماران می شود درباره هزینه مصرف دخانیات در کشور گفت: مردم ما هر سال 10 هزار میلیارد تومان خرج سیگار میکنند؛ این در حالی است که سیگاری ها 23 برابر بیشتر از سایر مردم در معرض خطر سرطان ریه قرار دارند و متاسفانه شیوع مصرف قلیان در زنان را نیز شاهد هستیم.
به گفته سیاری به زودی برای همه مردم پرونده سلامت الکترونیک تشکیل میشود و تا سال آینده سیستم بهداشتی و درمانی شهرها نیز راهاندازی میشود.
در ادامه این مراسم عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص غدد با اشاره به سرعت بالای رشد دیابت در کشور گفت: در آخرین بررسی خود در سال 2011 متوجه شدیم نرخ دیابت از 7 و هفت دهم به 11 و سه دهم درصد رسیده است، یعنی 35 درصد طی هفت سال به این رقم اضافه شده است.
دکتر علیرضا استقامتی همچنین بر لزوم حمایت وزارت بهداشت از گسترش آموزش در جامعه و گنجاندن آن در برنامههای آتی تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]