تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849235378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکي بهترين سن آموزش و تغيير رفتار محيط زيستي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۲۴ق.ظ)
کودکي بهترين سن آموزش و تغيير رفتار محيط زيستي موج - نشست مديران سازمان حفاظت محيط زيست و دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي پيرامون اجراي نخستين کارگاه آموزشي آموزش مباني محيط زيستي براي دانشجويان رشته پيش دبستاني در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهناز مظاهري، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست، در اين جلسه با اشاره به وضعيت جهاني محيط زيست گفت: بحران‌هاي محيط زيست در سراسر جهان نگراني‌هاي بسياري را براي متخصصان ايجاد کرده است.
مظاهري افزود: طبق مطالعات مرکز جهاني تاب آوري در شهر استکهلم کشور سوئد در خصوص مسائل زيست محيطي، ايران از 19 اصل مورد بررسي، در چهار مورد از مرز خطر هم گذشته و در شرايط کاملاً بحراني قرار دارد.
وي اظهار کرد: به طور نمونه در حال حاضر ميانگين غلظت اتمسفري در جهان 350ppm است اما اين ميزان در ايران به 400ppm رسيده است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: هندوستان چندين برابر ايران جمعيت دارد ولي تنها 0.6 ظرفيت زيستي زمين را استفاده مي‌کند.
مظاهري ضمن تاکيد بر فرامرزي و فرابخشي بودن محيط زيست و پيوستگي مستقيم و غير مستقيم تمامي حوزه‌ها با محيط زيست، تصريح کرد: بحران‌هاي متعدد و پيچيده محيط زيست ايران هيچ تناسبي با پيشينه فرهنگي و ديني کشور دارد و اين در حالي است که اصل 50 قانون اساسي ايران به عنوان يکي اصل مترقي، حفاظت محيط زيست را وظيفه همگاني و عمومي مي‌داند.
وي افزود: به طور نمونه حوزه سلامت در پيوند کامل با محيط زيست قرار دارد به گونه اي که غالب بيماري‌ها با محيط زيست مرتبط است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست با ابراز خرسندي از اجراي طرح آموزش مباني محيط زيستي براي دانشجويان رشته پيش دبستاني و آموزش مباني زيست محيطي به کودکان، خاطرنشان کرد: اين موضوع از جمله تاکيدات مقام معظم رهبري است.
مظاهري گفت: اين طرح براي کودکان اجرا مي‌شود تا بتوانند حفاظت از محيط زيست را به عنوان ارزش تلقي کنند و فرهنگ آن در اين نسل نهادينه شود، تا بتوان به آينده کشور به لحاظ توجه به حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي و جايگاه حياتي آن در تحقق اهداف توسعه پايدار، اميدوار بود.
وي افزود: اجراي اين طرح در راستاي تحقق مفاد دستور کار اجلاس جهاني توسعه پايدار و تعهدات ج.ا.ايران به معاهدات بين المللي است، چرا که تربيت آموزشگران و تسهيلگران براي حفاظت محيط زيست و آموزش جوانان و زنان براي مشارکت در برنامه‌هاي محيط زيستي، همواره مورد تأکيد مجامع بين المللي است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: اجراي طرح کشوري آموزش مباني زيست محيطي به کودکان در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي را در راستاي دستور کار اجلاس جهاني توسعه پايدار و تعهدات ايران به معاهدات بين المللي خواند.

کودکي بهترين سن آموزش و تغيير رفتار است
محمدرضا خدايي، معاون آموزش دانشگاه علوم بهزيستي، با نقد از تسخير و اشغال وحشتناک زمين توسط انسان‌ها، گفت: انسان‌ها آن‌چنان بر زمين غالب شدند که طبيعت و محيط زيست و حيات وحش را به نابودي کشاندند.
خدايي با اشاره به تاثيرات مثبت محيط زيست بر روح و جسم انسان‌ها، اظهار کرد: آيندگان ما را در مورد محيط زيستي که به آن‌ها تحويل خواهيم داد مورد سؤال و مواخذه قرار مي‌دهند و از اين رو بايد در حفظ اين امانت کوشا باشيم.
