واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۹:۴۱ق.ظ)
معاون بهرهبرداري و سير و حرکت شرکت راهآهن: رفع تحريمها رشد ترانزيت ريلي را از مسير ايران شتاب ميدهد موج - معاون بهرهبرداري و سير و حرکت راهآهن با بيان اين که برداشته شدن تحريمها رشد ترانزيت ريلي را از مسير ايران شتاب ميدهد، گفت: سهولت در نقلوانتقال پول، پوششهاي بيمهاي و رفع نگراني صاحبان کالا از قرار گرفتن در ليست تحريم سه مزيت بزرگ دوره پساتحريم است.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين عاشوري، درباره شرايط حملونقل ريلي بعد از لغو تحريمها گفت: ما در شرايط تحريم با چند مشکل در بحث ترانزيت کالا مواجه بوديم، نخست آنکه بعضي از صاحبان کالاها به خاطر نگراني از اينکه مشمول تحريم نشوند، جرأت حمل کالايشان از طريق ايران را نداشتند و به نوعي سعي ميکردند از مسيرهاي ديگر حتي با قيمت بالاتر کالاهايشان را جابهجا کنند. پس اولين نکته، ترس صاحبان کالا بود.
وي ديگر گشايشها در حملونقل ريلي را بعد از لغو تحريمها تسهيل نقل و انتقال پول و پوششهاي بيمهاي عنوان و اظهار کرد: در شرايط بعد از تحريم اين اميدواري وجود دارد که هر سه مشکل يادشده برطرف شود تا کمکي به افزايش ميزان ترانزيت ريلي باشد.
معاون بهرهبرداري و سير و حرکت راهآهن جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: براي اين که بتوانيم بحث ترانزيت ريلي را گسترش دهيم سال گذشته و امسال اقدامات مهمي انجام داديم که موجب رشد ۵۲ درصدي در سال ۹۳ و رشد ۹۲ درصدي در ۴ ماه اول در بخش ترانزيت ريلي شد؛ آن هم در شرايطي که هنوز تحريمها به قوت خود باقي است.
عاشوري يادآور شد: براي غلبه بر اين مشکلات و از بين بردن ترس صاحبان کالا که نگران بودند اسمشان جزو ليست تحريمها برود با اتخاذ روشهايي اين نگرانيها را برطرف کرديم به طوري که برخي صاحبان کالا روشها و تکنيکهاي ما را پذيرفتند و اعتماد کردند، اما؛ مجموع اقدامات باعث شد که ما در سال گذشته و امسال شاهد رشد ترانزيت باشيم.
عاشوري ادامه داد: با درآمدهاي حاصل از افزايش ترانزيت توانستيم بخشي از بدهيهاي شرکت راهآهن را که به راهآهن کشورهاي مختلف داشت پرداخت کنيم و بخش ديگري را هم از طريق تهاتر با برخي شرکتهايي که به نوعي از راهآهنهاي کشورهاي منطقه مطالباتي داشتند حل و فصل کرديم.
وي بخش سوم مشکلات ناشي از تحريم را موضوع شرکتهاي بيمه کالاها برشمرد و افزود: بخشي از مشکلات را به کمک شرکتهاي بيمه ايراني حل کرديم و بخشي ديگر از مشکلات را هم با اين تعهد که در صورت ايجاد خسارت، راهآهن خسارت شرکتهاي بيمهگر خارجي را پرداخت خواهد کرد، از پيش رو برداشتيم.
اين مقام مسوول در شرکت راهآهن با اشاره به وجود ظرفيت ريلي در ايران براي افزايش ترانزيت کالا اظهار کرد: بعد از رفع تحريمها شاهد رشدي بسيار بيشتر ترانزيت خواهيم بود، بنابراين بايد بتوانيم در شرايط پيشرو از ظرفيتهاي ترانزيتي استفاده بهتري کنيم و سرمايهگذاريها را در اين زمينه گسترش دهيم، براي نيل به اين مقصود ابتدا بايد تسريع در اتصال راهآهنهاي ساير کشورها دنبال شود.
وي اتصال به راهآهنهاي افغانستان و عراق را بسيار با اهميت دانست و گفت: اميدواريم تا پايان امسال اتصال ريلي به افغانستان برقرار شود و ظرف دو سال آينده نيز اتصال ريلي از مرز شلمچه به عراق را شاهد باشيم. علاوه بر اين مسير قزوين - رشت - آستارا هم مناسب براي اتصال به کشور آذربايجان است که اميدواريم بخش قزوين - رشت در سال پيش رو و ادامه آن از رشت به سمت آستارا ظرف مدت ۵ سال آينده تکميل شود.
