واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۱۳ب.ظ)
دعوت جشنواره «عمار» از مردم براي ساخت فيلم راهپيمايي ۱۳آبان موج-دبيرخانه عمار در اطلاعيه از عموم مردم، فعالان فرهنگي و رسانههاي محلي دعوت کرد تا با استفاده از فرصت راهپيمايي ۱۳ آبان، فعاليتهاي مردمي حول ۱۳ آبان و تاريخچه آن را ثبت و ضبط کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين اطلاعيه آمده است: يکي از اهداف جشنواره عمار، ثبت سوژههاي مردمي و رويدادهايي است که فيلمسازان امکان دسترسي به آنها را ندارند، از اين رو سينماي انقلاب چه بر اساس ماهيت خود و چه بر اساس يک ضرورت اجرايي، نيازمند مساعدت مردم و فعالان فرهنگي است، يعني کساني که در متن رويدادهاي وسيع و فراوان قرار دارند و مي توانند با ابزارهاي ساده اي مثل گوشي تلفن همراه يا دوربين دستي براي ثبت و ضبط سوژه اقدام کنند.
در اطلاعيه دبيرخانه عمار، بخش «فيلم ما» در فراخوان جشنواره عمار، ابزاري به منظور ثبت اين سوژهها معرفي شده و آمده است: عموم مردم مي توانند از سوژههاي اطراف خود فيلم بگيرند و در قالبهايي نظير مصاحبه، کليپ، مستند و داستاني کوتاه در بخش «فيلم ما» جشنواره عمار شرکت کنند.
اطلاعيه دبيرخانه عمار افزوده است: از ابتداي تأسيس بخش فيلم ما در جشنواره عمار، «۱۳ آبان» يکي از موضوعات اين بخش بود. در سال جاري که «ايران و آمريکا»،موضوع ويژه جشنواره عمار است بخش «۱۳ آبان» در فيلم ما نيز اهميت مضاعفي پيدا مي کند.
در ادامه اين اطلاعيه ضمن دعوت از عموم مردم براي بهره مندي از فرصت راهپيمايي ۱۳ آبان براي توليد «فيلم ما»،سوژههاي زير براي تصويربرداري و توليد پيشنهاد شده است:
۱- سوژهها و خاطرات تاريخي ۱۳ آبان
شهداي شهر، منطقه يا روستاي شما که آمريکا نقش مستقيم يا غيرمستقيم در شهادت آنها داشته است. مثل شهداي هواپيماي مسافربري ۶۵۵، دانشجويان شهيد ۱۶آذر، شهداي جنگ خليج فارس، و...
۱۳ آبان ۵۸ (خاطرات مردم و دانش آموزان شهر از ۱۳ آبان ۵۸ و تسخير لانه جاسوسي):
سال ۵۸، وقتي دانشجويان در تهران لانه توطئه امريکا را تسخير کردند دانش آموزان گرمساري براي حمايت از دانشجويان با پاي پياده به سمت تهران حرکت کردند. قطعاً در شهرها و استانهاي ديگر نيز اتفاقات و عکس العمل هاي کوچک و بزرگ ديگري نيز اتفاق افتاده است که مي تواند در قالب مصاحبه يا مستند بازيابي و بازسازي شود.
شهيد راهپيمايي ۱۳ آبان (ممکن است در شهر شما کسي باشد که به خاطر حفظ امنيت راهپيمايي يا حملات تروريستي و... دقيقاً در روز ۱۳ آبان به شهادت رسيده يا جانباز شده باشد)
اولين راهپيمايي: خاطرات شکل گيري اولين راهپيمايي ۱۳ آبان در شهر
وصيتهاي ضداستکباري (متن وصيت نامههاي و جملات شهداي منطقه خود با موضوع آمريکا و استکبار جهاني)
مدرسه خلاق
معرفي معلمان و مدارسي که در طول سه دهه، براي مشارکت در راهپيمايي ۱۳آبان عزم بيشتري دارند و خلاقيت ويژه اي به کار بردهاند.
۲- سوژههاي راهپيمايي ۱۳ آبان سال جاري: (براي روايت تصويري در قالب کليپ، نماهنگ، مصاحبه مردمي و...)
تيپ شناسي مردم و مجموعهها در راهپيمايي:
ـ اين که فقط انواع و اقسام مردمي که در راهپيمايي شرکت مي کنند (اعم از پير، جوان و کودک، دانش آموز، دانشجو و طلبه، بازاري، کارمند، کارگر و کشاورز، شهري و روستايي، زن و مرد، افراد با ظواهر مختلف و...) به تصوير کشيده شود.
ـ همچنين نشان دادن مجموعههاي مختلف حاضر در راهپيمايي همچون دهياري روستاهاي مختلف، مدارس، پايگاهها، هيئات، مؤسسات مردمي، مساجد، و...نيز يک نمونه از اين نوع سوژههاست.
ـ ميتوان از راهپيمايان سؤالات مشخصي کرد و جواب هر کدام را شنيد. مثلاً بپرسيم «به رغم مشکلات اقتصادي و گرانيها چرا باز هم به راهپيمايي آمدهايد؟» برآيند نظرات مردم به اين سؤال حتماً جالب خواهد بود. همچنين مي شود نظر مردم را درباره «تحريمها و توقع آنها از حاکميت در مواجهه با تحريمها» پرسيد.
اقلام تبليغي مردمي
اعم از پلاکارد و پارچه نوشتههاي خلاقانه و خودجوش و هر نوع حرکت تبليغي مردمي در راهپيمايي
شعارهاي مردمي
شعارهاي مبتکرانه، شعارهاي متناسب با مسائل روز و خصوصاً درباره آمريکا
آداب و مراسمات محلي در راهپيمايي
همراهان ديرين راهپيمايي
چهرههاي قديمي راهپيمايي مثل کسي که شعار مي دهد، کسي که براي فلسطين کمک جمع مي کند و...
راهپيمايي اوليها
دانش آموزان يا نوجواناني که براي اولين بار در راهپيمايي شرکت مي کنند.
اجراي سرود مردمي
روايت تصويري سرودهاي مردمي و دانش آموزي در مراسم ۱۳ آبان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]