واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
واشنگتن فری بیکن گزارش داد:
کمک واشنگتن به ایران برای بازسازی راکتور اراک
واشنگتن و دیگر قدرت های جهانی در حال کمک به ایران برای به روز کردن و بازسازی رآکتور هسته ای هستند که این رآکتور مشکوک به کمک برای تولید مواد کافی در ساخت احتمالی یک سلاح هسته ای است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، واشنگتن فری بیکن در مطلبی با عنوان " آمریکا به ایران برای بازسازی راکتور کمک می کند" نوشت: بر اساس گزارش های منطقه ای و همچنین اظهارات مقامات وزارت امور خارجه آمریکا، واشنگتن و دیگر قدرت های جهانی در حال کمک به ایران برای به روز کردن و بازسازی رآکتور هسته ای هستند که این رآکتور مشکوک به کمک برای تولید مواد کافی در ساخت احتمالی یک سلاح هسته ای است.
در این گزارش به قلم آدام کردو آمده است: هدف آمریکا از همکاری با ایران برای بازسازی این رآکتور این است که این رآکتور دیگر نتواند مواد در سطح ساخت تسلیحات تولید کند.
با این حال، ایران می گوید آمریکا و دیگر شرکا به زودی «تجهیزاتی پیشرفته» برای این رآکتور تامین خواهند کرد، رآکتور که در نزدیکی شهر صنعتی اراک واقع شده است.
واشنگتن فری بیکن نوشت: سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز سه شنبه اعلام کرد آمریکا و چندین کشور دیگر روند تامین تجهیزات را برای این رآکتور آغاز خواهند کرد و بدین ترتیب، ایران می تواند این رئاکتور هسته ای را مدرنیزه کند.
بهروز کمالوندی گفت: «چهار کشور (در تیم مذاکرات هسته ای) پذیرفته اند تا با ایران در زمینه تامین تجهیزات پیشرفته برای رآکتور -اراک- و موضوعات متفاوت دیگر همکاری کنند.»
کمالوندی گفت در حالی که ایران می توانست روند مدرنیزه کردن این رآکتور را خودش تکمیل کند اما «در پی کمک گرفتن از قدرت های جهانی برای تسریع این روند است.»
موضوع اراک یکی از نکات مهم و کلیدی در مذاکرات هسته ای محسوب می شد که اخیرا به دست یابی در توافقی با هدف محدود کردن جاه طلبی های هسته ای جمهوری اسلامی منجر شد.
کمالوندی گفت: «ما در وین مذاکراتی درباره این موضوع برگزار کردیم و اخیرا نیز مقامات وزارت امور خارجه ایران در چین درباره آن رایزنی هایی انجام دادند.»
زمانی که توافق هسته ای در اواخر ماه اکتبر اجرایی شد، دولت اوباما اعلام کرد در بازسازی رآکتور اراک به ایران کمک خواهد کرد.
به گفته ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا، کارشناسان هسته ای این وزارت خانه به ایران در رسیدن به این هدف کمک خواهند کرد.
مونیز در بیانیه ای در روز هجدهم ماه اکتبر اعلام کرد: «بر اساس طرح جامع اقدام مشترک، یک گام که ایران باید بردارد بازطراحی رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک از جمله خارج کردن هسته ای و غیر قابل استفاده کردن آن است.» او همچنین گفت: «کارشناسان وزارت انرژی به منظور حمایت از این اقدام هدایت تلاش آمریکا برای همکاری با شرکایمان در گروه پنج بعلاوه یک و ایران را برای مدرنیزه کردن رآکتور اراک بر عهده خواهند داشت و بدین ترتیب، یک منبع احتمالی تولید مواد در سطح تسلیحات از بین خواهد رفت.»
مونیز گفت کارشناسان هسته ای آمریکا «توصیه های فنی» نیز درباره موضوعات هسته ای در اختیار ایران قرار خواهند داد.
او گفت: «کارشناسان فنی وزارت انرژی آمریکا علاوه بر ریاست مشترک کارگروه مدرنیزه کردن اراک از طریق ارائه مشاوره و رایزنی های در سطح کارشناسی درباره موضوعات هسته ای، به حمایت از باراک اوباما و جان کری، شرکایمان در اتحادیه اروپا و گروه پنج بعلاوه یک و آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه خواهند داد.»
این کمک ها همچنین از سوی دیگر قدرت های جهانی که در روند دست یابی به توافق هسته ای مشارکت داشتند از جمله چین، فرانسه، آلمان و روسیه ارایه خواهند شد.
عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران پس از برگزاری نشست ماه اکتبر بین ایران و قدرت های جهانی در گفتگو با خبرنگاران از از روند مدرنیزه کردن هسته ای استقبال کرد.
عراقچی در آن زمان اعلام کرد: «بیانیه ای از سوی ایران، چین و آمریکا روز گذشته منتشر شد که بر اساس آن، این سه کشور از عزم خود برای مدرنیزه کردن سایت اراک در زمان مناسب خبر دادند اما آن چه که برای ما اهمیت دارد سندی رسمی است که باید بین ایران و شش عضو گروه پنج بعلاوه یک امضا شود.» خبرگزاری صدا و سیما
۲۰/۰۸/۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]