واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
نمایندگیها دستدردست خودروسازان ، نارضایتی مردم را افزون می کنند استانها > آذربایجان غربی - مدتی است تب تحریم خرید خودروی صفر در بین مردم و در شبکه های اجتماعی ، رکود شدیدی را بر بازار خودروهای ایرانی (مونتاژی داخلی) بوجود آورده است ، در این بین عملکرد نمایندگی ها دست کمی از کیفیت تولیدات ندارد.
سینا افشاریان - در حالی که ایران خودرو (ایران ناسیونال) سابق بعنوان یکی از قدیمی ترین کارخانه های تولید-مونتاژ خودرو در آسیا حداقل در مقایسه با کارخانه های کره ای و چینی بشمار می رود امروزه بجای رسیدن به سطح بالای یک برند تولید خودرو به یک برند صرف مونتاژ خودروهای از رده خارج اروپایی تبدیل شده است که البته شرکت سایپا هم دست کمی از رقیبش ندارد. پس از فروش بی کیفیت ترین خودروها به مردم ، سرانجام در یک حرکت هماهنگ و شروع شده از شبکه های اجتماعی مردم خرید خودروهای صفر را که نسبت به چند سال قبل با افزایش 3 برابری قیمت و کاهش شدید کیفیتشان بوجود آمده شروع کردند طوری که هزاران خودرو در پارکینگ ها در حال خاک خوردن هستند. در این بین وام 7 ساله خرید خودرو که توسط دولت برای خروج کارخانه ها از این وضعیت رونمایی شد هم کمکی به این وضعیت بغرنج نکرد. اما بحث بر سر بی کیفیتی خودروها و گران بودنشان نیست. بحث اصلی اما به نمایندگان عرضه و پشتیبانی ایرانخودرو و سایپا برمی گردد که عملکردی انتقاد آمیز دارند. مدتی پیش یکی از خودروی یکی از دوستان بعلت تصادف به یکی از نماینده ها برای تعمیر مراجعه کرد و پس از تحویل خودرو که پس از 15 روز به سختی پس از مدت ها دوندگی موفق به تحویل خودرو شد. این در حالی بود که بسیاری از قطعات در نمایندگی با نمره کسب کرده خوب موجود نبود ، قیمت بعضی قطعات از بازار آزاد و با همان جنس گران تر و قول تحویل 10 روزه داده شده بود. یکی دیگر از خریداران صفر خودرو پس از 5 سال تاکنون موفق به گرفتن قطعه های ایرادی خودرو مانند دستگیره های در شکسته که قرار بود گارانتی آنها را تعویض کند نشد. کسانی که میلیون ها تومان از پول خود را 10 سال قبل به خرید خودروهای مثلا روز آن زمان پرداخت کردند حالا با نبود بسیاری از قطعات مواجه هستند و کسی هم جوابگوی این مشکلات نیست. نکته ناامیدکننده تر اینست که در ارزیابی کیفی این نمایندگی ها ، در حالی که در دید عموم هم نصب شده با افزودن نمره تشویقی ، نماینده مورد نظر از نمره متوسط به نمره خوب تغییر می یابد و مشخص نیست این نمره های تشویقی به چه منظور و دلیلی به آنها داده می شود.
اگر سراغی به کشورهای درجه دوم اروپایی مانند بلژیک بزنیم می بینیم ابتدا خرید خودرو بصورت اقساطی با مبالغی متناسب و با سود بسیار ناچیز فروخته می شود و پس از فروش نماینده برند خودرویی مورد نظر وظایف سنگین تری نسبت به قبل دارد ، گرچه خودروی مورد نظر به سختی دچار عیب می شود ولی پس از بوجود آمدت عیب نمایندگی به بهترین شکل آنرا برطرف می کند. این خودرو پس از گذشت سال ها (معمولا بین 5 تا 10 سال) برای جلوگیری از آلودگی بیشتر محیط زیست و برای انطباق با استانداردهای زمان باز هم بسود اقساط و با کسر مبلغ خودروی فرسوده از دید آنها با یک خودروی روز معاوضه می شود تا هم خریدار راضی باشد و هم آلودگی و تخریب محیط زیست کمتر باشد. اما در ایران فروش از دم نقدی خودرو و البته فروش اندک اقساطی با سود چندین برابر با کیفیتی نازل انجام می شود و نماینده حتی اگر خودروی مذکور یک روز پس از تحویل دچار عیبی شود حتی از پذیرش آن با کارت گارانتی بدلایلی واهی همچون این بخش جزو گارانتی نیست سرباز می زند. خودرو حتی پس از گذشت ده ها سال (البته اگر تا آن روز از بین نرفته باشد) با استانداردهای 10 ها سال قبل از فروش همچنان به آلایندگی محیط زیست ادامه می دهد و توانی هم در ارائه طرح هایی برای معاوضه وجود ندارد. تصویر زیر نمونه ای خودروهای به اصطلاح صفر است که بجای کارخانه ، در بیابان تولید شده است!
نمایندگی ها اما هرگز نتوانسته اند ارتباط مناسبی بین خریدار و سازنده برقرار کنند و معمولا برای گرفتن سود بیشتر و افزایش نارضایتی مشتریان به انواعی از عملکردهای پرنقص خود روی می آورند تا مردم بجای اعتماد به آن ها بالاجبار خودروی خود را به تعمیرکاران غیر نمایندگی مراجعه کنند که مشکلاتی بیشتر بدلیل عدم توانایی بالای آنها در مقایسه با صنعتکاران اصلی دارند.
کلید واژه ها: بازار خودرو - نمایندگان بازار - ایران خودرو - خودروسازان - خودرو - سایپا -
دوشنبه 11 آبان 1394 - 18:25:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]