تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك درهم صدقه دادن از يك روز روزه مستحبى برتر و والاتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833874230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست - دولت و رسانه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سياست - دولت و رسانه
سياست - دولت و رسانه

فرشاد قربانپور: «دولت رسانه ندارد»، «روزنامه‌ها تبليغات ناروايي عليه دولت نهم به راه انداخته‌اند»، «به دنبال سر پل‌هاي رسانه‌اي دشمن هستيم» اين جملات تنها بخشي از گفتارها و اظهارات وابستگان و اعضاي دولت نهم بود كه در مورد فضاي رسانه‌اي كشور و نيز رسانه‌هاي غيردولتي و مستقل بيان شد. اين اظهارات از آن جهت بيان شدند كه دولت نهم از همان ابتدا با انتقادي كه نسبت به خود برانگيخت بخشي از فضاي رسانه‌اي مستقل را در مقابل خود ديد. رسانه‌ها به انتقاد از عملكرد دولت نهم و نيز رفتارهاي رئيس دولت پرداخته و رفتارها، گفتار و دستورات او را زير سوال مي‌بردند. از نظر آنها بحث‌هايي در مورد نفي هولوكاست، محو اسرائيل، مديريت در دولت‌هاي گذشته، فساد اقتصادي و دانه‌درشت‌ها، عوامل افزايش تورم و... كه از سوي دولت نهم و رئيس آن عنوان مي‌شد به شكل اعجاب‌آوري از واقعيت‌هاي جامعه ما دور بود. مثلا رئيس دولت نهم عامل افزايش تورم را متوجه برخي رانت‌ها و رانت‌خواران در دولت‌هاي گذشته مي‌كرد و اين مسئله با انتقاد طيف مقابل روبه‌رو مي‌شد. حذف شوراهاي عالي، بركناري بسياري از مديران با سابقه، بركناري متوالي مديران دولت نهم و... همگي جاي انتقاد بسياري داشت. اما دولت نهم در مقابل اين انتقاد‌ها عملا هيچ نوع استدلالي را بيان نمي‌كرد. اين روند در ادامه موجب شد حتي طيف وسيعي از اصولگرايان و حاميان سابق دولت نيز به انتقاد از آن روي آورند. عماد افروغ و محمد خوش‌چهره بارزترين شخصيت‌هايي بودند كه به يكباره راه خود را از دولت نهم جدا كردند تا جايي كه محمد خوش‌چهره كه خود زماني از جمله نزديكان احمدي‌نژاد بود پس از اينكه احمدي‌نژاد اعلام كرد هرگز بحث آوردن پول نفت بر سر سفره مردم را بيان نكرده است به پخش صداي ضبط شده او كه چنين شعاري را در زمان تبليغات رياست‌جمهوري بيان مي‌كرد اقدام كرد.

اين مسائل سبب شد كه به مرور دولت به اين صرافت افتد كه هيچ رسانه مطيعي در اختيار ندارد و بايد براي اين مسئله فكري كند. اولين اقدام دولت اين بود كه به انتقاد شديد از صدا و سيما پرداخت، اين زماني بود كه صداوسيما وقت زيادي را براي تبليغ عملكرد شهرداري قاليباف مي‌گذاشت. فشار دولت به صدا وسيما در نهايت نتيجه داد تا جايي كه صدا و سيما براي دولت و عملكرد‌هاي دولت به‌ويژه در زمينه سفرهاي استاني مايه گذاشت. احمدي‌نژاد در طول سه سال گذشته چند بار به تلويزيون آمد و با مردم سخن گفته و يا در گفت‌وگوي ويژه خبري حضور يافت. اين مسئله حتي از دوران هشت ساله خاتمي هم بيشتر و پررنگ‌تر شده است.
