واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيتالله آمليلاريجاني: اسلام و قانون اساسي خط قرمز دستگاه قضايي است
مسئولان نبايد خط قرمز توهمي داشته باشند كه اين جزو توهمات برخيها در قبل بود در حالي كه خط قرمز ما اسلام و قانون اساسي است.
به گزارش مهر، آيتالله صادق آملي لاريجاني عصر سهشنبه در جمع كاركنان و قضات دادگستري استان مازندران با بيان اينكه مسئولان نبايد خط قرمز توهمي داشته باشند، گفت: البته اين جزو توهمات برخيها در قبل بود، در حالي كه خط قرمز ما اسلام و قانون اساسي است و قوه قضائيه در موضوع مبارزه با فساد موفق بوده است. وي افزود: به مديران دستگاه قضايي تذكر ميدهم قوه قضائيه بايد با اقتدار امنيت مردم را دستكم نگيرد و بداند كه امنيت از نان شب مهمتر است، اما با وجود اين شاهد سرقت مسلحانه و حمله اشرار هستيم در حالي كه اشرار بايد احساس ناامني كنند.
آيتالله آملي لاريجاني ادامه داد: در مسئله تجاوز به حقوق دولت و منابع طبيعي و تغيير كاربريها عزم ما جدي است، اما نبايد از حد اعتدال خارج شد. قوانيني كه در موضوع تخريب وجود دارد بايد اجرا شود، اما گاهي سفت ميگيريم و گاهي كوتاه ميآييم. در اين ميان بسياري از موارد عدم اجراي قوانين ناشي از كمكاري دستگاه اجرايي است. رئيس قوه قضائيه تصريح كرد: البته دستگاه قضايي هم بايد بيشتر كار كند. با اين حال نرويم اتاق كوچك يك روستايي و كشاورز با دستان پينه بسته را در مزرعهاش تخريب كنيم و آن وقت كاري به ويلاهاي ميلياردي نداشته باشيم. هرچند هر دو مورد تخلف كردند، اما اولويت با آنهايي است كه با پول كلان تغيير كاربري وسيع ميگيرند كه دو روز در ماه بيايند خوش بگذرانند. آيتالله آملي لاريجاني با اشاره به اصل ۵۷ قانون اساسي گفت: در اين اصل جايگاه دستگاه قضايي بسيار بزرگ ديده شده و اين استقلال در دنيا ديده نميشود چون در قانون اساسي ايران كه ولايتفقيه مطرح است دستگاه قضايي از ساير قوا جدا است، اما در كشورهاي ديگر قوه قضائيه مرتبط با دولت يا مجلس است. وي ادامه داد: در اين ميان در قانون اساسي بسياري از اختيارات و وظايف دستگاه قضايي فراتر از موضوع حلوفصل مخاصمات ديده شده است كه ميتوان به موضوع پيشگيري از وقوع جرم اشاره كرد. رئيس قوه قضائيه با بيان اينكه بر اساس قانون اساسي رئيسجمهور مسئول اجراي قانون اساسي است، اظهار كرد: تفسير اين قانون اين نيست كه رئيسجمهور ميتواند در امور قوه قضائيه دخالت كند. در حالي كه اين اصل را بايد با ساير اصول قانون اساسي نگاه كرد. به عنوان نمونه نميتوان گفت كه رئيسجمهور ميتواند در شوراي نگهبان دخالت داشته باشد. آيتالله آملي لاريجاني به بخشهاي مهم دستگاه قضايي اشاره كرد و افزود: ديوان عدالت اداري ميتواند آيين نامه و مصوبات دولت را كه مغاير قانون است ابطال كند و اين اختيار بزرگي است و سازمان بازرسي كل كشور ناظر بر تمام دستگاههاي اجرايي است كه تمامي اين اختيارات اهميت اين قوه را روشن ميكند. وي با اشاره به وجود ۱۵ ميليون پرونده در دستگاه قضايي خاطرنشان كرد: اين آمار را ماههاي قبل هم دادهام كه نشاندهنده كار طاقتفرساي قوه قضائيه است، اما نشان ميدهد كه مردم به دستگاه قضا اعتماد دارند و اينكه گفته ميشود آمار پروندهها نشاندهنده افزايش جرم در كشور است، درست نيست. وي در بخش ديگري از سخنان خود به تخريبهاي داخلي و خارجي درباره قوه قضائيه اشاره كرد و گفت: هر چه قوه قضائيه با اقتدار، صلابت و بر اساس معيارهاي اساسي حركت كند، تخريبها بيشتر است، اما دستگاه قضايي را بايد با اطمينان جلو برد و نبايد از حرف رسانهها به طرف ديگر كشيده شد و نبايد از تخريبها هراسيد، چراكه مسئولان اجرايي كشور ميدانند كه اگر تخلف كنند دستگاه قضايي با آنها برخورد ميكند.
رئيس قوه قضائيه مهمترين دغدغه اين دستگاه را تأمين نيروي انساني عنوان كرد و افزود:تا پايان سال جاري بيش از ۴ هزار قاضي را به دستگاه قضايي وارد ميكنيم و اميدواريم در برنامه ششم توسعه اين استخدام ادامه يابد تا به اعتدال برسيم و فشار كمتر شود.
منبع : مهـــر
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]