تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820813229




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عراق، فريب آمريكا و نگراني مرجعيت


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: عراق، فريب آمريكا و نگراني مرجعيت


خليج‌فارس- ناجيه نيسي:
چند روز قبل نوري المالكي نخست‌وزير عراق آيت‌الله سيستاني را در منزلش در نجف اشرف ملاقات كرد. دو طرف در مورد اوضاع سياسي عراق به گفت‌وگو پرداختند.

به نظر مي‌رسد كه مهمترين موضوعي كه بين آنها مطرح شد توافق امنيتي بين عراق و آمريكا باشد. برخي از منابع آگاه اعلام كردند كه آيت‌الله سيستاني مخالفت شديد خود را با اين توافق اعلام كرد و تاكيد كرد كه تا زنده است اجازه نخواهد داد چنين پيماني منعقد شود.

از سويي ديگر گفته مي‌شود كه آمريكا براي هر كدام از نمايندگان پارلمان عراق كه موافق با اين پيمان باشند و از آن حمايت كنند مبلغ 3 ميليون دلار جايزه تعيين كرده است.
اولين سئوالي كه به نظر مي‌رسد اين است كه چه كسي برنده اين مسابقه خواهد بود، آيت‌الله سيستاني يا ايالات متحده آمريكا؟
و سئوال دوم در اين راستا اين است كه سياستمداران و به ويژه نمايندگان چه موضعي را در برابر اين فريب آمريكايي و نگراني مرجعيت اتخاذ خواهند كرد؟

جواب اين دو سئوال هر چه باشد و بدون در نظر گرفتن موضع‌گيري سياستمداران و انتخاب آنها بين دو گزينه، ملت يا خود و دنيا يا دين‌... مسئله مهمتر اين است كه اين نمايندگان و سياستمداران و رهبران احزاب و گروه‌ها بايد به‌خاطر داشته باشند كه مناصبي كه در اختيار آنهاست همه ثمره تلاش‌هاي مرجعيت است و چنانچه تنها و بدون حمايت مرجعيت وارد صحنه انتخابات مي‌شدند نمي‌توانستند آرا لازم را كسب كنند و از حمايت ملت بهره‌مند شوند.

زيرا آمريكا افراد ديگري را مورد حمايت قرار مي‌داد، ولي انتخاب ملت چيز ديگري بود و اين اشخاص را با حمايت مرجعيت انتخاب كرد. اكنون در اين برهه از زمان كه نقطه عطف مهمي در تاريخ سياسي عراق محسوب مي‌شود، سياستمدارن بايد تكليف سياسي خود را خوب بشناسند. آيا به نداي ملت و مرجعيت پاسخ دهند يا نداي آمريكا؟

نبايد از ياد برد كه مرجعيت چه نقش مهمي در مسئله تصويب قانون اساسي ايفا كرد آن همه در زماني كه مي‌رفت سياستمداران با دستان خود طرح آمريكا در قانون اساسي عراق را امضا كنند، ولي مرجعيت تنها نهادي بود كه در برابر اين طرح ايستادگي كرد و در نهايت ايستادگي و تلاش آنان به نتيجه رسيد و باعث شد كه امور مهمي كه مربوط به هويت اسلامي در قانون اساسي است درج شود.
اكنون در اين مرحله سرنوشت ساز ناظران منتظرندكه واكنش نمايندگان پارلمان عراق را ببيند و بر اساس آن قضاوت كنند.

همشهري امارات - www.aljewar.org

تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 11:43 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 20:08 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 20:07
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن