واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سياست - خيانت بنيصدر؛ بحث پرحاشيه جلسه دولت
سياست - خيانت بنيصدر؛ بحث پرحاشيه جلسه دولت
اظهارات رحيمصفوي و شمخاني درباره بنيصدر از مباحث ديروز حاشيه جلسه هيات دولت بود. سخنان اين دو مقام سابق نظامي كشور كه در جريان عمليات فتح خرمشهر حضور داشتند، مبني بر «عدم خيانت بنيصدر به كشور در ماههاي اول جنگ تحميلي» از مباحثي است كه اين روزها حاشيههاي فراواني را در پي داشته است. رحيمصفوي (فرمانده سابق سپاه) و شمخاني (وزير پيشين دفاع) اين موضوع را در مصاحبههاي تلويزيوني بيان كرده بودند. ديروز هم، وزير اطلاعات در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه نظر وي را درباره اظهارات آقايان شمخاني و صفوي در مصاحبههاي تلويزيوني جداگانه پرسيد و گفت «آيا به نظر شما اين افراد اين حق را دارند كه در ارتباط با اين موضوع (خيانت كردن يا نكردن بنيصدر) صحبت كنند و آيا وزارت اطلاعات نبايد اين مسائل را پيگيري بكند كه از كجا آب ميخورد؟»، گفت: شما كه خود داريد ميگوييد از كجا آب ميخورد.
خبرنگار خطاب به «غلامحسين محسنياژهاي» گفت: از كجا آب ميخورد؟ آيا برخي از افراد اين آزادي را دارند كه با اعتقادات مردم بازي كنند؟ اكنون سه شب است كه تلويزيون در پي اين گفتوگوها ميخواهد ثابت كند كه بنيصدر خيانتكار بوده، حالا دو نفر بزرگوار كه مردم روي آنها سرمايهگذاري كردهاند آمدهاند چنين اظهارنظرهايي ميكنند.
اژهاي به وي گفت: چه اظهارنظري ميكنند؟
خبرنگار پاسخ داد: اعلام كردهاند كه بنيصدر خائن نيست. به نظر شما خائن است؟
وزير اطلاعات در پاسخ به اين پرسش گفت: قطعا خائن است.
اين خبرنگار خطاب به وزير اطلاعات گفت كه يكي از وظايف وزارت اطلاعات اين است كه اين موضوع را پيگيري كند. وزير اطلاعات گفت: چه چيزي را پيگيري كند؟
خبرنگار گفت: هر از گاهي يك نفر يك سند در خانهاش هست و بر اساس اين سند ميآيد اظهارنظرهايي ميكند.
در اين ميان، وزير اطلاعات خطاب به اين خبرنگار گفت: آيا وزارت اطلاعات موظف است اگر هركسي حرف غيرصحيحي زد، پيگيري كند؟
خبرنگار خطاب به وزير اطلاعات گفت: بايد پيگيري كند از كجا آب ميخورد كه اينها همزمان ميآيند و يك مطلب را ميگويند.
وزير اطلاعات گفت: مثلا ممكن است شما كه اينجا ايستادهايد، يكي حرف غيرصحيحي بزند، آيا ما وظيفه داريم پيگيري كنيم چرا اين حرف غيرصحيح زده شده؟
يكي از خبرنگاران رسانههاي حامي دولت هم از وزير اطلاعات پرسيد: «در ارتباط با نامهاي كه آقاي هاشمي رفسنجاني منتشر كردند ( در پاسخ به محسن رضايي درباره دلايل پايان جنگ ايران و عراق و پذيرش قطعنامه ) و جزء اسناد آقاي البرادعي عليه ايران قرار گرفته، در مورد اين چه ميفرماييد؟ چرا كه به نظر ميرسد جزء اسنادي بوده كه اجازه انتشار نداشته است.»
