واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصرف چاي و قهوه باعث بروز سرطان سينه نمي شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
مطالعات جديد نشان داده است كه مصرف قهوه و چاي تاثيري در افزايش خطر بروز سرطان سينه ندارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين مطالعات طي چندين دهه انجام گرفته و طيف وسيعي از شركت كنندگان زن در آن حضور داشته اند.
دكتر داواسامبو گانما در اين پروژه اظهار داشت: ما پس از 22 سال مطالعه وسيع نتوانستيم رابطه اي بين مصرف قهوه (با كافئين يا بدون كافئين) و چاي با خطر ابتلا به سرطان سينه پيدا كنيم.
وي كه استاد دانشكده بهداشت عمومي هاروارد در بوستون ماساچوست است در اين باره گفت: قهوه و چاي اگر به اندازه متعادل مصرف شوند مشخصا نوشيدني هاي سالمي هستند.
گانما و دستياران وي مصرف قهوه، چاي و كافئين را در بين 85 هزار و 987 زن ارزيابي كردند كه در مطالعات سلامت پرستاران شركت داشتند و متوسط سن آنها بين 30 تا 55 سال در آغاز مطالعات بوده است. پس از 22 سال پيگيري، 5 هزار و272 زن از اين تعداد به سرطان سينه مبتلا شدند.
پژوهشگران دريافتند: در بين زناني كه در روز بين چهار فنجان يا بيشتر قهوه يا چاي مي نوشند در معرض خطر ابتلا به سرطان سينه نيستند.
اين گروه در مقايسه با كساني تحت مطالعه قرار گرفتند كه روزانه كمتر از يك فنجان چاي يا قهوه در روز مي نوشيدند.
گفتني است كه در اين تحقيقات فاكتورهاي خارجي شامل سن، سابقه خانوادگي، تراكم بدن، وضعيت استعمال سيگار، فعاليت فيزيكي، مصرف الكل، تعداد كودكان، سابقه هورمون درماني و وضعيت يائسگي در نظر گرفته شد.
سرطان سينه سرطاني است كه از سلولهاي اين عضو آغاز مي شود. سرطان سينه در سراسر جهان شايعترين نوع سرطان پس از سرطان ريه و پنجمين سرطاني است كه دردنيا باعث مرگ و مير مي شود.
هم چنين سرطان سينه شايعترين نوع سرطان در بين زنان است و ميزان ابتلاي آن در بين زنان بيش از دو برابر درصد ابتلا به سرطان روده و سرطان دهانه رحم و حدود سه برابر سرطان ريه است. اما با اين حال درصد مرگ و مير ناشي از سرطان سينه در جهان تنها 25 درصد بيشتر از سرطان ريه در زنان است.
در سال 2005 حدود 502 هزار نفر در جهان در اثر ابتلا به اين سرطان جان خود را از دست دادند.
مطالعات نشان مي دهد كه از سال 1970 به بعد تعداد موارد ابتلا به اين سرطان در جهان رو به افزايش گذاشته است و اين پديده اي است كه گفته مي شود عامل آن الگوي زندگي مدرن غربي است.
درصد ابتلا به اين سرطان در نقاط مختلف جهان متفاوت است و آنچه از بررسي برمي آيد اين است كه نرخ ابتلا در كشورهاي عقب افتاده به مراتب كمتر و در كشورهاي در حال توسعه بيشتر است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]