واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۱۶ب.ظ)
جهان، ايران را با شناسنامه فرهنگ ميشناسد موج- ميراث فرهنگي هويت تاريخي، فرهنگي و تمدني يک ملت است و بايد چراغ راهي باشد براي رفتن در مسير صحيح و درست براي آن ملت تا در نتيجه موجب تحکيم جايگاه ايران در عرصه فرهنگ و تمدن بشري شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اسداله درويش اميري در مراسم تکريم و معارفه مديران کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان اظهار داشت: خوشبختانه به دليل معرفي سابقه فرهنگي ملت ايران و تاريخ گذشته دنيا به خوبي کشور عزيزمان را از دريچه فرهنگي ميشناسد و وجود چنين ظرفيتهايي در عرصه جهاني ميتواند سرمايه بزرگي براي حوزه گردشگري خارجي کشور باشد.
وي تاکيد کرد: اماکن تاريخي و فرهنگي ايران که داراي شناسنامه بين المللي است هرکدام ميتواند گنجينه اي در فرهنگ، اقتصاد– اشتغال و بالاخره مرکزي براي ديپلماسي فرهنگي باشد.
وي با اشاره به جايگاه ميراث فرهنگي در حوزه اقتصاد فرهنگي، در دوره اقتصاد مقاومتي و اقتصاد بدون نفت و نقش آن پس از عبور از پسا تحريم اشاره کرد و گفت:جمهوري اسلامي ايران ميتواند با تکيه بر اقتصاد فرهنگي و اقتصاد گردشگري از اقتصاد نفتي رهايي پيدا کند اگر به اين مهم توجه شود يقيناً اين امر دست يافتني است.
وي اضافه کرد: هر يک از آثار تاريخي ميتواند تبديل به بزرگترين سرمايه فرهنگي و اقتصادي شود، چرا چون جهان ايران را با شناسنامه فرهنگي ميشناسد. در پنج برنامه گذشته کشور توجه خاصي به حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نشده است ولي در برنامه ششم توسعه کشور با ابلاغ رئوس برنامه توسط مقام معظم رهبري بارقههاي اميدي از توجه به اين حوزه مشاهده شده است که اميد است در برنامه توسعه کشور اين رئوس برنامه پررنگ تر مورد توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به ابلاغيه رهبري دراين زمينه گفت: رهبري معظم انقلاب با اشراف کامل به حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ابلاغيه خود تعداد گردشگران را در پايان اجراي برنامه ششم توسعه کشور 5 برابر شرايط کنوني مطالبه کردهاند و اين نشان از توجه و اهتمام به حوزه گردشگري است.
درويش اميري خاطر نشان کرد: رهبري معظم انقلاب در ابلاغيه اخير خود بر توسعه و صادرات صنايع دستي به به ساير نقاط جهان نيز تاکيد داشتهاند که اين مهم نشان از اشراف و اهتمام به اين حوزه تاثيرگذار در بخش توليد و اشتغال است.
وي با تاکيد بر اين مطلب که در ايران 32 هزار منطقه تاريخي و 100 ها هزار اثر تاريخي مکشوفه وجود دارد که اين مسئله نشان از توانمندي در حوزه ميراث فرهنگي است ولي در بخش تأمين زيرساختها هنوز به شرايط ايده آل نرسيدهايم گفت: خوزستان داراي سه اثر ثبت جهاني است که در اين زمينه بين استانهاي کشور داراي رکورد است و از طرفي داراي توانمنديهاي بالقوه اي مانند گردشگري مذهبي و دفاع مقدس است که ساير استانها از اين داشتهها بي بهره هستند.
درويش اميري گفت: خوزستان با داشتن سازههاي آبي شوشتر نيازي به معرفي خود ندارد، اين اثر تاريخي سابقه تاريخي استان را به خوبي مشخص ميکند، وجود زيگورات چغازنبيل به عنوان نخستين اثر ثبت جهاني ايران دراستان نيز از توانمنديهاي تاريخي و ميراثي اين استان است که بايد در راستاي معرفي اين آثار و جذب گردشگر به استان تلاش کنيم.
وي افزود: شناسنامه فرهنگي ايران در بخش گردشگري بايد در راستاي کاربري اقتصادي و توليد سرمايه در کشور استفاده شود و در اين حوزه از همه توانمنديها استفاده ميکنيم.
شلمچه از افتخارات معنوي ايران و خوزستان است
درويش اميري همچنين با اشاره به ورود امام رضا ع از شلمچه و استان خوزستان گفت: طي مطالعاتي که در آستان قدس رضوي و جلساتي که با حضور مديران شش استاني که امام رضا (ع) از مسير آنها گذشته داريم درصدد هستيم مسير ورود امام رضا ع به ايران را تحت عنوان «جاده ولايت» به ثبت برسانيم.
وي شلمچه را از افتخارات معنوي ايران و اين استان عنوان کرد و ادامه داد: شلمچه در زمان معاصر و با وجود رشادتهاي رزمندگان اسلام از جايگاه ويژه اي در کشور برخوردار است. معاون امور حقوقي مجلس و استانهاي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خاطر نشان کرد: حوزه گردشگري دفاع مقدس استان خوزستان منحصربفرد است.
درويش اميري با بيان اين که حوزه گردشگري مذهبي خوزستان به دليل اين که از تمام کشور براي زيارت عتبات از مسير خوزستان ميگذرند بسيار پررنگ است افزود: خوزستان به دليل برخورداري از مرزهاي آبي و خشکي نيز در جذب حوزه گردشگري سلامت موفق عمل کرده است.
وي با اشاره به تالاب بين المللي شادگان و وجود پرآبترين رود کشور در استان يادآور شد: وضعيت استان خوزستان از لحاظ حوزههاي گردشگري بسيار خوب و مطلوب است.
معاون امور مجلس حقوقي و استانهاي سازمان در پايان از ثبت ملي گل نرگس بهبهان ياد کرد و گفت: با نگاه ويژه بايد به اين ظرفيتها در استان نگاه کرد.
وي با قدرداني از نهادهاي امنيتي و قضايي در همکاري نزديک با ميراث فرهنگي خوزستان گفت: نهادهاي امنيتي و قضايي در راستاي مبارزه با تعرضهاي انجام شده به آثار تاريخي بااداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خوزستان همکاري نزديکي دارند که در اين مجال از آنها تشکر ميکنم.
درويش اميري خاطر نشان کرد: استاندار سخت کوش و با تجربه خوزستان با ديد باز همکاري نزديکي با ميراث فرهنگي خوزستان داشته و دارد و از زحمات و اهتمام ويژه ايشان در توجه به مسائل پيرامون اين حوزه قدرداني ميکنم.
وي تاکيد کرد: افشين حيدري فرزند خوزستان و جوان و پوياست و خسرو نشان نيز در حوزه فرهنگ داراي سابقه طولاني است اميدواريم همکاري نزديک اين دو باهم به اعتلاي ميراث فرهنگي دراستان منجر شود.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: نمايندگان مردم خوزستان در مجلس شوراي اسلامي در راستاي انتخاب مدير کل جديد ميراث فرهنگي خوزستان حمايت خود را اعلام داشتهاند و در اين زمينه نيز از همکاري نزديک آنها قدرداني ميکنم.
در انتهاي اين مراسم خسرو نشان به عنوان مديرکل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان معرفي و از زحمات و تلاشهاي افشين حيدري قدرداني شد.
گفتني است،خسرو نشان عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز بوده و پيش از اين معاون فرهنگي دانشگاه، مشاور استاندار و مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانهاي خوزستان و اصفهان بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]