وي ضمن تاکيد بر ضرورت تغيير نگاه و رفتار ايرانيان نسبت به محيط زيست و طبيعت پيرامون خود، تصريح کرد: کودکي بهترين سن براي ايجاد اين تغيير نگاه و رفتار است و از اين رو آغاز آموزش‌هاي محيط زيستي از اين سن مي‌تواند کمک بسيار بزرگي براي محيط زيست باشد.
اين مقام مسوول افزود: محيط زيست توجه و انگيزه دروني و قلبي مي‌خواهد و در همين راستا انجام برنامه‌هاي عملياتي بر سخنراني و صحبت ارجحيت دارد.

بدون توجه به حفظ محيط زيست نمي‌توان از سلامت و رفاه اجتماعي انسان‌ها سخن گفت
مهرداد فرخي عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي نيز با اشاره به برخي آمار از ميزان ارتباط بيماري‌ها و محيط زيست، گفت: طبق آمار جهاني از هر 102 بيماري 83 مورد ناشي از عوامل بيروني و زيست محيطي است.
وي ضمن اشاره به اينکه 24 درصد معلولان دنيا قرباني عوامل مخرب زيست محيطي هستند، اظهار کرد: براي حفظ سلامت انسان‌ها لازم است، سلامت محيط زيست را حفظ کنيم زيرا بدون توجه به حفظ محيط زيست نمي‌توان از سلامت و رفاه اجتماعي انسان‌ها سخن گفت.
فرخي ادامه داد: لازم است بي عدالتي و نابرابري در زمينه برخورداري از محيط زيست بررسي و حتي رشته اي با اين موضوع در دانشگاه ايجاد شود.

کودکان و نوجوانان براي همياري محيط زيست آموزش ببينند
حجت الاسلام سيد وحيد معتمدي نماينده نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه نيز در اين نشست با برشمردن برخي از ديدگاه‌ها و تاکيدات دين اسلام بر حفظ محيط زيست، گفت: تمام عالم هستي جلوه تجلي خداوند است و اين به معناي آموزش حفظ احترام طبيعت به مردم از سوي دين است.
معتمدي افزود: خداوند، انسان را جانشين خود در زمين قرار داده است و زمين را مهد آرامش و گهواره بشر قرار داده است و همه اين‌ها تاکيد بر اهميت حفظ محيط زيست و طبيعت کره مسکون است.
وي اشاره اي به تاکيدات مقام معظم رهبري براي حفظ محيط زيست داشت و گفت: تاکيدات ايشان بايد مورد پيگيري جدي مسئولان قرار گيرد.
نماينده نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري از مديران سازمان حفاظت محيط زيست خواست با الگو گرفتن از طرح همياران پليس براي تربيت کودکان و نوجوانان به عنوان همياران محيط زيست بکوشند.

آموزش کودکان منجر به شکل گيري ارزش حفظ محيط زيست در روح و روان آن‌ها مي‌شود
همچنين، نجم السادات موسوي عضو هيات علمي گروه علوم پايه دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي که يکي از سه گروه مجري اين برنامه کشوري است، گفت: اساتيد اين دانشگاه با توجه به احساس نياز جامعه ايران و بين الملل به حفاظت از محيط زيست، منابع طبيعي و حفظ و بقاي آن براي آيندگان و اثربخشي آموزش‌هاي مربوط به اين مباحث در ميان کودکان، به‌ويژه کودکان در مهدهاي کودک و دوره پيش دبستان که به‌تازگي آموزش و پرورش به رسميت شناخته است و همچنين پتانسيل آموزشي موجود در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي به لحاظ فعاليت گروه آموزشي رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان که مسئوليت تربيت نيروي متخصص و مربيان آموزش کودکان پيش از دبستان را دارد، برنامه اي در قالب کارگاه آموزشي براي دانشجويان در مقاطع مختلف اين رشته تدوين شد.