اژهاي در پاسخ گفت: تشخيص اين موضوع كه اين مطلب به اصطلاح طبقهبندي شده است يا نه، مربوط به كيست؟ هر دستگاهي خود تشخيص ميدهد كه يك سند طبقهبندي شده است يا نه، هر چيزي يك مرجع مشخصي دارد، تعيين مرجع نامهها و اسناد طبقهبندي شده مشخص و در قانون پيشبيني شده است. خبرنگاري كه از اژهاي در مورد اظهارات اخير رحيم صفوي و شمخاني سوال كرده بود، مجددا به وزير اطلاعات گفت: من با توجه به صحبتهاي شما اين نتيجه را ميگيرم كه وزارت اطلاعات هيچ مسووليتي در قبال هيچ چيزي ندارد، كه وزير اطلاعات پاسخ داد: نه، اينطور نيست. هر كسي اظهارنظر كرد ما اين وظيفه را نداريم كه پيگيري كنيم چرا تو اين اظهارنظر را كردي.
وي خطاب به خبرنگاران گفت: يعني شما فكر ميكنيد وزارت اطلاعات بايد هر كسي حرفي زد پيگيري كند؟
خبرنگار بار ديگر گفت: بله، چرا كه با اعتقادات مردم بازي ميشود.
وزير اطلاعات پاسخ داد: نه، اينگونه نيست.
وزير اطلاعات توضيح داد: اگر يك مسئله آشكارا جرم باشد، دستگاه قضايي و دادستان به عنوان مدعيالعموم بايد برخورد كنند؛ چرا كه چيز پنهاني نيست، ولي اگر امر پنهاني باشد و لايه پنهاني وجود داشته باشد بايد وزارت اطلاعات آن لايه پنهان را پيگيري كند، ولي اگر موضوع آشكار باشد و مربوط به حقوق عامه باشد اينجا طبعا دستگاههايي مانند دادستان كل كشور يا دادستانها در هر استان در آن حوزه قضايي، به عنوان مدعيالعموم پيگيري ميكنند.
محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و سردبير سابق «كيهان» هم در اين زمينه مورد سوال خبرنگاران قرار گرفت. وي درباره اظهارات اخير رحيم صفوي و شمخاني درباره بنيصدر گفت: من فكر نميكنم بحث بر سر اين است كه او(بنيصدر) خائن بوده است، بحث بر سر اين است كه او چقدر خائن بوده است و در كجاها خيانت كرده است. صفارهرندي روز چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران افزود: من اگر بخواهم يك جانبداري از برخي از اين عزيزان و فرماندهان گرامي كه خود زخمديده آن دوران هستند و بخش زيادي از آزار عملكردهاي بنيصدر متوجه اين اشخاص بوده است، داشته باشم، شايد درست اين است كه نميتوان گفت همه اقدامات بنيصدر خيانت بوده است. وي خاطرنشان كرد: دو سوال مطرح است؛ آيا همه تصميمات بنيصدر خيانت بوده و يا هيچ كدام از اقدامات وي خيانت نبوده است؟ جواب هر دو اين پرسشها نه است؛ چراكه خيلي از اقدامات او خيانتبار بوده است و اين مشخص است و فرماندهان گرامي نيز ميخواستند چنين مطلبي را بگويند و شايد نتوانستند اين مطلب را منتقل كنند. وي گفت: در جنگ يك موقع به نيروها دستور داده ميشد كه در مورد انجام عملياتي عقبنشيني كنند، ممكن است اين عقبنشيني درست بوده باشد و در جايي ديگر ميگفتند عقبنشيني صورت بگيرد كه نادرست و خيانت بود و هر دوي اين اتفاقات در زمان بنيصدر رخ داد. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مورد نقش بنيصدر در ماجراي طبس نيز يادآور شد: هنوز پرونده ماجراي طبس در اين زمينه گشوده نشده است. اقدامات مشكوكي در اين حادثه رخ داد كه مسووليت آن متوجه بنيصدر بوده است و بايد اين پرونده گشوده شود و مورد بررسي قرار گيرد.
