تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804327945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در غرب به دین تا جایی اعتقاد دارند که به منافع اقتصادی شان لطمه وارد نکند!/ فرق توسعه و پیشرفت چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: توسعه عمدتا از سوی کشورهای غربی مطرح و برای اجرا در کشورهای عقب مانده توصیه می شود. غربی ها به این کشورها می گویند: شما باید از این روش ها تبعیت کنید تا بتوانید مانند ما به توسعه یافتگی برسید. منتهی وقتی ما سیر تاریخی غرب را بررسی می کنیم می بینیم هیچ کدام از خود این کشورها از این مدل ها برای رسیدن به توسعه استفاده نکرده اند.

به گزارش تراز ،دکتر علی سعیدی کارشناس و پژوهشگر اقتصادی درباره تفاوت های توسعه و پیشرفت به خبرنگار تراز گفت: از آنجا که اقتصاد به شناخت علت های تکثر ثروت مادی می پردازد و از سویی هدف جوامع غربی رسیدن به رفاه مادی است . توسعه در غرب مبتنی بر اقتصاد تعریف می شود. وی افزود: در تمامی مدل های توسعه اقتصاد مبنا بوده و فرهنگ، سیاست و حتی امنیت مبتنی بر اقتصاد تعریف می شوند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: از نگاه توسعه مهم ترین مسئله، افزایش تولید ناخالص داخلی یا GDP می باشد. یعنی مهمترین وظیفه فرهنگ، دین، سیاست و رسانه ها این است که باعث افزایش ثروت در جامعه شوند. وی در باره تفاوت این نگاه با پیشرفت خاطرنشان کرد: در پیشرفت، جامعه به دنبال تامین زندگی دنیوی و اخروی در کنار یکدیگر و به صورت توامان است.
 سعیدی در ادامه گفت: توسعه عمدتا از سوی کشورهای غربی مطرح و برای اجرا در کشورهای عقب مانده توصیه می شود. غربی ها به این کشورها می گویند: شما باید از این روش ها تبعیت کنید تا بتوانید مانند ما به توسعه یافتگی برسید. منتهی وقتی ما سیر تاریخی غرب را بررسی می کنیم می بینیم هیچ کدام از خود این کشورها از این مدل ها برای رسیدن به توسعه استفاده نکرده اند.
وی با اشاره به روند توسعه یافتگی انگلستان افزود: تا قبل از اینکه انگلستان به عنوان یک ابرقدرت مطرح شود. با کمک گرفتن از انقلاب صنعتی و یک سری از نوآوری ها، نیروی نظامی قدرتمندی تشکیل داده و دوره گسترده استعمار را پشت سر گذاشته و توانست انباشت عظیمی از ثروت را در کشور خود ایجاد کند. آنها توانستند کشورهایی از شرق آسیا تا شمال آفریقا را تحت استعمار خود قرار داده ودر اوایل توسعه اقتصادی خودشان مواد خام بسیار ارزان را در اختیار بگیرند. سعیدی بیان داشت: اینکه در این شرایط اقتصادهای غربی هم چنان روی پای خود ایستاده اند به خاطراین است که آنها برای مثال نفت ارزان از ما می خرند. اما آیا این نفت حتی اگر بخواهد با این مکانیزم های بازار قیمت گذاری شود واقعا چنین قیمتی دارد؟
این کارشناس اقتصادی درباره نگاه غرب به نیروی انسانی تصریح کرد: زیر بنا بودن اقتصاد از نگاه توسعه غربی باعث می شود تحلیل هر عنصری در غرب با ابزار اقتصاد صورت بگیرد. وی درباره عواقب چنین نگاهی گفت: در نتیجه این نگاه، انسان به مثابه یک سرمایه به حساب آمده و همان طور که ماشین آلات و ابزارها سرمایه های فیزیکی و پولی هستند نیروی کار نیز جزء سرمایه های انسانی به شمار می روند که ایجاد شده و بعد از مدتی مستهلک و از رده خارج می شوند.
سعیدی اظهار داشت: در مدل توسعه انسان و نیروی انسانی تا زمانی دارای ارزش است که بتوانند تولید اقتصادی کنند. یعنی یک نگاه کاملا ماشینی و مادی به انسان وجود دارد و زمانی که انسان به واسطه پیری، معلولیت یا ناتوانی قادر به تولید نباشد از دایره توجه خارج می شود. وی در خاتمه افزود: در این نگاه حتی دین تا زمانی که با منافع اقتصادی آن جامعه هماهنگ است می تواند مورد قبول باشد اما در صورت تعارض دین با منافع اقتصادی به راحتی دین کنار گذاشته شده و منافع اقتصادی اولویت خواهند داشت.





زمانبندی انتشار: 16 آبان 1394 - 08:54





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن