واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سند بازطراحی راکتور اراک نهایی شد
مدیرکل سیاسی و امور بینالملل وزارت خارجه تاکید کرد: سند بازطراحی راکتور اراک نهایی شده است و فقط امضای آن باقی مانده است. شکل امضای آن هم به این صورت است که اگر وزرای 1+5 و ایران در حاشیه اجلاس سوریه حضور داشته باشند احتمال دارد این کار صورت گیرد.
کد خبر: ۵۴۷۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲ - 14 November 2015
مدیرکل سیاسی و امور بینالملل وزارت خارجه تاکید کرد: سند بازطراحی راکتور اراک نهایی شده است و فقط امضای آن باقی مانده است. شکل امضای آن هم به این صورت است که اگر وزرای 1+5 و ایران در حاشیه اجلاس سوریه حضور داشته باشند احتمال دارد این کار صورت گیرد.
حمید بعیدینژاد در گفتوگو با ایلنا، درباره آخرین اخبار در خصوص سند بازطراحی راکتور اراک گفت: براساس مذاکراتی که برای بازسازی رآکتور اراک صورت گرفت و سند آن هم تهیه شده است، در چارچوب متن برجام است. در برجام پیشبینی شده است که از قبل اجرای برجام، ۱+۵ و ایران سندی را امضاء کنند که در آن سند، کشورهای ۱+۵ تعهد جدی خود را برای بازسازی قلب رآکتور اراک مورد تاکید قرار میدهند و مسئولیتهای خودشان را برای این بازطراحی تعریف خواهند.
وی ادامه داد: سندی که درباره آن مذاکره شده و نهایی شده است، در آن سند هم تعهد جدی کشورها برای بازطراحی راکتور اراک پیشبینی شده و هم مسئولیت هر یک از کشورهای ۱+۵ در آن مشخص و تعیینشده است.
رئیس تیم کارشناسی هیات مذاکرهکننده هستهای در پاسخ به این سوال که آیا این قرارداد در حاشیه نشست بینالمللی وین۳ امضا خواهد شد؟ اظهار داشت: این سند نهایی شده است و فقط امضای آن باقی مانده است. شکل امضای آن هم به این صورت است که اگر وزرای ۱+۵ و ایران در حاشیه اجلاس سوریه حضور داشته باشند احتمال دارد این کار صورت گیرد. البته روشهای دیگری نیز وجود دارد و لزومی برای جمع شدن وزرا وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این باره مشورتها در حال انجام است، تصریح کرد: نگرانی در قبال امضای این سند وجود ندارد. تمامی اقدامات در این باره صورت گرفته و تمامی اعضای ۱+۵ نیز موافقت خود را در اینباره اعلام کردهاند و فقط شکل امضا باقی مانده است.
مدیرکل سیاسی و امور بینالملل وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که به غیر از چین و امریکا درباره راکتور اراک با ایران همکاری خواهند کرد؟ خاطرنشان کرد: در این سند مسئولیتهای هر یک از اعضای ۱+۵ مشخص شده است.
بعیدینژاد با یادآوری اینکه مدلسازی راکتور جنبههای مختلفی دارد، ابراز داشت: کشورهای مختلف علاقهمند هستند در این زمینه با ایران همکاری داشته باشند. این نمونهای از همکاریهای فنی ایران و ۱+۵ خواهد بود و کشورهای مختلف در این باره میتوانند نقشهای مختلفی داشته باشند. البته کشور چین نقش محوری خواهد داشت تا با ایران این پروژه را به پیش ببرند.
وی اضافه کرد: دیگر اعضای ۱+۵ نیز علاقمند هستند تا با جدیت کار را به پیش ببرند.
عضو هیات مذاکرهکننده هستهای در پاسخ به کسانی که مدعی هستند با راکتور اراک، این نیروگاه دیگر آب سنگین نخواهد بود، بیان کرد: اگر کسی اصرار داشته باشد، روز شب است من فکر نمیکنم برای او بتوان دلایلی آورد. در این مسئله که این پروژه، پروژه آب سنگین است، شکلی نیست و این مسئله در برجام هم به روشنی بیان شده است.
بعیدینژاد یادآور شد: در این باره دو سال مذاکره شبانهروزی صورت گرفته است. دوستانی که میگویند این پروژه آب سنگین نیست یا از مسائل فنی خبر ندارند یا به دلایل سیاسی این مسئله را نفی میکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]