واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۲۶ب.ظ)
آيت الله آملي لاريجاني: تسليم حقوق بشري که براي ما تفسير ميکنند، نميشويم موج-رئيس دستگاه قضا با سياسي خواندن عمده هجمههاي حقوق بشري عليه ايران گفت: هيچ گاه تسليم حقوق بشري که آن را براي ما تفسير ميکنند، نميشويم.
به گزارش خبرگزاري موج، آيت الله صادق آملي لاريجاني در مراسم افتتاحيه همايش روساي نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه خطاب به غربيها افزود: کرامت انساني به تفسير شما نياز ندارد و ما در چارچوب ايماني و قرآني خود آن را فهم ميکنيم.
رئيس قوه قضائيه مطالبش را با نحوه حيات مدرنيته و ايماني آغاز کرد و گفت: نحوه حيات مساله مهمي است که با وجود فني و فلسفي بودن آن، يک حقيقت قرآني و ايماني است.
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اين که غربيها دو اصطلاح فرمال لايف و لايف استايل در زندگي خود دارند، گفت: لايف استايل همان نحوه زندگي و فرمال لايف لايههاي عميق تر وجود انسان است.
وي اضافه کرد: وسايل و ابزار جديد، نرم افزارها، رايانهها، جنگ افزارها، موشکها و همه پيشرفتها ظواهر تجدد و مدرنيته است در حالي که بنياد تجدد، بنيانهاي نظري است.
به گفته رئيس دستگاه قضا، ريشه عقلانيت مدرنيته سه مؤلفه مهم فردگرايي ليبرالي، نسبي گرايي در باب اهداف و عقلانيت ابزاري دارد که فردگرايي ليبرالي يعني انسان يک خود واحد با انديشهها و اهداف خود است و نسبي گرايي در باب اهداف يعني انسان هدفش را خود تعيين ميکند.
رئيس قوه قضائيه در باب عقلانيت ابزاري نيز اظهار داشت: در دوره تجدد، عقلانيت وسيله اي براي اهداف است؛ به عنوان مثال تمام تلاش و تکاپوي يک جامعه اين است که توليدات آن بيشتر شود و فکر نميکنند که اين توليدات چه آثاري ميتواند بر جوامع بشري و محيط زيست داشته باشد.
آيت الله آملي لاريجاني خاطرنشان کرد: اگرچه در اين مسير پيشرفت شگرفي هم ميکنند اما مشکل اينجاست که عقلانيت در اين جامعه به عقلانيت ابزاري محسور ميشود.
رئيس دستگاه قضا با بيان اين که در مقابل اين نقص حيات، حيات قرآني و ايماني نيز وجود دارد، گفت: نميگويم کل عقلانيت انساني و ايماني، تعبدي است.
وي اضافه کرد: خدا به انسان عقل داد تا چيزهايي را که بايد کشف کند اما مهم اين است که انسان با عقل خود چه چيز را عرضه ميکند و مغرب زمين نحوه حيات خود را با تمام قوا و تحميل صادر ميکند؛ مغرب زمين راههايي را طي ميکند که انسان با پاي خود ناخودآگاه آن را بپذيرد که به عنوان نمونه ميتوان به بازيهاي رايانه اي، فيلمها و مجموعه رسانهها اشاره کرد.
آيت الله آملي لاريجاني با استناد به آيات قرآن گفت: در مقابل اين هجمههاي تبليغاتي و رسانه اي، در آيات قرآن آمده است که حيات واقعي در آخرت است و اين دنيا لهو و لعبي بيش نيست.
رئيس قوه قضائيه با بيان اين که نگاه توحيدي لوازمي را نياز دارد، گفت: لازمه اين نگاه اين است که عزت براي خدا و به تبع آن براي رسول خدا و مومنيني است که در اين مسير سير ميکنند.
رئيس دستگاه قضا با اشاره به مواد دوم و سوم قانون اساسي جمهوري اسلامي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران نظامي است بر پايه ايمان به خدا که در اصل سوم حکومت جمهوري اسلامي را موظف کرده براي نيل به اهداف مذکور در اصل دو همه امکانات 16 گانه خود را به کار ببرد.
آيت الله آملي لاريجاني لوازم ديگر نگاه توحيدي را عدم خوف از سلطههاي استبدادي عنوان کرد و ادامه داد: در عالمي که فرد خدا را قدرت مطلق ميداند، چرا بايد از نظام سلطه خوف داشته باشد و اين در حقيقت همان عبارت آمريکا هيچ غلطي نميتواند بکند از امام راحل است و اين عبارت يعني مؤمن تسليم نميشود و خوفي ندارد.