عاشوري افزود: نکته ديگر ترغيب کشورهاي مختلف براي استفاده از کريدورهاي ريلي ايران است که لازمه آن بازاريابي بينالمللي بيشتر و تأمين نقطه نظرات صاحبان کالا و صادرکنندگان بينالمللي است تا با ابزارهاي تعرفهاي، تسهيل مقررات، کاهش زمان سير و غيره راغب به توسعه ترانزيت ريلي کالاي خود از مسير ايران شوند.
وي توضيح داد: با رويکردي که راهآهن در شرايط پساتحريم براي جذب مشتري در پيش گرفته، اقبال بيشتري در زمينه ترانزيت وجود خواهد داشت. برنامههايي که راهآهن دارد بسته به نقاط مرزي مختلف متفاوت است. به طور مثال ما سال گذشته در نقطه مرزي سرخس، هدفگذاري سه ميليون تني را براي تبادل کالا - اعم از صادرات، واردات و ترانزيت در نظر داشتيم که تحقق يافت، اما؛ امسال براي حمل پنج ميليون تن هدفگذاري کردهايم و تلاش ما اين است که تا پايان سال بتوانيم به اين هدف برسيم.
معاون مدير عامل راهآهن با بيان اين که در مسيرهاي اينچه برون، رازي و مرز ميرجاوه هم اقداماتي در حال انجام است افزود: بعضي از مرزها مانند؛ رازي يا اينچهبرون در شرايط پس از تحريم، از موقعيت آسانتري براي افزايش مبادلات برخوردار هستند، اما؛ در نقطهاي مانند ميرجاوه عوامل تأثيرگذار ديگري مثل نبود امنيت هم وجود دارد. امنيت منطقه و کشور پاکستان نقش مؤثري در تبادل کالا دارد به طوري که غالبا براي ارسال بار تا نقطه مرزي خودمان مشکلي نداريم، ولي از جايي که ميخواهد بار به خاک کشور پاکستان برود، امنيت منطقه و مسير ريلي حائز اهميت است.
وي با يادآوري اين که در سال گذشته گلوگاههاي مسيرهاي ترانزيتي را بررسي کردهايم و بعضي از مسيرها نياز به بازسازي و برخي ديگر نياز به دوخطه کردن دارد، ادامه داد: کار بازسازيها از سال گذشته آغاز شده و امسال هم ادامه دارد؛ در مناطقي که نياز به دو خطه کردن خطوط است بخشي از آن شروع شده و بخشي ديگر نياز به تأمين اعتبارات و بودجه دارد.
عاشوري يادآور شد: البته همه کشورها سعي ميکنند که از موقعيت ژئوپلتيک کشورشان استفاده کنند و اين منحصر به ايران نيست، طبيعتا ساير کشورها هم تلاش دارند تا کريدورهاي جديدي را تعريف کنند؛ به عبارت ديگر ترانزيت کالا به يک نوع رقابت در بين کشورها تبديل شده است و ما براي اين که بتوانيم در اين رقابت باقي بمانيم و پيروز باشيم، يک بخش کارهاي زيرساختي است که بايد انجام شود و بخشي ديگر بحثهاي نرمافزاري است.
معاون بهرهبرداري و سير و حرکت شرکت راهآهن جمهوري اسلامي ايران با يادآوري اين که راهآهن با تکميل حلقههاي مفقوده تکميل کريدورها و رفع گلوگاهها به دنبال بهبود فرايندها است، ادامه داد: در حوزههاي نرمافزاري نيز رفع تحريمها ميتواند کمک کند که رويکرد راهآهن در توسعه بازار توسعه يابد و در نظر گرفتن تخفيفات يکي از اين دست اقدامات است.
وي توضيح داد: تخفيفات ۱۵ الي ۵۰ درصدي اعمال شده براي مسيرهاي ترانزيتي يا برگزاري جلسات راهآهن با صاحبان بار در داخل و خارج کشور موجب شده تا براي استفاده از مسيرهاي ترانزيت ريلي ايران جذب بيشتر سرمايه را داشته باشيم. علاوه بر اين مشکل بيمه بار يا کندي سير را با گذاشتن قطارهاي برنامهاي برطرف ميکنيم و همه اين موارد با اين هدف صورت ميگيرد که مانع از جذب بار به مسيرهاي ديگر شويم.
اين مقام مسوول در شرکت راهآهن شرايط تحريم را شرايطي سخت براي همه سازمانها دانست و در عين حال تأکيد کرد: زماني که در اين شرايط ميتوان رشد ۵۲ درصدي در سال گذشته و ۹۲ درصدي در ۴ ماه نخست سال جاري در بخش ترانزيت داشت، قطعا وقتي تحريمها برداشته شوند، شرايط بهتر ميشود و ما ميتوانيم در زمينه جابهجايي بارهاي ترانزيتي از موقعيت کشورمان استفاده بهتري ببريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]