وي افزود: از طريق اين کارگاه آموزشي که مي‌تواند از سوي سازمان‌ها و مراکز آموزش مربيان مهدهاي کودک و معلمان پيش از دبستان، نيز اجرا شود، مربيان و معلمان آموزش‌هاي لازم را کسب مي‌کنند و از سوي آنان، اين آموزش‌ها به مربيان ديگر و در نهايت، به کودکان مهدهاي کودک و مقطع پيش دبستان منتقل مي‌شود.
وي اظهار کرد: اين طرح کشوري برخوردار از ويژگي‌هاي تداوم و استمرار يعني عدم قائم به شخص، سازمان يا دانشگاهي نيست، بلکه اطلاعات زيست محيطي از طريق دانشجويان و فارغ التحصيلان آموزش ديده به مربيان ديگر و کودکان پيش از دبستان منتقل مي‌شود، همچنين اجراي اين طرح کشوري، بنيادي است چرا که براي کودکان سنين چهار تا شش ساله اجرا مي‌شود تا اين کودکان بتوانند حفاظت از محيط زيست را به عنوان ارزش تلقي کرده و فرهنگ آن در اين نسل نهادينه شود، تا بتوان به آينده جامعه به لحاظ توجه به منابع طبيعي و جايگاه حياتي آن در توسعه پايدار، اميدوار بود.
موسوي تاکيد کرد که قصد اضافه کردن کتاب درسي يا مطالبي به مباحث درسي کودکان، جهت اجراي اين برنامه را نداريم بلکه مي‌خواهيم کودکان ما از سنين پائين، با مواهب طبيعي و خدادادي آشنا شوند و از طريق رفتارهاي درست در جهت حفاظت از محيط زيست، وجود تمامي جانداران در طبيعت، آب، خاک و منابع طبيعي، در کنار ديگر ارزش‌ها به نسل جديد آموزش داده شود و به‌تدريج اين فرهنگ در جامعه نهادينه گردد.
شريفيان مديرگروه آموزشي رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي نيز در اين نشست، تصريح کرد: امروزه، بحث محيط زيست، يکي از قلمروهاي سياست‌هاي اجتماعي است که بر سلامت، برابري، عدالت، و کيفيت زندگي تاثيرگذار است، ضمن آنکه، يکي از گروه‌هاي هدف در ايجاد و گسترش رفاه اجتماعي، کودکان هستند که آموزش آنان از دوره ابتدايي و حتي قبل از آن، بسيار حائز اهميت است.
وي افزود: با توجه به اينکه پيامدهاي رشد و کنترل رفتار اجتماعي، از سنين پائين نهادينه مي‌شود، اين برنامه براي آموزش و رشد فکري و نگرش کودکان پيش از دبستان تدوين شده است.

ضرورت تربيت نسلي که منابع طبيعي را ارزش غيرقابل معاوضه زندگي بداند
بنابراين گزارش، محمد درويش مديرکل دفتر آموزش و مشارکت‌هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست تاکيد کرد که دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي به عنوان دانشگاهي مهم و استراتژيک، با اجراي اين طرح و برنامه آموزشي، اشاعه نگرش و فهم اکولوژيک و سواد محيط زيست را از طريق تربيت معلمان و تسهيل گران مباحث زيست محيطي طبق استانداردهاي سازمان حفاظت محيط زيست پيگيري مي‌کند و دانشگاه‌هاي ديگر مي‌توانند، اين دانشگاه را الگو قرار بدهند.
مديرکل دفتر آموزش و مشارکت‌هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست همچنين اظهار کرد: تربيت آموزش گران و تسهيل گران براي حفاظت محيط زيست و آموزش جوانان و زنان براي مشارکت در برنامه‌هاي زيست محيطي مورد تاکيد مجامع بين المللي است.