آيت الله آملي لاريجاني در ادامه صحبتهايش با گريزي به نحوه زندگي اباعبدالله (ع) گفت: حضرت اباعبدالله (ع) گفته بودند من اهل تسليم نيستم و خودم را با دست خودم تسليم و مثل بندهها فرار نميکنم.
رئيس قوه قضائيه خاطرنشان کرد: در روابط خارجي و چالشهايي که غرب با دنيا دارد، بايد به عزت و استقلال ايماني و عدم خوف از استکبار در همه مجاري توجه کنيم و اين همان حيات قرآني است و امام (ره) نيز با اتکاي به اين روحيه و حيات طيبه قرآني فرمودند که آمريکا هيچ غلطي نميتواند بکند.
رئيس قوه قضائيه هجمههاي حقوق بشري عليه ايران را برخاسته از نگاه دوگانه، مغرضانه و سياسي خواند و گفت: در کنار گوش ما در کشور عربستان هيچ انتخاباتي صورت نميگيرد و رآيي در اين کشور انجام نميشود و آيا اين نقض حقوق بشر نيست؟
وي اضافه کرد: آيا کشتار بيرحمانه در يمن توسط عربستان سعودي، مساله حقوق بشري نيست؟ در حالي که کشورهاي غربي از عربستان در اين حمله حتي دفاع نيز ميکنند.
رئيس قوه قضائيه با مهم خواندن مساله فاجعه منا ادامه داد: فاجعه منا نيز مساله مهمي است که اگر اصل عمدي بودن آن را ناديده بگيريم، عدم همکاري در يافتن حجاج مساله قابل توجهي است.
به گفته رئيس قوه قضائيه، کمک به تروريسم در منطقه يعني داعش و القاعده با پشتيباني عربستان انجام ميشود؛ همان داعشي که وحشيانهترين جنايت را انجام ميدهد و آن وقت ما ناقض حقوق بشر معرفي ميشويم.
آيت الله آملي لاريجاني با اشاره به بازداشت شيخ نمر در عربستان گفت: عربستان سعودي يک روحاني آزاده را بازداشت و شکنجه کرده و الان نيز به حکم اعدام او اصرار دارد و کسي نسبت به اين قضيه اعتراض نميکند در حالي که اگر در کشور ما منافقانه بمب گذاري کنند و افراد را بکشند؛ با صدور حکم اعدام اين منافقان هجمههاي حقوق بشري راه مياندازند و مي گويند حقوق بشر در ايران رعايت نميشود.
آيت الله آملي لاريجاني برخي هجمهها به ايران را نشان از همان نوع نگاه مدرنيته خواند و گفت: قصاص يکي از اين موضوعات است که البته اين نيز يک موضوع سياسي است چون در عربستان هم قصاص انجام ميشود اما هيچ اعتراض حقوق بشري به همراه ندارد.
رئيس دستگاه قضا افزود: قصاص حقي براي حيات انسانها است که براي اولياي دم منظور شده است؛ و اين حقوقي که آنها در خصوص قصاص بيان ميکنند ريشهاش از کجاست که آن را به مثابه واقعيتي ميچسبانند و به تمام دنيا اعلام ميکنند.
آيت الله آملي لاريجاني اظهارداشت: ما معتقديم نحوه حيات از حقاق بشر در چارچوب ايماني با نگاه مدرنيته متفاوت است و مبناي حقوق بشري که در آن ادعا ميکنند ازدواج با همجنس جايز است چيست؟
رئيس قوه قضاييه افزود: ما با افتخار بر نحوه حيات ايماني ايستادگي و حقوق بشري را دنبال ميکنيم که در اسلام ترسيم شده است و هيچگاه نيز تسليم حقوق بشري نميشويم که غربيها براي ما تفسير ميکنند.
وي اضافه کرد: کرامت انساني به تفسير شما نياز ندارد و ما در چارچوب ايماني خود آن را فهم ميکنيم و اين مساله در روابط خارجي تأثير بسيار دارد.
آيت الله آملي لاريجاني افزود: براين اساس با مظلومان پيوند انساني داريم و بايد نسبت به ديگر کشورهاي مستضعف رابطه ايماني داشته باشيم.
آملي لاريجاني خاطرنشان کرد: هرگاه در هر کشوري مانند سوريه، لبنان، عراق، افغانستان، يمن و فلسطين صداي يا مسلم بلند ميشود بايد به آن صدا پاسخ داد و کمک کرد و چارچوب حيات طيبه نيز همين است.
رئيس دستگاه قضا عزتمند زندگي کردن را پيام اصلي حيات قرآني برشمرد و گفت: انسان در عالم يله و رها نيست و اين موضوع هيچ منافاتي با تعامل با دنياي غرب ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]