واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا سریالهای شبکه خانگی محمل پولشویی است؟!
بیشک بخشی از این ادعا کاملاً مشخص و غیرقابل انکار است و بسیاری از سریالهایی که در شبکه خانگی تولید و پخش شدهاند نتوانستهاند سوددهی و یا حتی درآمدی متناسب با سرمایه گذاریشان داشته باشند و از این حیث همواره این پرسش بوده که با چه انگیزهای برخی از این سریالها تولید میشود؟
کد خبر: ۵۴۴۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳ - 02 November 2015
تولید طیف وسیعی از سریالها در بستر توزیع فروشگاههای سطح شهر یا همان شبکه خانگی در حالی حفظ شده که به زعم برخی ناظران، برخی از این سریالها فاقد سوددهی لازم بوده و هستند اما آیا با این اوصاف، میتواند محمل برای امور دیگر باشد؟ یک تهیه کننده سینما در روزهای اخیر ادعایی بزرگ در این باره کرده که با گذشت روزهای متمادی با پاسخی از سوی متهمین همراه نشده است.
به گزارش «تابناک»؛ شاید جذابترین سکانسهای پولشویی در سریالها، مربوط به سریال «برکینگ بد» باشد؛ سکانسهایی که در آنها همسر تولیدکننده شیشه، با راه اندازی یک کارواش، اقدام به ورود پولهای موادمخدر به صندوق کارواش در قالب درآمد کارواش میکند و در واقع پولهای کثیف را به پولهای تمیز تبدیل میکند؛ اتفاقی که ساده ترین روش برای نشان دادن پولشویی محسوب میشد.
این پدیده طبیعتاً در هر کشوری از جمله ایران رواج دارد و متاسفانه همواره عددی که در خصوص پولشویی در سطح جهان و همچنین در ایران از سوی مسئولان مطرح شده، رقمهای بسیار بزرگی را شامل میشود و هر روز نیز بر پیچیدگی پولشویی افزوده میشود تا حتی سیستمهای نظارتی و مالی پیشرفته آمریکا نیز نتوانند ردی از مبداء پولهای کثیف که در فرآیند پولشویی به پول تمیز تبدیل شدهاند، بیابند.
در این میان بهره برداری از فضای سینمای ایران برای پولشویی نیز مطرح شده و پیش از این در زمان سرمایه گذاری سینمایی یکی از اشخاصی که اکنون جزو متهمان بزرگ اقتصادی مطرح میشود، این گمانه توسط عدهای مطرح شد و الببته با سکوت از کنار این گمانه عبور شد اما اکنون بار دیگر این ادعا توسط یک تهیه کننده که از قضا جزو چهرههای شناخته شده سینمای ایران محسوب میشود، درباره وسیعی از تولیدات شبکه خانگی مطرح شده است.
سید غلامرضا موسوی تهیهکننده سینمای ایران که دستی هم در پخش فیلمهای سینمایی دارد، در گفت وگویی درباره رواج زیاد تولید سریال در شبکه نمایش خانگی گفت: «با توجه به اینکه اخیراً اغلب این سریالها نتوانسته به تیراژ موردنظر مالکان دست پیدا کند و در اکثر موارد متضرر شدهاند، قضیه بسیار شبهه برانگیز است. البته چون در این کار نیستم نمیتوانم دقیق بگویم اما به نظر میرسد که اکثرشان ضرر میکنند. پس چرا باوجود سودآور نبودن همچنان اصرار به ساخت این سریالها دارند؟ البته من سریال کار نمیکنم اما الآن برخی معتقدند این کار پوششی برای پولشویی است.»
بیشک بخشی از این ادعا کاملاً مشخص و غیرقابل انکار است و بسیاری از سریالهایی که در شبکه خانگی تولید و پخش شدهاند نتوانستهاند سوددهی و یا حتی درآمدی متناسب با سرمایه گذاریشان داشته باشند و از این حیث همواره این پرسش بوده که با چه انگیزهای برخی از این سریالها تولید میشود؟ طمع بازگشت هزینهها در شبکه خانگی و سوددهی از طریق فروش کپی رایت به تلویزیون؟
انگیزه سازندگان هرچه که باشد، نمیتواند بدون ارائه مستندات قابل اتکاء، با اتهام پولشویی همراه شود و طبیعتاً این اتهام که با اظهارات موسوی، متوجه سرمایه گذاران، تهیه کنندگان و سینماگران سرشناسی میشود، نیازمند مستنداتی است و نمیتوان به همین سادگی چنین اتهام بزرگی را متوجه سازندگان سریالهای پخش شده و در حال پخش در شبکه خانگی کرد.
در این میان سکوت سرمایه گذاران و تهیه کنندگان سریالهای پخش شده در فروشگاههای سراسر کشور در قبال چنین اتهامی نیز تامل برانگیز است و انتظار میرود ایشان اگر اقدام به شفافسازی در این زمینه نمیکردند، لااقل اقدام به تکذیب ماجرا مینمودند و از کنار چنین اتهام بزرگی با سکوت عبور نمیکردند و به این ادعاهای شائبه برانگیز پاسخِ حداقلی میدادند. انتظار میرود ابعاد این ماجرا مشخص شود و بار دیگر در قبال چنین اتهامی سکوت در پیش گرفته نشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]