واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۲۳ق.ظ)
ظرفيت توليد پتروشيمي تا سال 1398 به 120 ميليون تن مي رسد موج - معاون مديرعامل صنايع پتروشيمي با اشاره به ظرفيت توليد 60 ميليون تن درکشور گفت: با طرح هايي که در دست اجرا است اين ظرفيت تا سال 1398 به 120 ميليون تن مي رسد.
به گزارش خبرنگار اعزامي به کيش خبرگزاري موج، محمد حسن پيوندي معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در مراسم افتتاح هفتمين نمايشگاه معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري پتروشيمي در کشور گفت: پتروشيمي صنعت بعد از انقلاب است و از افتخارات انقلاب توسعه سريع پتروشيمي است. ايران در خاورميانه نخستين کشور بود که پتروشيمي داشت و پليمر توليد مي کرد اما آنچه از قبل از انقلاب به عنوان پتروشيمي در کشور توليد مي شد مختصري از کود شيميايي در جداسازي مقداري از گازها در خارک و خوزستان بود.
وي افزود: اکنون 60 ميليون تن ظرفيت پتروشيمي در کشور است که 45 ميليون تن آن قابل بهره برداري است که اين يکي از نمادهاي اقتصاد مقاومتي است.
پيوندي با اشاره به ظرفيت 60 ميليون تن در دست اجرا عنوان کرد: تا سال 1398 اين ظرفيت به 120 ميليون تن مي رسد ضمن اينکه 60 ميليون تن ظرفيتي که با شرايط فعلي و عدم افزايش قيمت نفت در کشور وجود دارد تا سال 1404 يا 2025 به ظرفيت 180 ميليون تن آن هم فقط در بخش بالادست محصولات پتروشيمي مي رسد.
معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به چالش هاي موجود در اين حوزه در کشور چين اظهار کرد: در چين زغال سنگ نقش اساسي دارد و با توجه به توليد گاز سنتز و دسترسي چيني ها به فناوري تبديل گاز و اپيلن و پلي اتيلن چيني ها مزيت پيدا کرده اند. ضمن اينکه در اروپا به دليل پايين آمدن قيمت نفت خام از 100 دلار به 45 دلار باعث شده است صنعت پتروشيمي و توسعه آن رونق بگيرد. ضمن اينکه شيل نت ها و شيل گازها در اين ميان تاثرگذار بوده اند.
پيوندي چالش اصلي خاورميانه را ناامني دانست و تصريح کرد: عدم امنيت در عراق ، افغانستان، يمن و بعضي از کشورهاي منطقه در کنار حضور پديده داعش باعث شده سرمايه گذاران خارجي توجه ويژه اي را به ايران داشته باشند چرا که امنيت کاملي در کشور وجود دارد.
وي با بيان اين مطلب که شيل گس در آمريکا باعث شده شرکت هاي پتروشيمي 80 ميليارد دلار درآمد داشته باشند، اظهار کرد: افت قيمت نفت در اين ميان موثر بوده است ضمن اينکه در اروپا به خاطر ماليات در فرآورده هاي نفتي باعث شده که اين سوخت کمتر از آمريکا باشد. همچنين در کشورهاي نوپايي مثل برزيل، هند و روسيه به دليل يارانه بر ال ان جي و نرخ خوراک تاثيرگذاري کمتري را شاهد بوديم.
معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به گزارش IHS گفت: 1.5 تريليارد دلار درآمد از کشورهاي توليدکننده به سوي کشورهاي مصرف کننده رفته است که ناشي از پايين آمدن قيمت نفت خام است.
وي از چالش هاي صنعت پتروشيمي در ايران را توليد متانول دانست و افزود: در جريان تحريم هاي تحميلي گرايش سنگيني در بخش خصوصي وجود دارد که توليد را به سمت متانول برده است.
پيوندي با اشاره به پايين بودن نرخ خوراک در حد دو سنت در کشور را باعث توليد 5 ميليون تن متانول در شرايط فعلي دانست و اظهار کرد: از اين مبلغ تنها 300 تا 400 هزار تن وارد کشور مي شود و مابقي صادر مي شود.
وي با اشاره به هفت دانش فني و اروپايي که از قبل از تحريم در کشور وجود دارد، گفت: زير ساخت توسعه صنعت پتروشيمي در عسلويه و در کنار مخزن بزرگ پارس جنوبي به همراه فراواني نيروي انساني متخصص را از جمله مزيت هاي ايران محسوب مي شود.
پيوندي با بيان اين مطلب که به دليل تحريم هاي ظالمانه هيچ فاينانسي به جز فاينانس چين در کشور برقرار نشد، اظهار کرد: تا امروز ظرفيت توليد متانول با دانش غربي و فاينانس چين به 19 ميليون تن تا چند سال اخير خواهد رسيد که اکثر آنها در عسلويه هستند.
معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به توليد دو ميليون تن متانول به عنوان بزرگترين واحد توليد متانول با فناوري کشور سوئيس در عسلويه گفت: خصوصي سازي در پتروشيمي تاثير گذاشته است تا همه منابع درآمدي شرکت ملي صنايع پتروشيمي به بخش خصوصي واگذار شود که بخش عمده اي از آنها به صندوق هاي بازنشستگي تعلق گرفته است.
پيوندي ادامه داد: متاسفانه به دليل اين که صندوق هاي بازنشستگي مجبورند جوابگوي تعداد زياد بازنشستگان و افزايش حقوق آنها باشند، توسعه پتروشيمي و انجام سرمايه گذاري هاي جديد در پتروشيمي متوقف شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]