تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833852006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در غرب به دین تا جایی اعتقاد دارند که به منافع اقتصادی شان لطمه وارد نکند!/ فرق توسعه و پیشرفت چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: توسعه عمدتا از سوی کشورهای غربی مطرح و برای اجرا در کشورهای عقب مانده توصیه می شود. غربی ها به این کشورها می گویند: شما باید از این روش ها تبعیت کنید تا بتوانید مانند ما به توسعه یافتگی برسید. منتهی وقتی ما سیر تاریخی غرب را بررسی می کنیم می بینیم هیچ کدام از خود این کشورها از این مدل ها برای رسیدن به توسعه استفاده نکرده اند.

به گزارش تراز ،دکتر علی سعیدی کارشناس و پژوهشگر اقتصادی درباره تفاوت های توسعه و پیشرفت به خبرنگار تراز گفت: از آنجا که اقتصاد به شناخت علت های تکثر ثروت مادی می پردازد و از سویی هدف جوامع غربی رسیدن به رفاه مادی است . توسعه در غرب مبتنی بر اقتصاد تعریف می شود. وی افزود: در تمامی مدل های توسعه اقتصاد مبنا بوده و فرهنگ، سیاست و حتی امنیت مبتنی بر اقتصاد تعریف می شوند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: از نگاه توسعه مهم ترین مسئله، افزایش تولید ناخالص داخلی یا GDP می باشد. یعنی مهمترین وظیفه فرهنگ، دین، سیاست و رسانه ها این است که باعث افزایش ثروت در جامعه شوند. وی در باره تفاوت این نگاه با پیشرفت خاطرنشان کرد: در پیشرفت، جامعه به دنبال تامین زندگی دنیوی و اخروی در کنار یکدیگر و به صورت توامان است.
 سعیدی در ادامه گفت: توسعه عمدتا از سوی کشورهای غربی مطرح و برای اجرا در کشورهای عقب مانده توصیه می شود. غربی ها به این کشورها می گویند: شما باید از این روش ها تبعیت کنید تا بتوانید مانند ما به توسعه یافتگی برسید. منتهی وقتی ما سیر تاریخی غرب را بررسی می کنیم می بینیم هیچ کدام از خود این کشورها از این مدل ها برای رسیدن به توسعه استفاده نکرده اند.
وی با اشاره به روند توسعه یافتگی انگلستان افزود: تا قبل از اینکه انگلستان به عنوان یک ابرقدرت مطرح شود. با کمک گرفتن از انقلاب صنعتی و یک سری از نوآوری ها، نیروی نظامی قدرتمندی تشکیل داده و دوره گسترده استعمار را پشت سر گذاشته و توانست انباشت عظیمی از ثروت را در کشور خود ایجاد کند. آنها توانستند کشورهایی از شرق آسیا تا شمال آفریقا را تحت استعمار خود قرار داده ودر اوایل توسعه اقتصادی خودشان مواد خام بسیار ارزان را در اختیار بگیرند. سعیدی بیان داشت: اینکه در این شرایط اقتصادهای غربی هم چنان روی پای خود ایستاده اند به خاطراین است که آنها برای مثال نفت ارزان از ما می خرند. اما آیا این نفت حتی اگر بخواهد با این مکانیزم های بازار قیمت گذاری شود واقعا چنین قیمتی دارد؟
این کارشناس اقتصادی درباره نگاه غرب به نیروی انسانی تصریح کرد: زیر بنا بودن اقتصاد از نگاه توسعه غربی باعث می شود تحلیل هر عنصری در غرب با ابزار اقتصاد صورت بگیرد. وی درباره عواقب چنین نگاهی گفت: در نتیجه این نگاه، انسان به مثابه یک سرمایه به حساب آمده و همان طور که ماشین آلات و ابزارها سرمایه های فیزیکی و پولی هستند نیروی کار نیز جزء سرمایه های انسانی به شمار می روند که ایجاد شده و بعد از مدتی مستهلک و از رده خارج می شوند.
سعیدی اظهار داشت: در مدل توسعه انسان و نیروی انسانی تا زمانی دارای ارزش است که بتوانند تولید اقتصادی کنند. یعنی یک نگاه کاملا ماشینی و مادی به انسان وجود دارد و زمانی که انسان به واسطه پیری، معلولیت یا ناتوانی قادر به تولید نباشد از دایره توجه خارج می شود. وی در خاتمه افزود: در این نگاه حتی دین تا زمانی که با منافع اقتصادی آن جامعه هماهنگ است می تواند مورد قبول باشد اما در صورت تعارض دین با منافع اقتصادی به راحتی دین کنار گذاشته شده و منافع اقتصادی اولویت خواهند داشت.





زمانبندی انتشار: 16 آبان 1394 - 08:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن