واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جام تختي نميتواند بهترينها را به تيم ملي كشتي معرفي كند مسابقه انتخابي، سكوي پرتاب قهرمانان
جام جم آنلاين: مساله انتخاب مليپوشان المپيكي كشتي كمكم دارد به تراژدي و داستان طولاني و دنبالهداري تبديل ميشود تا كمتر كسي بتواند پايان خوشي براي آن متصور باشد. چرا كه وعده و وعيدهاي كارگزاران كشتي در امور فني و درخصوص نحوه گزينش مليپوشان نه تمامي دارد و نه شفافيت!
پس از مسابقههاي جهاني باكو كشتي ايران اوقات زيادي را بيهود و بيبرنامه پشت سرگذاشت. در اين ايام، هرچه پيرامون حضور پرقدرت، آمادهسازي هرچه بيشتر و گزينش شايستهترينهاي ايران در المپيك پكن گفته و شنيده شد، فقط در قالب حرف و شعار بود و هيچگاه برنامههاي اصولي و منطقي در دستور كار قرار نگرفت.
دراينخصوص ، كمتر شاهد حركت و برنامهريزي روشن و مدوني در جهت آمادهسازي آزاد كاران بوديم كه توان و آمادگي كشتيگيران اردونشين و مدعيان پيراهن تيمملي را روز به روز تقويت و به شرايط روبه رشد و آرماني برساند.
در 7 ماهي كه وقت كشتي بيهوده و صرفا براي مسائل حاشيهاي به هدر رفت و موضوعات فرعي همچون انتخاب مردان فني، حضور يا بازگشت بعضي كشتيگيران نامي در مسابقههاي انتخابي در اصفهان بر محورهاي اصلي كشتي سايه انداخت، بهطور كلي ورزش اول كشورمان دچار يك عقبماندگي وسيع غير قابل جبراني شد. اين عقب افتادگي و واپسگرايي متاسفانه با برنامهريزيهاي غلط و سليقهاي نه تنها هدايت نشد، بلكه مسير و اهداف كشتي را به بيراهه منحرف كرده است.
كادر فني كشتي آزاد پس از آنكه اهدافش در اولين ميدان گزينشي اصفهان با كم اقبالي و غيبت تني از بزرگان عقيم ماند، در موضعگيري انضباطي خود مبني بر حذف غايبان در تيمهاي ملي عقبنشيني كرد، همانگونه كه از جمع غايبان مرادمحمدي و فردين معصومي را با توجيهات مصلحتي به جمع اردونشينان و در نهايت تركيب تيم ملي در مسابقههاي آسيايي جيجو كرهجنوبي اضافه كرد.
پس از آن كه كادر فني نشان داد بر خلاف دستورالعملهاي متعدد خود عمل ميكند و همواره مصلحت را بر منافع و ضوابط كشتي ترجيح ميدهد، نوعي بيثباتي و بياعتمادي در ذهنيت جماعت گوش شكسته رخنه كرد تا جايي كه در هيچ ميدان و اردويي شاهد حضور يكپارچه و همه جانبه نفرات دعوت شده نبوديم.
غفلت و از دست رفتن ميدانهاي تداركاتي كه ميتوانست آزادكاران شاخص را با تشك كشتي آشتي دهد و معيار تازهاي از ميزان آمادگي و قابليتهاي فني كشتيگيران را زير ذرهبين چشمان تيزبين اعضاي كادر فني قرار دهد، نقيصه بزرگي براي كشتي آزاد ايران به شمار ميآيد.
در واقع كارگزاران فدراسيون كشتي در اين مدت در بعد داخلي و خارجي نتوانستند موجوديت كشتي ايران را به درستي به ميدان مبارزه جذب و فرا بخوانند. در اين رهگذر، بسياري از نامداران مدالآور در پيكارهاي جهاني همچون رضا يزداني، سعيد ابراهيمي و در كنار آنها مرادمحمدي و عليرضا حيدري در راس فهرست فراموش شدگان و فراريهاي تشكهاي كشتي لقب گرفتند.