توضيحات وزير اطلاعات درباره بمبگذاريهاي اخير تهران
اما وزير اطلاعات ديروز پاسخگوي بحث ديگري هم بود. انفجار يكشنبهشب يك خودرو در تهران كه بنابرگزارش خبرگزاري فارس با بازداشت يك متهم نيز همراه بود و همزماني اين اتفاق با تلفن تهديدآميز درباره بمبگذاري به وزارت ارتباطات در روز دوشنبه، نگرانيهايي را برانگيخته است. اين اتفاقات با فاصله اندكي پس از انفجار تروريستي در حسينيه رهپويان وصال شيراز صورت ميگيرد كه بر اساس گزارش نهادهاي اطلاعاتي و قضايي، سلسله عمليات تروريستي را در دستور كار داشتهاند. اين موضوعات، محور چند پرسشي بود كه ديروز خبرنگاران در حاشيه جلسه هيات دولت با وزير اطلاعات مطرح كردند. وزير اطلاعات صحبتهاي خود را از پرونده حادثه تروريستي شيراز آغاز كرد و گفت: تحقيقات در مورد اين پرونده ادامه دارد و هنوز تكميل نشده است. وي با بيان اينكه «هنوز در حال بررسي هستيم»، افزود كه اين پرونده همچنان در اختيار وزارت اطلاعات است. محسنياژهاي در پاسخ به اين پرسش كه «گفته ميشود دشمنان در پي اين هستند كه جو ناامني در كشور ايجاد كنند و اين مسئله را پيگيري ميكنند، آيا اين خبر صحت دارد؟» نيز گفت: دشمن هميشه كارش همين است اما تاكنون توفيقي نداشته كه اميدواريم از اين به بعد هم نتواند اقدام موثري انجام دهد و در اين راه موفق نشود. وي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره شايعه انفجار چند خودرو در تهران و بمبگذاري در آنها گفت: من از جزئيات اين مسئله اطلاعي ندارم. متهم آن نيز دست ما نيست، ولي چنين مطلبي اتفاق افتاده و چون متهم دست ما نيست، من از جزئيات اطلاعي ندارم. اژهاي در پاسخ به پرسشي درباره شايعه بمبگذاري در وزارت ارتباطات و وضعيت امنيت كشور نيز گفت: امنيت كشور بسيار خوب است و شما خودتان اين مسئله را ميدانيد، واقعا امنيت كشور در وضعيت بسيار مطلوبي است و اميدواريم كه هيچ مشكلي پيش نيايد.
بررسي ويژه اعتبارنامه يك منتخب مجلس هشتم
سرپرست وزارت كشور هم ديروز حامل خبر جالبتوجهي براي خبرنگاران حوزه دولت بود. «سيدمهدي هاشمي» در پاسخ به پرسشي درباره اظهارات دبير شوراي نگهبان مبني بر اينكه «نمايندگان مجلس هشتم اعتبارنامه چند منتخبي را كه از دست شورا خارج شدهاند، رد كنند»، اظهار داشت كه يك مورد در اين ارتباط مطرح است كه در حال بررسي است. وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «شما هفته گذشته اعلام كرديد قرار نيست جابهجايي در وزارت كشور صورت بگيرد ولي اكنون اخباري منتشر شده مبني بر اينكه قرار است جابهجاييهايي انجام شود»، گفت: جابهجايي يك اصل است و من نيز گفتم ما در مورد مسئله جابهجاييها در حال بررسي هستيم و تا الان تصميمي گرفته نشده است، شما اگر به نوار ضبط شده خود مراجعه كنيد مشاهده ميكنيد كه من چنين صحبتي را بيان كردهام. وي در عين حال افزود: هنوز تصميمي در مورد جابهجايي گرفته نشده است. هاشمي همچنين گفت: بحث ايجاد تغييراتي در ساختار تشكيلاتي وزارت كشور مطرح بود كه انشاءالله هفته آينده اين طرح و تغييرات اعلام ميشود. وي در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه «اين طرح و تغييراتي كه اعلام كردهايد در چه راستايي است»، گفت: دو معاونت در وزارت كشور و استانداري ادغام ميشود كه در حال حاضر در مورد شرح وظايف و زير مجموعههاي آنها و مباحثي كه در اين ارتباط وجود دارد در حال بررسي هستيم.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 395]