واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزنامه آمریکایی،
اینفوگرافی نیویورک تایمز از بحران سوریه/ نقش ایران و حزب الله چیست؟
چیزی که بعنوان یک قیام عمومی علیه دولت سوریه چهار سال قبل به پا شد، اکنون به یک شبه جنگ جهانی تبدیل شده که بیش از ده کشور در دو جبهه همپوشان درگیر هستند» که این دو درگیری را جنگ داخلی و جنگ با داعش معرفی میکند.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، روزنامه نیویورک تایمز (nytimes) در مطلبی تحت عنوان "شفافسازی درگیریهای همپوشان در جنگ سوریه" به تقسیم بندی جبهههای مختلف در بحران داخلی این کشور و معرفی کسانی که در این جبههها مقابل هم یا در کنار هم قرار دارند پرداخت. نیویورک تایمز معتقد است «چیزی که بعنوان یک قیام عمومی علیه دولت سوریه چهار سال قبل به پا شد، اکنون به یک شبه جنگ جهانی تبدیل شده که بیش از ده کشور در دو جبهه همپوشان درگیر هستند» که این دو درگیری را جنگ داخلی و جنگ با داعش معرفی میکند. جبهه اولی که این روزنامه معرفی میکند جنگ داخلی سوریه میان دولت این کشور و گروههای شورشی است که روسیه، ایران، حزبالله و شبهنظامیان محلی بعنوان حامیان دولت سوریه و آمریکا، ترکیه، عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حامی شورشیان جنگطلب هستند. جبهه دوم از نظر نیویورک تایمز جنگ با گروه تروریستی تکفیری داعش و خلافت کاریکاتوری ابوبکر البغدادی است که سیل عظیمی از جنگجویان خارجی را به سوریه جذب کرده است وکشورهای آمریکا، ترکیه، عربستان سعودی، اردن، فرانسه، کانادا، بحرین و استرالیا در کنار کردها مشغول جنگ با آنها میباشند.
این روزنامه در ادامه به تشریح هرکدام از جبههها پرداخته و نوشت «این درگیریهای دوگانه باعث شده امریکا و روسیه در یک جنگ کنار هم و در جنگ دیگر مقابل هم قرار بگیرند.» زیرا داعش یک دشمن دوم برای دولت سوریه بوده بخاطر همین حامیان رئیس جمهور این کشور با گروههای تروریستی هم میجنگند. نیویورک تایمز مینویسد «گروههای شورشی که از سوی ایالات متحده حمایت میشوند روی سرنگونی بشار اسد متمرکز شدهاند، نه جنگ با داعش. در حالی که آمریکا نیز بر شکست دادن تروریستهای داعش تمرکز کرده و حملاتی علیه 2600 هدف داعشی (حملاتی که کاملا بیاثر بودهاند!) انجام داده است؛ مستقیما با دولت سوریه وارد جنگ نشده و با حمایتهای مالی، تسلیحاتی و آموزشی به گروههای شورشی این کار را انجام میدهد.» «روسیه، ایران و گروه حزبالله لبنان نیز میخواهند که آقای اسد در قدرت بماند. روسیه در همکاری و هماهنگی با نیروهای زمینی ارتش سوریه، حملات هوایی گستردهای را علیه مواضع شورشیان آغاز نموده است. داعش در همین حال قصد براندازی آقای اسد و تاسیس خلافت (خودخوانده!) اسلامی تا ورای مرزهای عراق و دیگر کشورها دارد.»
این روزنامه درباره جبهه جنگ با داعش معتقد است کشورهایی که در جنگ داخلی سوریه مقابل هم قرار گرفته بودند، این بار در کنار هم با داعش میجنگند و خاطر نشان کرد «برای متحدان سوریه مخصوصا روسیه، داعش هم یک گروه شورشی دیگر در این کشور است که به آنها تروریست میگویند.» نیویورک تایمز ضمن ادعای اینکه حملات هوایی روسیه در کنار هدف قرار دادن مناطق تحت کنترل داعش، بیشتر بر شورشیان متمرکز بودهاند؛ نوشت «ترکیه و چندین کشور عربی برای جنگ با داعش به آمریکا پیوستند. همه آنها معتقدند که داعش تهدیدی برای کشورهای خودشان است.» کولم استرک، تحلیلگر یک شرکت تحقیقاتی دفاعی میگوید «بیشتر مردم اکنون متوجه شدهاند که بهترین راه مبارزه با داعش، مهار کردن آنهاست. اگر آنها (داعش) را محدود و کنترل کرده و سپس منابع اقتصادی آنها را هدف قرار داد؛ بعد از چند سال آنها از درون میپاشند و این کاری است که آمریکا میخواهد انجام دهد.»