درويش هدف از اجراي چنين طرح‌هايي را تربيت و آموزش نسلي دانست که منابع طبيعي و ارزش‌هاي اکولوژيک خود را با هيچ جايگزيني معاوضه و معامله نمي‌کند.
وي اجراي اين طرح را در راستاي اجراي طرح مدارس جم و آموزش لذت حفظ محيط زيست و طبيعت به کودکان و نوجوانان برشمرد و افزود: بايد سيماي دلپذيري از طبيعت در نگاه کودکان ترسيم کنيم.
مديرکل دفتر آموزش و مشارکت‌هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به افزايش نشست زمين در نقاط مختلف کشور، گفت: نشست زمين آخرين مرحله بيابان زايي است و اين يک تهديد بزرگ براي ايران است.
درويش ضمن ارائه آماري از فارغ التحصيلان رشته‌هاي مرتبط با محيط زيست در کشور، اظهار کرد: چه اتفاقي رخ داده که به رغم اين همه تربيت دانشجو در رشته‌هاي محيط زيستي، حال محيط زيست کشور خوب نيست.
منصوره کريم زاده مدير گروه آموزشي رشته رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با اشاره به اينکه تاکنون در واحدهاي درسي دانشجويان اين رشته، واحد آموزش مسائل زيست محيطي را به‌صورت اختياري داشتيم، افزود: اميدواريم با اجراي طرح کشوري مربوطه به عنوان يک برنامه جامع و کامل، در صورت تصويب مراجع بالاتر، به‌صورت گسترده تر در واحدهاي درسي اين دانشجويان بگنجانيم و بتوانيم مربيان آينده اين مقطع را آموزش بدهيم.
وي سن پيش از دبستان در دوران کودکي را سن طلايي جهت آموزش و نهادينه شدن فرهنگ، رشد هوش اجتماعي و فرا اجتماعي معرفي کرد و اظهارداشت: کودکان در کشور ما، جمعيت بزرگي را تشکيل مي‌دهند و لذا، فرصت خوبي براي انتقال آموزه‌هاي لازم جهت زندگي شهروندي، احترام به محيط زيست، منابع طبيعي و احترام به منافع آيندگان است، که بايد سرلوحه سياست‌هاي تمامي مراکز پيش از دبستان قرار گيرد.
وي به عدم وجود مديريت يکپارچه و طرح مباحثي همچون مسائل زيست محيطي در مراکز آموزشي پيش از دبستان اشاره کرد و افزود: بخشي از مراکز آموزشي مربوط به گروه سني چهار تا شش سال، زير نظر آموزش و پرورش و گروهي تحت پوشش سازمان بهزيستي و مراکز متعدد هستند که اگر همگي، آماده کردن کودکان براي زندگي شهروندي را رسالت خود بدانند، بايد سياست‌هاي فرهنگي و اجتماعي همچون حفظ و حراست از منابع طبيعي، استفاده از آن‌ها با توجه به توسعه پايدار، جلوگيري از تخريب و احترام به منافع آيندگان را در برنامه‌هاي خود قرار بدهند.
شايان ذکر است، دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با 21 گروه آموزشي تخصصي و هشت مرکز تحقيقات، به تعليم و تربيت بيش از يک هزار و 700 نيروي متخصص در رشته‌هاي خاص حوزه‌هاي " رفاه اجتماعي، سلامت اجتماعي (وتعيين کننده‌هاي آن)، سلامت رواني و توانبخشي" مانند کاردرماني، گفتاردرماني، ارتوپدي فني، ارگونومي، فيزيوتراپي، مددکاري اجتماعي، مشاوره خانواده، سالمند شناسي، روان‌پزشکي، روانشناسي و "رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان" مي‌پردازد، و در برخي از اين رشته‌ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره‌هاي تحصيلات تکميلي و phd، و در تعدادي از آن‌ها، همچون " رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان "، نخستين مجري دوره‌هاي تحصيلات تکميلي در کشور و حتي کشورهاي منطقه شناخته شده است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن