واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۶ب.ظ)
سرطان معده کشندهترين بيماري در مرد و زن ايراني است موج - اکبري، رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، گفت: سرطان معده كشنده ترين بيماري در مرد و زن ايراني است
به گزارش خبرگزاري موج، اسماعيل اکبري در هشتمين کنگره بين المللي ثبت سرطان و زيرساخت هاي برنامه جامع کنترل سرطان، آسيا و اقيانوسيه که امروز، يکشنبه، در تالار امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب گفت: محور اصلي اين کنگره مديريت کنترل سرطان در کشور است و اين که چگونه اين بيماري را خوب کنترل، مديريت و درمان کنيم تا ان شاءا... شاهد کاهش مرگ و مير ناشي از اين بيماري در جامعه باشيم.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه خاطرنشان کرد: متاسفانه آمار ابتلا به سرطان در دنيا در حال افزايش است و در کشورهاي غرب آسيا از جمله ايران، ميزان مرگ ناشي از سرطان سير صعودي دارد.
رئيس هشتمين کنگره بين المللي ثبت سرطان و زيرساخت هاي برنامه جامع کنترل سرطان، آسيا و اقيانوسيه اعلام کرد: در ايران سالانه حدود 90 هزار مورد ابتلاي جديد به سرطان ثبت ميکنيم که نزديک به 30 هزار نفر از مبتلايان هر ساله فوت ميکنند.
اکبري با اشاره به تفاوت شيوع سرطان در ايران با ساير کشورها گفت: سرطان پستان شايعترين سرطان در زنان ايراني و سرطان معده بعنوان شايعترين سرطان در مردان ايراني و همچنين کشندهترين سرطان در زن و مرد ايراني است. اما سرطان معده در ساير کشورها چنين جايگاهي ندارد و معمولاً از نظر شيوع در ردههاي بسيار پايين تري قرار گرفته است.
وي رفتارها و فرهنگها، مسائل تغذيه اي، مصرف بالاي نمک، مصرف غذاهاي مانده، چربي حيواني مانده و عدم رعايت بهداشت دهان و دندان را از عوامل مؤثر در ايجاد سرطانهاي دستگاههاي گوارش و سرطان معده برشمرد.
اکبري با اشاره به شرکت سازمان بين المللي آيارک (سازمان کنترل جهاني سرطان در WHO) در اين کنگره اظهار اميدواري کرد اين کنگره سه روزه منجر به جمع بندي نهايي براي تهيه برنامه جامع کنترل سرطان توسط دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي به نيابت از وزارت بهداشت شود.
وي در پايان سخنان خود مصرف دخانيات را يک معضل عنوان کردو گفت: در تمام دنيا 30 درصد از مرگها وابسته به استعمال دخانيات است و در ايران نيز متاسفانه شيوع استعمال دخانيات روز به روز افزايش مييابد. ميزان ابتلا به سرطان در استعمال کنندگان دخانيات چهار برابر بيشتر از سايرين است.
براساس آمار در سال 1382 تقريباً 1.7 خانمهاي بالغ سيگاري بودند که متاسفانه امروز اين آمار نزديک به 4 درصد رسيده و در طول يک دهه بيش از 3 برابر افزايش يافته است که اين امر نه تنها خطر بروز سرطان را افزايش ميدهد بلکه خطرهاي فرهنگي و... را براي خانوادههاي ايراني در پي دارد.
گفتني است اين کنگره بين المللي به همت مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي برگزار ميشود و تا 12 آبان ماه ادامه خواهد داشت. اين کنگره داراي امتياز باز آموزي است و محورهاي مورد بحث در آن عبارتاند از: بار سرطان و راههاي اندازه گيري، غربالگري و تشخيص زودرس، ابعاد رواني، اجتماعي و معنوي در پيشگيري و کنترل سرطان، نقش عوامل اقتصادي در کنترل سرطان، عوامل محيطي و شغلي درکنترل و پيشگيري از سرطان.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]