واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: صرفهجويي كنيد تا برق جيرهبندي نشود
انرژي- همشهري آنلاين:
وزير نيرو اعلام كرد: خاموشيهاي برق از امشب كمتر ميشود.
سيد پرويز فتاح در توضيح اين خبر گفت: برخي از واحدهاي توليد برق كه دچار محدوديت سوخت شده و از مسير توليد به شكل اضطراري خارج شده بودند، امروز دوباره وارد مدار ميشوند.
به گزارش ايسنا وي درباره خاموشيهاي متعدد در چند روز اخير گفت: در دو روز گذشته، گرماي مورد انتظار در شهرهاي جنوبي به 46 و 47 درجه رسيده و دماي تهران نيز به 35 درجه سانتيگراد افزايش يافته و به همين دليل مصرف همانند سالهاي گذشته بالاست. از سوي ديگر نيروگاههاي برقآبي نيز دچار محدوديت شدهاند.
وي عنوان كرد: همه واحدهاي حرارتي هم نميتوانند وارد مدار شوند، چرا كه برخي از اين واحدها بايد در طول سال تعمير شوند؛ لذا با توجه به مصرف بالا، توليد به ميزان مصرف انجام شده است.
او در ادامه از افزايش 8 تا 11 درصدي ميزان مصرف برق نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار كرد: اين ميزان مصرف به دليل گرماي هوا در برخي مناطق كشور 17 درصد بوده كه نيروگاههاي توليد برق كشش و تحمل اين ميزان بار را ندارند. البته در خصوص حل مشكلات به مردم اطمينان ميدهيم چرا كه تمام صنعت برق براي افزايش توليد بسيج شدهاند.
به گفته او پيشبيني ميشود ميزان توليد در سال جاري 35 هزار مگاوات باشد، در حالي كه ميزان توليد 37 تا 38 هزار مگاوات پيشبيني ميشود كه اگر فاصله توليد و مصرف جبران نشود، خاموشيهاي ناخواسته اعمال خواهد شد.
وزير نيرو در ادامه با اشاره به بازديد شب گذشته خود از مناطقي كه دچار قطعي برق شده بودند، گفت: برعكس مناطقي كه در تاريكي بودهاند، مناطقي كه برق آنها قطع نشده بود به شكل عجيبي نور باران شده بود؛ به ويژه مراكز تجاري. بنابراين توصيه ميكنيم در مواقع پيك مصرف، بحث صرفهجويي در اولويت قرار گيرد.
وي با بيان اين كه موضوع خشكسالي در جلسه هيات دولت در روز چهارشنبه 8 خرداد مورد بحث و بررسي قرار گرفته و توافقات مفصلي انجام شد، افزود: جلوگيري از هدر رفت بالاي آب و همچنين توسعه كشاورزي مكانيزه و گلخانهاي در شرايط فعلي امكانپذير ميشود.
وزير نيرو در پاسخ به اين سوال كه آيا خاموشيها با برنامهريزي قبلي و بر اساس اولويتبندي ميزان مصرف مناطق انجام ميشود؟ اظهار كرد: اعمال خاموشي نيازي به برنامهريزي ندارد و چون اين امر از طريق شبكه انجام ميشود، به تشخيص شبكه هر جا كه نياز باشد اين اتفاق رخ ميدهد.
فتاح در پاسخ به سوال ديگري كه آيا تنها راهكار پاسخگويي به نياز برق در كشور خاموشي است؟ عنوان كرد: براي حل اين مشكل دو راه بيشتر نداريم؛ يك راه پيشبيني پاسخگويي به كمبودها اين است كه سهميهبندي يا جيرهبندي مصرف انرژي را در پيش گيريم كه به نظرم اين راحتترين راه است، ولي آن را انتخاب نكرديم. بنابراين معتقدم راهكار مطلوب براي مردم و دولت اين است كه با صرفهجويي و اعمال روش منطقي به جيرهبندي مجبور نشويم.
وي در ادامه خبر داد كه خاموشيهاي برق از امشب كمتر ميشود؛ چرا كه برخي از واحدهاي توليد برق كه دچار محدوديت سوخت شده و از مسير توليد به شكل اضطراري خارج شده بودند، امروز دوباره وارد مدار ميشوند و پيشبيني ميكنيم ظرف امروز و فردا و روزهاي آينده وضعيت بهتر شود تا بحث زمانبندي خاموشيها را نداشته باشيم.
وزير نيرو همچنين درباره برقي كردن چاههاي آب مازندران اعلام كرد: امروز عازم مازندران هستم تا مشكلات مربوط به مسائل آبي و بحث برقي كردن چاههاي آب اين منطقه را مورد بررسي قرار دهيم. البته در اين خصوص سختگيريهايي براي برقي كردن چاههاي كشاورزي انجام خواهيم داد؛ چرا كه در سال جاري در هر دو مورد بحث مصرف برق و آب با مشكل مواجه هستيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر در مقايسه با هفته گذشته تراز واردات برق مثبت شده و تاكنون 250 مگاوات برق وارد كردهايم و پيشبيني ميكنيم در اوج مصرف تابستان، به واردات 500 و 600 مگاوات هم برسيم. البته اين ميزان واردات در نيمهي دوم سال از طريق صادرات جبران خواهد شد.
او در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه هدر رفت برق چه ميزان در پاسخگويي نياز مصرف تاثيرگذار است؟ گفت: ميزان هدر رفت توليد برق 25 درصد نيست، بلكه بر اساس برآورد ما حدود 19.5 درصد است كه البته استفادههاي غير مجاز از برق به ويژه در استانهاي خراسان رضوي و خوزستان در 2 سال گذشته نيز روي اين موضوع تاثير گذاشته است و بايد ظرف دو سال بساط استفاده غير مجاز از برق جمعآوري شود. از سويي ديگر بخشي از اين هدر رفت نيز براي تلفات شبكه بوده كه طبيعي است.
به گفته وي هدر رفت شبكه در كشور كره جنوبي حدود 5 درصد و در اروپا و آمريكا 8 تا 12 درصد است.
فتاح تاكيد كرد: هدر رفت برق در سال گذشته 19.5 درصد بوده كه به 17.7 درصد رسيده است؛ البته براي كاهش اين ميزان هدر رفت از توان بخش خصوصي نيز استفاده خواهيم كرد.
او همچنين وضعيت خشكسالي به وجود آمده را فرصتي براي تغيير روشهاي آبياري عنوان كرد و با اشاره به مذاكرات وزارت نيرو و وزارت جهاد كشاورزي درباره تغيير الگوي كشت و آبياري در خصوص حل مشكلات خشكسالي اظهار اميدواري كرد.
تاريخ درج: 8 خرداد 1387 ساعت 13:43 تاريخ تاييد: 8 خرداد 1387 ساعت 14:11 تاريخ به روز رساني: 8 خرداد 1387 ساعت 14:06
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]