واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قاليباف: نگاه اقتصادي به بافت فرسوده، ظلم است
نشست- همشهري آنلاين:
شهردار تهران گفت: نبايد به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادي داشت.
دكتر محمدباقر قاليباف در جلسه توديع و معارفه مديرعامل سازمان نوسازي شهر تهران، گفت: اين ظلم است كه ما در شهرداري به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادي پيدا كنيم و شهرداري نه تنها نبايد از اين موضوع منفعت مادي ببرد بلكه بايد براي انگيزه دادن در جاهايي از حق و حقوق خود بگذرد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، شهردار تهران با اعلام اين مطلب افزود: قبلا بارها بر اين موضوع تاكيد كردهام و اين فرهنگ در شهرداري جا افتاده و اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران هم بر اين امر صحه گذاشتهاند كه نبايد به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادي داشت.
وي با بيان اينكه هيچ دستاوردي در بافت فرسوده براي ما مهمتر از اين مسئله نيست، تصريح كرد: مهمترين منفعتي كه شهرداري و شهر تهران از اين موضوع ميبرد ارتقاي كيفيت زندگي در حاشيه شهر است و همين كه وارد يك محيط در جنوب شهر شويم و احساس كنيم كه مردم در آن منطقه در حد و اندازه قابل قبول زندگي ميكنند مهمترين ثروتي است كه ما به دست آوردهايم كه اين حتما يك ثروت عظيم مادي براي جنوب شهر به وجود ميآورد و فاصله شمال و جنوب شهر را كاهش ميدهد.
قاليباف در ادامه از عدم تغيير در سياستها و اهداف سازمان نوسازي شهر تهران خبر داد و گفت: ما با همان سياست، اهداف و رويكردي كه كار را در اين مجموعه شروع كرديم با اتكا به انسجام و توان بيشتر و همچنين بهرهگيري از نيروهاي جديد و مجرب و علمي تلاش ميكنيم تا تمام آن اهدافي كه دنبال ميكرديم عينيت بخشيم و در شهر تهران پياده سازي كنيم.
وي افزود: مقوله بافت فرسوده و بحث سازمان نوسازي از همان روز نخستي كه توفيق خدمت در شهرداري تهران را پيدا كردم به عنوان يك دغدغه در ذهنم بود و شايد اين به خاطر سابقه ذهني بود كه از قبل نسبت به بافت فرسوده داشتم.
شهردار تهران ادامه داد: در سوابق مديريتي افراد هركس يك ذائقهاي دارد و در جايي متمركز ميشود اما در شهرداريهاي گذشته بافت فرسوده به عنوان يك دغدغه شهردار مدنظر نبوده و وقتي به گذشته نگاه كردم نديدم به طور جدي در خصوص بحث بافت فرسوده تصميم و كار سنگيني را آغاز كنند.
قاليباف سپس به دوران فرماندهي خود در نيروي انتظامي اشاره كرد و گفت: در آن دوره به خاطر نوع مسئوليتم ناگزير بودم لايههاي زيرين جامعه را با دقت ببينم. در اين نگاه وقتي بحث حاشيه، حاشيهنشيني و محروميت و مشكلاتي كه در حوزه حاشيه و مخصوصا در جنوب شهر و حتي در نقاطي از شمال شهر ديده ميشد زندگي را به كام انسان تلخ ميكرد. به همين دليل وقتي وارد مجموعه شهرداري شدم به دكتر عندليب گفتم كه واقعا بايد با انگيزه جبهه به پاي كار بيايد زيرا بايد از طرفي مشكلات و مسايل اجراي كار را حل مي كرديم و از سوي ديگر اين فرهنگ و توجه را ايجاد ميكرديم.
شهردار تهران با اشاره به اينكه آسيبهاي اجتماعي و موضوعات خفته و عميقي در بحث بافت فرسوده وجود داشت، گفت: مردم حق و حقوقي دارند و ما هم نسبت به آنان وظيفه و تكليفي داريم كه بايد به خوبي آن را انجام دهيم.
وي گفت: رنگ كردن، گل كاشتن، چاله پر كردن و جمع آوري زباله حتما بخشي از كار امروز ماست ولي كار اساسي و اصلي ما نيست. حتي طرحهاي جهادي كه قبلا انجام ميداديم امروز همان طرحهاي موضوعي و موضعي است كه تعريف كرديم. البته كاري كه ما در حوزه طرح هاي موضوعي و موضعي تعريف كرديم جاهايي رويكردهايش با طرحهاي موضعي و موضوعي طرحهاي جامع با هم متفاوتند. ما در شهرداري بر اين باور شديم كه نوع كارها را 2 طبقه و كلاس بالاتر ببريم تا اثرات عميقتر و درازمدتتري در شهر بگذارد.