کردها در سوریه اما بعنوان یکی از شرکای اصلی آمریکا در جنگ با داعش شناخته میشوند که از نظر نیویورک تایمز این شراکت مشکلات ظریفی را برای آمریکا درپی دارد «بیش از 30 میلیون کُرد که در مناطق مختلفی از ترکیه، سوریه، عراق و ایران پخش شدهاند قصد تشکیل یک حکومت خودمختار در این کشورها یا حتی تشکیل دولت خود را دارند.» این روزنامه آمریکایی با تعریف و تمجید از عملیات هوایی آمریکا مینویسد «درگیریهای سوریه به آنها فرصت دستیابی به آن اهداف را داده است. حملات هوایی ایالات متحده علیه مواضع داعش باعث شد کردها بتوانند مناطق وسیعی را در طول مرزهای ترکیه بدست آورند که به تنشهای شدید با ترکیه بعنوان یکی متحدان بزرگ آمریکا منجر شد.» به نوشته نیویورک تایمز حملات هوایی آمریکا بیش از 1000 موضع داعش در کوبانی را هدف قرار داد که به عقب راندن این گروه تروریستی از مناطق شمالی سوریه و استقرار کردها در مرز با ترکیه منجر شد.
این روزنامه در ادامه گزارش اینفوگرافی گونهی خود، به بررسی مناطق تحت تصرف طرفهای درگیر این جنگ جهانی در سوریه پرداخته و مینویسد «سرزمین سوریه بعد از چهار سال جنگ تکه تکه شده است. دولت اکنون بخش کوچکی از کشور را در کنترل دارد.» «روسیه دارای پایگاهها و مستشارانی در مناطق متعدد تحت کنترل دولت بوده و شورشیان را در محلهایی که دولت سوریه در حال از دست دادن بود، هدف قرار داد. شورشیان هم در مناطق زیرآتش روسیه، از موشکهای ضدتانکی که آمریکا به آنها داده استفاده میکنند.» نیویورک تایمز با ادعای حضور نیروهای قدس سپاه و کمکهای حزبالله به بشار اسد مینویسد «نیروهای قدس سپاه ایران و حزبالله از سال 2012 به نیروهای حامی اسد مشاوره نظامی داده و آنها را تقویت کردند.» در شکل زیر مشاهده میکنید که داعش در مناطق شرقی و مرکزی سوریه مستقر شده و روی کاغذ کنترل بیشتر سوریه را در دست دارد ولی در واقع چنین نیست زیرا قسمت اعظم آن مکانها بیابان و خالی از سکنه است. دولت سوریه بخشهای وسیعی از غرب این کشور را در اختیار دارد که در برخی مناطق با شورشیان دست به دست میشد.
نیویورک تایمز در بخش پایانی گزارش مفصل خود درباره روابط دوجانبه کشورها و طرفین مهمی که در این جنگ درگیر هستند، با تقسیم بندی سهگانه آمریکا در برابر روسیه، ترکیه در برابر کردها و ایران در برابر عربستان نوشت «درحالی که مسیر حملات آنها از هم عبور میکند، احتمال برخورد نبردها وجود دارد. کارشناسان میگویند یک حمله اشتباه میتواند دو جنگ سوریه را بیشتر شعلهور کرده و منجر به درگیری بینالمللی وسیعتری شود.» «حملات هوایی روسیه مواضع گروههای شورشی را که توسط آمریکا و متحدانش حمایت میشوند هدف قرار داده است. موشکهای کروز روسیه از مکانهایی عبور میکنند که آمریکا در آنجا عملیات پروازی انجام میدهد.» «برخلاف اینکه میگویند ترکیه با آمریکا بر سر هدف شکست دادن داعش توسط کردها هم نظر است ولی این کشور تلاش نموده تا پیشروی کردها در سوریه را با بمباران جدایی طلبان این گروه در خاک کشورش مختل کند.» این روزنامه درباره اختلافات میان ایران و عربستان و حضور این دو کشور در سوریه نوشت «ایران و حزبالله بعنوان متحدان شیعی دولت سوریه در حال جنگ با گروههای شورشی هستند که از سوی عربستان سعودی و دیگر کشورهای سنّی عربی حمایت میشوند.»
507
۱۹/۰۸/۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]