واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: موسيقي در صداوسيما كلاف سردرگم - فريبا كرمي
روزگاري نهچندان دور تلويزيون تنها در دو كانال خلاصه ميشد و طبيعتا تهيه خوراك براي اين دو كانال كار آساني بود اما امروزه در صداوسيما دهها شبكه راديويي و تلويزيوني مختلف (با احتساب شبكههاي استاني) وجود دارد كه تهيه خوراك براي اين همه شبكه كار سختي است و اين مشكل زماني حادتر ميشود كه محدوديتهايي را كه در تهيه فيلمها و برنامههاي خارجي (بهويژه در مورد سيما وجود دارد) نيز در نظر بگيريم. كرمرضا پيريايي، مدير مركز موسيقي صداوسيما چندي پيش در گفتوگويي اعلام داشت:
اما مشكل تهيه اين حجم عظيم از موسيقي با توجه به عدم وجود شبكههاي خصوصي (يا بهعبارت بهتر رقيب) و اطلاق عنوان رسانه ملي به صداوسيما نميتواند نافي مسووليت اين رسانه در ارتقاي سطح فهم و سليقه موسيقايي عامه مردم و رواج موسيقي سالم و استاندارد در تمام زمينهها (پاپ، سنتي و...) بهويژه براي نوجوانان و جوانان باشد اما در حال حاضر موسيقي در صداوسيما چه وضعي دارد آيا سازمان توانسته است اين نقش را ايفا كند؟
اين جمله عاميانه كه هنوز در باور خيلي از مردم ما وجود دارد چون در شبكههاي مختلف، جوانان خوشتيپ زيادي را ميبينيم كه با كت و شلوار و ظاهري شق و رق مشغول خواندن ترانههايي با مضامين عمدتا عاشقانه هستند.
حسن آزادهفر، نوازنده قديمي تمبك و معاون موسسه نغمه شهر در اين زمينه ميگويد: وي در ادامه ميگويد:
شايد بخش عمدهاي از دلايل اين امر به نياز بسيار بالاي شبكههاي متعدد و روبه گسترش راديويي و تلويزيوني و توليداتي كه جوابگوي اين نياز عظيم نيست، برميگردد. كرمرضا پيريايي مدير مركز موسيقي صداوسيما در اينباره ميگويد:
سياوش ظهيرالديني كه 36 سال است بهعنوان نوازنده ويولن آلتو در اركسترسمفونيك فعاليت ميكند، ميگويد:
كامبيز روشنروان، آهنگساز و نوازنده فلوت در اين زمينه ميگويد:
يكي از ايراداتي كه هم مردم و هم كارشناسان نسبت به تلويزيون دارند عدم نمايش سازها است كه تنها ميتوان آن را معلول مشخص نبودن سياستهاي كلان بخش موسيقي دانست چون بهنظر ميرسد هيچ دليل منطقي قانوني و حتي شرعي هم براي اين كار وجود ندارد.
سياوش ظهيرالديني در اين زمينه ميگويد:!! واقعا معلوم نيست منطق اين تصميم مسوولان صداوسيما چيست، آيا آنها فكر ميكنند با چنين كارهايي و پخش موسيقيهاي سطح پاييني بهنام پاپ مخاطب (بهويژه جوانان) را جذب صداوسيما ميكنند يا آنها را بهسوي اينترنت و شبكههاي ماهوارهاي بيشتر سوق ميدهند؟!
اين در حالي است كه صداوسيما با توجه به گستردگي امكانات و همچنين توانايي مالي بالقوه ميتواند نقش بسيار اساسي در ارتقاي فهم و سليقه موسيقايي مردم داشته باشد.
راه چيست؟
كامبيز روشنروان در اين زمينه ديدگاه جالبي دارد و ميگويد:
در كنار چنين راهكارهايي، تصحيح برخي اشتباهات و بينظميها در افزايش گرايش مردم به صداوسيما ميتواند نقش موثري داشته باشد. حسن آزادهفر در اينباره ميگويد: اين حقيقت را نيز نبايد كتمان كرد كه در 2، 3 سال اخير كيفيت آثاري كه از صداوسيما پخش ميشود (بهويژه راديو) نسبت به گذشته تغيير محسوسي پيدا كرده است كه بهعنوان نمونه ميتوان به برنامه بسيار خوب و باارزش اشاره كرد اما با توجه به بزرگي و اهميت نقش صداوسيما بهعنوان رسانه ملي در زمينه پيشرفت و ارتقاي موسيقي بايد گفت كه هنوز شب دراز است و قلندر بيدار.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]