واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۴۱ب.ظ)
براي جذب سرمايهگذاران جديد روند قراردادهاي نفتي بايد تغيير کند موج - مشاور وزير نفت گفت: براي جذب سرمايهگذاران جديد لازم است که روند قراردادهاي نفتي را متحول کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، پدرام سلطاني، نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران، در نشست با مسوولان وزارت نفت و جمعي از فعالان اين حوزه به بررسي قراردادهاي جديد نفتي و امکان سرمايهگذاري بخش خصوصي پرداخت.
وي گفت: در سالهاي اخير ميان توانمنديهاي بخش خصوصي در پارهاي از موارد با شرکتهاي مشابه در ديگر کشورها فاصله زيادي ايجاد شده که بايد در دوران پساتحريم گذشته را جبران کرد.
محمدرضا انصاري، نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران، نيز دوران پساتحريم را لحظهاي تاريخي و فرصتي بينظير براي ظرفيتسازي و توجه به سرمايههاي انساني برشمرد و افزود: بايد با توجه به اصل اتکا به نيروي انساني داخلي، افرادي را تربيت کرده و آموزش دهيم که بتوان در اجراي پروژههاي نفتي بدون وابستگي به ديگر کشورها از آنها استفاده کرد.
وي ادامه داد: بخش خصوصي داخلي، در رقابتي نابرابر با همتايان خود در ديگر کشورها و با شرکتهاي دولتي داخلي است که همين مساله توان حرکت را از اين بخش گرفته و اجازه رشد به او نميدهد.
انصاري با اشاره به اصلاحات خوبي که در نحوه قراردادهاي نفتي در نظر گرفته شده است، تصريح کرد: در کنار همه اين اصلاحات ضرورت دارد که فرهنگسازي نيز انجام شود تا نگاهها نسبت به حضور بيشتر بخش خصوصي در اقتصاد تغيير کند.
نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران عنوان کرد: در کشور ما ظرفيت، هوش و ذکاوت لازم وجود دارد، ولي آنچه به عنوان عارضه اصلي شناخته ميشود، تشکيل نشدن سرمايه در کشور است.
منصور معظمي، مشاور وزير نفت، نيز روزهاي بعد از لغو تحريمها عليه ايران را فرصتي براي بخش خصوصي دانست، مشروط بر اينکه دولت در اين بخش به تفاهمهاي نزديکي دست يابد.
وي افزود: بخش خصوصي نبايد تنها در پروژهها حضور داشته باشد، بايد بتواند سرمايهگذاريهاي لازم را در بخشهاي مختلف؛ بهويژه نفت انجام دهد.
معظمي تصريح کرد: در همين زمينه مدلي از سوي وزارت نفت براي حضور هرچه بهتر سرمايهگذاري جديد در اين بخش تهيه شده است، نبايد فراموش کنيم که در اين وضع راهکاري جز تسهيل ورود سرمايههاي جديد و خارجي در اقتصاد کشور نداريم.
در ادامه اين جلسه سيد مهدي حسيني، مشاور وزير نفت، گفت: پس از تحريمها، فرصت طلايي به وجود آمده که هم دولت و هم بخش خصوصي پوستاندازي کنند، در واقع حضور بخش خصوصي در اقتصاد يک فرهنگ جهاني است، هرگاه اين حوزه فرصت نقشآفريني پيدا کند، شاهد رشد و توسعه آن اقتصاد خواهيم بود.
وي عنوان کرد: براي جذب سرمايهگذاران جديد لازم است که روند قراردادهاي نفتي را متحول کنيم، براي طراحي مدل قراردادهاي نفتي به تحولات کوتاه مدت توجهي نشده و هم تغييرات در عرضه و هم تقاضا در نظر گرفته شده است، بنابراين، طرف ديگر تغييرات احتمالي در ميدانهاي نفت و گاز نيز پيشبيني شده که از نواقص مدل قبلي محسوب ميشود.
مشاور وزير نفت در خصوص روند تهيه مدل جديدي از قراردادهاي نفتي توضيح داد: در اين مورد تجربه ۳۳ کشور مطالعه و دايره المعارفي هم در اين حوزه ايجاد شد که ميتواند در ديگر مطالعات مورد توجه قرار گيرد. در حقيقت توسعه ميدانها نزديک شدن به رويههاي بينالمللي، رشد رقابتي در سرمايهگذاري، افزايش جذابيت قراردادها، جذب فناوري روزآمد و تغييرات مثبت فضاي سياسي از دلايل بازنگري قراردادهاي نفتي به شمار ميآيد.
حسيني تصريح کرد: وزارت نفت به دنبال تحول در فرآيند توسعه و بهرهبرداري بهينه از ميدانهاي نفت و گاز، تسريع در بهرهبرداري از ميدانهاي مشترک، افزايش ضريب بازيافت از مخازن نفت و گاز، انتقال دانش و فناوري روز دنيا، کاهش هزينهها و ريسکها، همسوسازي منافع سرمايهگذار و کشور و کمک به روند بينالمللي شدن صنعت نفت است.
وي افزود: در اين مدل، ۳ نوع قرارداد منظور شده که يکي از زمان اکتشاف با ريسک بيشتر، ديگري به عمليات توسعه ميدان و نوع آخر ميدانهاي در حال توليد هستند که هر کدام از اين ۳ نوع به قراردادهاي مخصوص به خود نياز دارند.
مشاور وزير نفت گفت: اين نوع رابطه تشويق براي حضور و سرمايهگذاري در اين بخش محسوب ميشود و از سوي ديگر شرکتهاي خارجي بايد براي حضور خود در اين بازار با يک شرکت ايراني شريک شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]