واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حمایت آیت الله جوادی آملی از مذاکراتهستهای
آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید، گفت: به عقیده من اینکه برخی می گویند ما در این مذاکرات امتیازاتی را از دست داده ایم و در عوض امتیازاتی گرفتهایم در واقع درست نیست! بلکه من معتقدم ما در این مذاکرات هیچ چیز از دست ندادیم.
کد خبر: ۵۴۶۸۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۴ - 12 November 2015
آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید، گفت: به عقیده من اینکه برخی می گویند ما در این مذاکرات امتیازاتی را از دست داده ایم و در عوض امتیازاتی گرفتهایم در واقع درست نیست! بلکه من معتقدم ما در این مذاکرات هیچ چیز از دست ندادیم.
به گزارش ایسنا، منطقه قم از بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، این مرجع تقلید در ابتدای سخنان خود با اشاره به مذاکرات هستهای و آغاز اجرای برجام در کشورمان افزود: طرف مقابل می خواست قدرت ساخت سلاح هستهای را از ما بگیرد اما ما با آنکه قدرت ساخت سلاح هستهای را داشتیم، هرگز به دنبال ساخت اینگونه سلاحها نبودیم.
وی افزود: ما هرگز امکانات نظامی قدرت هستهای را طبق دین و عقل و فتوای مراجع نمی خواستیم، ما به دنبال فناوریهای صلح آمیز هستهای در زمینههای کشاورزی و پزشکی و امثال آن بودیم که امروز همه آنها برای کشور محفوظ مانده است لذا ما تمام نیازمندیهای خود را حفظ کردیم و در عمل چیزی از دست ندادیم.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیات قرآن مجید در توصیه به تحصیل فناوریهای دفاعی گفت:
خداوند دو نمونه از به کارگیری قدرت در زمینههای صلح آمیز و دفاعی به ما معرفی کرده است؛ یکی در جریان حضرت داوود علیه السلام که فرمود به معجزه الهی آهن در دستان داوود مانند موم نرم خواهد بود اما داوود علیه السلام هرگز از این معجزه در راه ساخت نیزه و شمشیر و سلاح تهاجمی استفاده نکرد بلکه به دستور خداوند از این قدرت خود در بافت زره که وسیلهای دفاعی است استفاده می کرد.
وی ادامه داد: در مورد حضرت سلیمان علیه السلام نیز فرمود مس مانند چشمه روان در اختیار آن حضرت بود، اما آن حضرت به جای به کارگیری این قدرت در ساخت ابزارهای نظامی با آن ابزارهای سودمندی مانند ظرف و ظروف زندگی را ساختند.
آیت الله جوادی آملی همچنین با اشاره به روایتی از حضرت امیر علیه السلام بیان کرد: وقتی عدهای به حضرت امیر علیه السلام گفتند که اسب شما مناسب میدان جنگ نیست! ایشان در پاسخ می فرمودند: من که هرگز از مقابل دشمن فرار نمیکنم و اگر دشمن هم از مقابل من فرار کند اهل تعقیب کردن او نیستم، لذا باید توجه داشته باشیم ما با چنین دین و مکتبی سرو کار داریم.
وی با تاکید بر لزوم هوشیاری همیشگی در مقابل دشمن گفت: خداوند در قرآن پیامبر (ص) را به هوشیاری همیشگی در مقابل دشمنان خود توصیه کرده و میفرماید بدان که دشمنان شما هر روز در حال نقشه کشیدن و توطئه کردن بر علیه شما هستند.
آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود مسئولین کشور را به همدلی و همزبانی مورد تاکید رهبری توصیه کرد و گفت: جامعه را جز محبت، دوستی و حسن همجواری اداره نمی کند؛ همه باید توجه داشته باشند که بدون ملات نرم، سنگهای یک ساختمان هرگز روی هم بند نمیشوند، اگر در میان افراد جامعه عاطفه و همدلی وجود نداشته باشد مانند همان سنگهای بی ملات فرو میریزند.
وی اذعان کرد: همه مسئولین باید توجه داشته باشند با سوءظن کاری از پیش نمی رود، کشور ما در میدان مین است و خطر همیشه کشور را تهدید میکند لذا کشور را باید با محبت، همدلی و همزبانی و وحدت اداره کنیم تا اجازه طمع را از دشمنان بگیریم.
وی ملت ایران را ملت بزرگی دانست که مسئولین باید همواره قدردان فداکاریهای آنان باشند و در این زمینه خاطرنشان کرد: ملت ایران در طول تاریخ همواره بزرگی خود را به اثبات رسانده است؛ مانند هشت سال دفاع مقدس و همچنین پایبندی به قطع نامه 598شورای امنیت که همه این موارد بدان معناست که مسئولین باید قدردان این ملت بزرگ باشند.
وی ادامه داد: باید همواره با رعایت و حفظ ادب مسائل کشور را حل و فصل کنیم و در برخورد با دیگر کشورها هم همین گونه رفتار کنیم؛ دست دادن نشانه ادب است اما پس از دست دادن انگشتان خود را میشماریم، این نیز نشانه هوشیاری ماست.
وی در ادامه با تسلیت ایام ماه محرم و صفر، به تبیین ارتباط بین زنده نگهداشتن مجالس عزای سید و سالار شهیدان با حفظ نظام اسلامی پرداخت و گفت: رسالت تشیع در هر عصر و زمانی «و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره» است و هیچ کس از این دستور مستثنی نشده است یعنی این جمله همگانی و همیشگی است.
وی ادامه داد: ما همواره از خداوند میخواهیم که قدرت انتقام و خونخواهی سید الشهداء علیه السلام را به ما عطا کند، ما همواره مرد جنگیم، اما جنگ دفاعی و نه تهاجمی، کسی که خونخواه است به دنبال احقاق حق خود است و نه به دنبال جنگ و تهاجم.
آیت الله جوادی آملی اظهار داشت:دستور مکتب ما این است که همیشه اسلحه در دست آماده باشید تا کسی جرات حمله به شما را نداشته باشد، اما این اجازه به ما داده نشده است که بخواهیم به دیگری تهاجم داشته باشیم؛ چنانکه در دوران دفاع مقدس به کشورهای کوچک منطقه که از صدام حمایت میکردند هیچ گونه تهاجمی نداشتیم.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در این دیدار در سخنانی با تقدیر و تشکر از حمایتها، توصیهها و دعای مراجع عظام تقلید در قضیه مذاکرات هسته ای گفت: اکنون که یک مرحله از برجام را پشت سر گذاشتهایم، وارد مرحله جدیدی شدهایم که باید از این فرصت به وجود آمده کمال استفاده را ببریم و در این راه نیاز به یک همدلی ملی داریم تا در حقیقت فرصت سوزی صورت نگیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: باید فضا را برای استفاده از امتیازاتی که گرفتهایم آماده کنیم که در این راه به کمکها و راهنماییها و تذکرات همه بزرگان نیازمندیم.
وی با اشاره به گسترش تروریسم و افراط گرایی در منطقه، اظهارکرد: آل سعود با بی تجربگی سیاستهای توسعهطلبانه را در منطقه دنبال میکند و با حمایت از وهابیت، چهره بدی از منطقه ارائه کرده است. امروز بیش از پیش نیازمند یک تلاش فکری و فرهنگی برای مقابله با تفکر وهابیت و افراط گرایی در منطقه هستیم که در این راه به کمک اندیشمندان حوزوی نیازمندیم.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکارهای سیاسی از درگیریهای بیشتر در منطقه جلوگیری کنیم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]