در اين ميان، مرادمحمدي خيلي زود از صف غايبان خارج شد و پس از شركت نصفه و نيمه در انتخابي اصفهان كه در يك وزن بالاتر دوامي در جدول نداشت توانست خودش را جمع و جور و آماده حضور در آسيايي جي جو و به دنبال آن گزينشي مارتيني سوئيس كند.
كادر فني كه همه تمركز خود را معطوف به كسب سهميه المپيك كرده بود، در اين اوقات كمترين توجهي به مدالآوران صحنه جهاني باكو نشان نداد تا جايي كه مشتاقان كشتي ماهها در حسرت زورآزمايي دوباره رضا يزداني و سعيد ابراهيمي روي تشك، بيتابي نشان ميدهند.
سياستهاي كجدار و مريز مردان فني كشتي آزاد همچنان تا امروز ادامه داشته و جماعت كشتيگيران و بويژه مدعيان عضويت در تركيب تيم ملي را دچار نوعي سرگيجه و سردرگمي كرده است. اكنون در فاصله 3 ماه تا بازيهاي المپيك پكن هنوز نحوه گزينش مليپوشان از سوي مسوولان فدراسيون كشتي تدوين و تعريف نشده است كه راه رسيدن به پيراهن تيم ملي از كدام ميدان و گزينه ميگذرد؛ انتصاب با انتخاب؟!
پس از فرصتسوزيهاي بسيار اكنون كشتي بر سر دوراهي قرار گرفته است. اين در حالي است كه ترفند جديد كادر فني براي جذب كشتيگيران و حضور در جام تختي اطلاق عنوان انتخابي تيم ملي به مسابقههاي بينالمللي است كه سالهاست با عنوان جام جهان پهلوان تختي به صورت يك تورنمنت بينالمللي برگزار ميشود.
رقابتهايي كه پيشاپيش از آن به عنوان آخرين ميدان تداركاتي براي آمادهسازي هر چه بيشتر مليپوشان المپيكي نام برده ميشد، اكنون با چرخشي 180 درجه ملاك و معيار اصلي براي گزينش اعضاي تيم ملي اعزامي به المپيك پكن قرار گرفته است.
اين در حالي است كه در فاصله 2 هفته به شروع رقابتهاي جام تختي در كرمانشاه به درستي مشخص نيست كه كادر فني براي كدامين كشتيگيران مجوز حضور در اين رقابتها را صادر كرده است.
بديهي است با توجه به شرايط كمي و كيفي كه تورنمنتهاي بينالمللي همچون جام تختي از آن برخوردار هستند، نميتوان از اين تورنمنت شايستهترين و لايقترين نفرات را به عضويت تيم ملي درآورد. چراكه شرايط مسابقههاي جام تختي با كنكور تيم ملي قياسي معالفارغ به شمار ميآيد و جام تختي با توجه به شرايط جدول و قرعه و 2كيلو ارفاق وزن، به هيچ وجه نميتواند عدالت را بر انتخابات حاكم كند و چهبسا شانس و اقبال نقش مهمي در گزينش نفرات تيم ملي بازي خواهند كرد.
جان كلام براي شناسايي بهترين و شايستهترين كشتيگيران براي حضور در رويداد مهم المپيك كه همگان از آن انتظار افتخار و مدال دارند، فقط مسابقههاي انتخابي به عنوان اصل گمشده كشتي است. با مبارزه رودررو ميتوان انگيزه و روحيه مبارزهجويي را در نزد تمامي كشتيگيران و مدعيان پيراهن تيم ملي و حتي جوانهاي آينده زنده و احيا كرد.
به عبارتي ديگر، فقط با انجام مسابقههاي انتخابي ميتوان تمام سرمايههاي شاخص و آيندهدار را به كنكور تيم ملي جذب كرد و از دل همين مسابقهها قهرمانان شايسته تيم ملي را به سكوهاي افتخار و مدالهاي المپيك گسيل داشت.
سعيد ميرزا شفيع
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]