واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هشدار درباره شيوع ايدز بين مصرفكنندگان مواد مخدر
سخنگوي ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزايش قيمت مخدر شيشه از احتمال شيوع ايدز به دليل تزريق مواد افيوني در بين مصرفكنندگان خبر داد.
پرويز افشار گفت: بر اساس مقايسه ميانگين قيمت مواد مخدر در كشور و در مقايسه ميانگين قيمت مهر امسال و سال گذشته، به علت كنترل پيشسازها و كاهش توليد شيشه، شاهد افزايش سه برابري اين ماده مخدر هستيم. وي گفت: قيمت خردهفروشي شيشه در سطح كشور 140 درصد و عمده فروشي آن 210 درصد رشد داشته و بر اساس آمارها قيمت شيشه از كيلويي 18 ميليون و 900 هزار تومان به 58 ميليون و 700 هزار تومان رسيده است.
افشار افزود: همچنين قيمت هروئين در خردهفروشي 2 درصد و در عمده فروشي 52 درصد رشد داشته است اما در ماده مخدر ترياك كاهش قيمت 34 درصدي را شاهد هستيم.
وي با بيان اينكه در هفت ماه امسال 366 هزار و 577 كيلوگرم انواع مواد مخدر كشف شده است، افزود: ميزان هروئين كشف شده 9 تن، مرفين 2 هزار و 701 كيلوگرم، ترياك 283 تن، حشيش 55 هزار كيلوگرم، شيشه يك هزار و 243 كيلوگرم و بقيه مواد شامل شيره ترياك و سوخته آن 15 تن از كشفيات مواد مخدر بوده است. او گفت 69 کیلو از مواد مخدر در زندانهای کشور کشف شده است.
هشدار درباره خطر شيوع ايدز
وي در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به افزايش قيمت شيشه خطر تزريق هروئين و به تبع آن شيوع بيماريهايي مانند ايدز و هپاتيت را شاهد خواهيم بود، گفت: اگر توسعه مناطق درماني، مديريت مصرف و توسعه مراكز كاهش آسيب صورت بگيرد و سرنگ و وسايل پيشگيري از بيماريهاي مقاربتي ميان معتادان صورت بگيرد، اين شيوع كمتر خواهد بود در غير اين صورت شاهد شيوع ايدز خواهيم بود.
تزريق شيشه
افشار همچنين نسبت به مصرف شيشه به صورت تزريق هشدار داد و گفت: اگر مواد مخدر سنتي در يك دوره 10 ساله و روانگردانها در مدت سه تا پنج سال، معتاد را به آخر خط ميرساند، تزريق ماده مخدر شيشه يك ساله فرد مصرف كننده را به آخر خط ميرساند.
وي همچنين با بيان اينكه از ابتداي امسال تاكنون 59 هزار و 181 قاچاقچي زنداني شدند، گفت: آمار دستگيريها فراتر از اين اعداد است اما اين تعداد، محكوم و روانه زندان شدهاند و ما در مجموع شاهد هستيم كه ورودي زندانيان مرتبط با مواد مخدر يك درصد كاهش داشته است.
تولد نوزادان معتاد
وي در ادامه به موضوع تولد نوزادان معتاد اشاره كرد و گفت: در مناطق آسيبپذير براي زنان و كودكان معتاد، مراكزي راهاندازي شده كه ما نمونههايي از آن را در استان سيستان و بلوچستان ميبينيم و در حال حاضر در حال فعاليت هستند و خدمات ارائه ميكنند. افشار با بيان اينكه نوزاد مبتلا به اعتياد يعني نوزادي كه از مادر معتاد متولد ميشود و در دوران جنيني از مواد مخدر تغذيه كرده است، افزود: اين نوزادان دچار سندرم يا نشانگان محروميت نوزادي هستند كه براي درمان آنها دستورالعمل نحوه مديريت نوشته شده و به همه بيمارستانهاي زنان و زايمان ابلاغ شده است. اين نوزادان بايد حتماً در مراكز مراقبتهاي ويژه يا همان NICU نگهداري شوند تا به تدريج اعتيادشان برطرف شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]