اما دولت به اين هم بسنده نكرد. در فضاي اينترنت پس از اجراي طرح ساماندهي وبلاگ‌ها و سايت‌هاي اينترنتي اقدام به اصلاح در مديرت روزنامه دولتي ايران و خبرگزاري دولتي «ايرنا» كرد. اما اين تغيير مديريت موجب نشد تا تيم جديد بتواند انتظارات دولت را بر آورده سازد. پيامد اين امر اصلاح دوباره مديريت‌ها در روزنامه ايران و خبرگزاري ايرنا بود كه با هدف سمت‌وسو‌گيري بيشتر اين رسانه‌ها در حمايت از دولت صورت گرفت. اما همچنان صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي معتقد است: «اميدواريم كه سيستم رسانه‌اي كشور به صورت منتقد منصف در اختيار دولت باشند... تصور مي‌كنم برخي رسانه‌ها گاهي اوقات نسبت به خدمات دولت جفاكارانه عمل مي‌كنند». اما با اين حال در كنار اين اعمال فشار دولت بر خبرگزاري دانشجويان ايران نيز زمينه‌هاي تغيير مديريت آن را فراهم كرد. اين مسئله در ابتدا با افزايش حجم انتقاد‌ها از جهاد دانشگاهي آغاز شده و در نهايت به تغيير مديريت ايسنا و برخي از كاركنان آن منجر شد. علاوه بر اين در ابتداي آغاز به كار دولت نهم بود كه خبرگزاري ايلنا با فشار زياد مواجه شد. در اثر اين فشار ده‌ها نفر از خبرنگاران اين خبرگزاري اخراج شدند اما اين امر نيز سبب رضايت نشده و در نهايت اين خبرگزاري همراه با روزنامه هم‌ميهن طي يك روز در تيرماه 86 توقيف شد. هر چند كه يك سال بعد خبرگزاري ايلنا با حكم قوه قضائيه بازگشت.
از سوي ديگر در طي 30 ماه گذشته بيش از 20 نشريه توقيف شدند. بخشي از اتهامي كه به تمام آنان چسبانيده شده، اتهام سياه‌نمايي است. اين اتهامي است كه هيچ مصداق و تعريف درستي ندارد. اما دولت باز هم معتقد است كه در فضاي رسانه‌اي با حجم عظيم و ناجوانمردانه‌اي از انتقاد روبه‌رو است و بايد با اين امر مقابله كند. اين مقابله اكنون با شكل جديدي آغاز شده است. انتشار روزنامه «خورشيد» يكي از همين دست تلاش‌ها است. پيش از اين قرار بود اين روزنامه با تيراژ يك ميليوني و به‌طور رايگان توزيع شود. روزنامه «وطن امروز» هم كه توسط مهرداد بذرپاش منتشر خواهد شد نيز در همين راستا قابل اريابي است. پس از اين ديگر دولت نمي‌تواند بگويد كه رسانه ندارد. دولت دو خبرگزاري مهم كشور را يعني ايسنا و ايرنا در اختيار دارد. خبرگزاري‌هاي مهر و فارس نيز توسط جناحي اداره مي‌شوند كه دولت نهم در همان قالب تعريف مي‌شود. از ديگر سو هم‌اكنون نشرياتي همچون كيهان، ايران، آتيه، برداشت دوم، وطن امروز، ايران عصر، خورشيد، شهروند(با صاحب امتيازي مهدي هاشمي معاون عمراني وزير كشور) و صدها نشريه دولتي ديگر كه از سوي سازمان‌ها و ادارات ذيربط دولتي منتشر مي‌شوند به عنوان ابزار رسانه‌اي دولت مطرح هستند. همچنين صدا و سيما هم بيشترين وقت خود را در ميان دولت‌هاي پس از انقلاب به دولت نهم اختصاص داده است. به نظر مي‌رسد اگر باز هم دولت در پاسخ به انتقاد‌ها نبود رسانه را مطرح كند بايد به مبناي استدلالي آن ترديد كرد؛ ترديدي از همان جنس كه در مورد جوابيه‌هاي شوراي اطلاع‌رساني دولت مطرح است.
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن