واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۸:۸ب.ظ)
رئيس کتابخانه ملي ايران: سرمايهگذاري در حوزه کودک آينده کشور را سامان ميبخشد موج-رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران گفت: به اعتقاد من اگر بخواهيم کشور را به سامان برسانيم و نگران آينده آن نباشيم بايد در حوزه کودک و نوجوان بيشتر سرمايه گذاري کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدرضا صالحياميري در ديدار با مديرعامل کانون با تاکيد بر اين نکته که به اعتقاد من اگر بخواهيم کشور را به سامان برسانيم و نگران آينده آن نباشيم بايد در حوزه کودک و نوجوان بيشتر سرمايه گذاري کنيم، افزود: حوزه فعاليت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بسيار ريشهاي و سرنوشتساز است که اگر مورد کمتوجهي واقع شود تمام زحمتها و سرمايهگذاري در حوزههاي ديگر نيز به هدر خواهد رفت.
وي با اشاره به اين که شخصيت افراد در دوره کودکي تا پايان دبستان شکل ميگيرد يادآور شد: ميوه اول فرهنگ شخصيتسازي است که بايد در دوران کودکي اتفاق بيافتد و ميوه دوم هويتسازي است که در دوره نوجواني شکل ميگيرد و پس از آن سازگاري و انسجام را ميتوان ميوههاي سوم و چهارم فرهنگ دانست که در دوره جواني و ميانسالي حاصل ميشود.
صالحياميري در ادامه با اشاره به اين که حوزه کودک در کشور بسيار مظلوم واقع شده و تنها عشق و علاقه به کودکان است که افراد را در اين حوزه ماندگار کرده افزود: بايد تلاش کنيم با همکاريهاي فرهنگي و برنامهريزي مناسب اين مسير فرهنگي در حد امکان درست طي شود تا در آينده شاهد جامعهاي سازگار به دور از خشونت و ناهنجاريهاي اجتماعي باشيم.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران با بيان اين که کانون را اگر در حد يک وزارتخانه به حساب آوريم ظرفيت دفاع کردن دارد تصريح کرد: به اعتقاد من بايد پشتيباني لازم از اين مجموعه فرهنگي صورت گيرد؛ چراکه کانون، حوزه ريشهها و فعاليتهاي بنيادي و اساسي براي آينده کشور است.
وي ادامه داد: انگيزه مناسب و کافي در مجموعه اين سازمان براي همکارهاي مشترک با کانون به منظور کمک به حوزه کتاب و کتابخواني کودک و نوجوان وجود دارد و اميدواريم بتوانيم با کمک کانون کتابخانه کودک اين مجموعه را فعالتر کنيم و حتي علاقهمند به اختصاص يکي از تالارهاي اين مجموعه به کودکان هستيم.
صالحياميري در ادامه با اشاره به سابقه 50 ساله کانون و هويت شناخته شده آن بيان داشت اين مجموعه فرهنگي ميتواند ستاد ملي سياستگذاري کودک و نوجوان در کشور باشد.
وي همچنين پيشنهاد کرد اگر کانون علاقهمند باشد سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران آمادگي دارد تا زمينههاي لازم براي راهاندازي بخش کودک در 3260 کتابخانه عمومي کشور را فراهم کند.
در اين ديدار همچنين عليرضا حاجيانزاده مديرعامل کانون نيز ابتدا گزارشي از اهداف، برنامهها، تعداد کتابخانهها و فعاليتهاي فرهنگي، هنري و ادبي مراکز و کتابخانههاي کانون در سراسر کشور ارائه کرد و گفت: در حال حاضر کانون با 920 کتابخانه ثابت، سيار و پستي در سراسر کشور تلاش ميکند به کودکان و نوجوانان خدمات فرهنگي که محور اصلي تمام آنها کتاب و کتابخواني است ارائه کند.
وي با اشاره به اينکه فضاي کار مراکز کانون تنها امانتدهي کتاب نيست افزود: بيشتر کتابداران مراکز کانون مربياني هستند که با انجام بيش از 42 فعاليت فرهنگي، هنري، ادبي، علمي و ديني براي علاقهمند کردن بچهها به کتابخواني تلاش ميکنند.
حاجيانزاده فعاليتهاي کتابخواني گروهي، شعرخواني، مشاعره، نقد کتاب، اجراي نمايشها و فيلمها و پژوهشهاي مبتني بر کتاب و دعوت از نويسندگان کودک و نوجوان براي حضور در ميان بچهها را از جمله فعاليتهاي تاثيرگذار کانون براي ترويج فرهنگ کتابخواني در ميان بچهها عنوان کرد و يادآور شد: کانون از توان تخصص بسيار بالايي برخوردار است و ظرفيتهاي زيادي براي توسعه فعاليتهاي آن وجود دارد.
در اين نشست که با حضور معاونان و مديرانکل کانون و سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، مديرعامل کانون در پايان ضمن دعوت از رئيس و مسوولان اين سازمان براي بازديد از مرکز آفرينشهاي فرهنگيهنري کانون از آنها خواست تا با حضور در نشستي ديگر، مباحث مطرح شده امروز مورد بررسي و تصميمگيري نهايي قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]