قاليباف افزود: يكي از طرحهاي موضوعي و موضعي كه هم در طرح جامع و هم براي ما موضوعيت دارد بحث بافت فرسوده است.
وي با بيان اينكه شهرداران مناطق بايد دغدغه بافت فرسوده داشته باشند، گفت: همانطور كه يكي از آيتمهاي بررسي عملكرد شهرداران مناطق ميزان درآمد است، يكي از آيتمهاي مهم بررسي عملكرد شهرداران مناطق در سال 87 ميزان پيشرفت در بحث بافت فرسوده است و اين موضوع بايد براي شهرداري، مردم و بخش خصوصي هم دغدغه باشد. هر كدام از آنان منفعت خود را ميبرند اما بايد احساس كنند كه كاري كه انجام ميدهند كار مقدس و خيري است.
شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود گفت: به هرحال در همه شهرداري نگاه و رويكردمان به تعبيري رويكرد اصل چهل و چهاري است يعني بايد تلاش كنيم تا بخش خصوصي را در مجموعه شهرداري رونق دهيم و هركاري را كه مردم و بخش خصوصي ميتوانند انجام دهند به شهرداري نياوريم.
وي افزود: رويكرد اصل چهل و چهاري بايد بر همه امورات حاكميتي در مجموعه شهرداري به عنوان يك دولت شهر، دولت محلي و نهادي كه شهر را اداره ميكند حاكم شود.
به گفته قاليباف ما بايد بستر سازي كنيم ، موانع را برداشته و تسهيل كننده باشم تا مردم كار را خودشان انجام دهند.
وي در ادامه گفت: يكي از جهتهايي كه سرمايه گذاران در كشور از آن نگراني دارند در كلان بحث تغيير قانون و ضوابط است. تغيير مديران نيز يك نگراني ديگر است كه يكي از كارهاي ما بايد اين باشد كه نشان دهيم اگر مديري تغيير ميكند در هيچ رويكرد ما كوچكترين تغييري حاصل نميشود زيرا اولين خواسته سرمايه گذار امنيت در سرمايهاش است.
شهردار تهران با بيان اينكه جذب سرمايهگذار و اطمينان دادن به او و مردم از نكاتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: چيزي كه ميتواند بزرگترين آسيب باشد بحث مربوط به سلامت كار در مجموعه است و مديران بايد با حساسيت به اين توجه كنند كه كار درست، سالم و رعايت قوانين و ضوابط درست انجام شود و پلشتي در مجموعه كاري وارد نشود.
وي افزود: حتما نظارت و بازرسيها در برخي مواقع سرعت كار را ميگيرد اما بايد سرعت، دقت و صحت در كارها رعايت شود و اگر هر كدام از اينها را فداي ديگري كنيم نشان ميدهد كه مدير خوبي نيستيم.
قاليباف ادامه داد: بحث بافت فرسوده و كار سازمان نوسازي قبل از اينكه يك كار فني و اقتصادي باشد كاملا يك كار اجتماعي است و ما نبايد به اين بخش كه با روح و روان شهروندان سروكار دارد بيتوجهي كنيم.
شهردار تهران افزود: اين كار يك كار اجتماعي و ميداني است و بايد به صورت چهره به چهره پيش رود مخصوصا از سوي هياتهاي عاملي كه در مناطق تشكيل شدند و خود مناطق، نواحي و محلات و در همه ابعاد. در بخشي از كار هم بايد فرهنگ سازي، اعتمادسازي ، آموزش به مردم و بالا بردن سطح آگاهي آنان انجام شود كه اين با پشت ميز نشستن انجام نمي شود و كار ميداني ميخواهد.
به گفته شهردار تهران محلهاي كارش به نتيجه ميرسد كه مدير آن محله همه اهالي محل را به اسم بشناسد و با روحيات آنان آشنا باشد. مطمئن باشيد اگر اين اتفاق بيفتد كار بافت فرسوده پيش ميرود. اين مردم به خاطر استضعاف اقتصادي و نداشتن آگاهي لازم نسبت به اين كار به اين سمت نميآيند.
در اين مراسم مهندس فريدون درويش زاده به عنوان مديرعامل جديد سازمان نوسازي شهر تهران معرفي شد و از زحمات دكتر عندليب مديرعامل پيشين اين سازمان قدرداني به عمل آمد.
تاريخ درج: 8 خرداد 1387 ساعت 13:17 تاريخ تاييد: 8 خرداد 1387 ساعت 14:06 تاريخ به روز رساني: 8 خرداد 1387 ساعت 14:07
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]