تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846599271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رعایت چند نکته برای اعتراض به فیتیله!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رعایت چند نکته برای اعتراض به فیتیله!




یک نویسنده، مورخ و پژوهشگر کشورمان، به برخی حساسیت‌ها در رابطه با واکنش‌های اعتراضی به برنامه اخیر «فیتیله» اشاره کرده است.





عصر خبر: یک نویسنده، مورخ و پژوهشگر کشورمان، به برخی حساسیت‌ها در رابطه با واکنش‌های اعتراضی به برنامه اخیر «فیتیله» اشاره کرده است.

عبدالله شهبازی نوشت: حوادث دیروز در برخی شهرهای آذربایجان تلخ بود. ماجرا با دستاویز قرار دادن پخش برنامه‌ای فکاهی در تلویزیون شروع شد.

«جوک‌های قومی» پدیده‌ای مختص به ایران نیست. در همه‌جای جهان هست، ولی ظاهراً از معدود جاهایی که در سال‌های اخیر رسم شده از این پدیده بعنوان دستاویز برای ایجاد آشوب سیاسی بهره ‌برند ایران است.

در بریتانیا، انگلیسی‌ها و اسکاتلندی‌ها و ایرلندی‌ها و ولش‌ها (ولزی‌ها) برای هم «جوک» می‌سازند. در کشورهای اسکاندیناوی، سوئدی‌ها و دانمارکی‌ها و فنلاندی‌ها به هم تکه می‌پرانند. ایتالیایی‌ها فرانسوی‌ها را به سخره می‌گیرند.

اسپانیایی‌ها نه تنها برای انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها بلکه برای اقوام مختلف اسپانیا جوک می‌سازند. در کانادا و بسیاری کشورهای دیگر همین وضع است. در سریال بلژیکی «سمندر»، که اخیراً از شبکه اول سیما پخش شد، نخست‌وزیر بلژیک را، که فلمیش (فلاندرزی) است، با تعبیر «فلمیش دهاتی» تحقیر می‌کنند.

این را نمی‌گویم که توجیه کنم اهانت به اقوام متنوع ساکن ایران را. می‌گویم که بدانیم این چیزها اختصاص به «ما ایرانیان» ندارد و پدیده چندان عجیب و غریبی نیست.

ماجرای دیروز و ماجراهای مشابه که دو - سه نوبت تکرار شده، نه بیانگر میزان واقعی حساسیت اقوام ایرانی به «جوک‌های قومی» بلکه بیانگر تحرکاتی است که می‌خواهد به هر بهانه در ایران آشوب به‌پا کند.

مدت‌هاست که پدیده تحریک ملیت‌ها و اقوام ایرانی علیه تمامیت ارضی ایران را شاهدیم. شاید زشت‌ترین آن اهانت‌های نژادپرستانه و سخیف به اعراب بود. اعراب ایرانی بخش مهمی از سکنه ایران را تشکیل می‌دهند و قدمت سکونت برخی از آن‌ها در فلات ایران به پیش از اسلام می‌رسد. آنان همانقدر ایرانی‌اند که اقوام ترک و بلوچ و کرد و غیره ایرانی‌اند.

ترک‌های ایرانی ساکنان کهن فلات ایرانند. بخش مهمی از تاریخ «دولت» در ایران با نام ایلات و سلسله‌های ترک آمیخته است تا بدان حد که اگر سهم ترکان را در ساختن تمدن ایرانی نادیده بگیریم عملاً چیز مهمی از تاریخ ایران پس از اسلام باقی نخواهد ماند.

ترکان همین نقش را در تأسیس دولت‌های بزرگ و فرهیخته مسلمانی چون گورکانیان هند و عثمانیان و ممالیک مصر داشته‌اند. هم‌اکنون بخش مهمی از مردم ایران ترک و نیمه‌ترکند و سهم ترکان در سیاست و اقتصاد و فرهنگ ایران اگر بیش از سایر گروه‌های قومی نباشد، کمتر نیست.

تلاش برای تبدیل کردن تفاوت‌های قومی به انشقاق و تعارضات قومی در ایران پیامدهای بسیار خطرناک دارد؛ بویژه در فضای حساس کنونی منطقه.

بیهوده نیست که دیروز «العربیه»‌ سعودی بیش از هر رسانه دیگر با شور و شوق حوادث آذربایجان را پوشش می‌داد و خدا نکند که حادثه دیروز نه واکنش احساسی چند ده یا چند صد جوان آذربایجانی به یک برنامه سبک فکاهی تلویزیونی بلکه برخاسته از رقابت کانون‌های سیاسی قدرت باشد.






تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن