تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831280861




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنوع مدارس فاصله طبقاتي را آموزش مي‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تنوع مدارس فاصله طبقاتي را آموزش مي‌دهد
سمپاد، فرزانگان، تيزهوشان، غيرانتفاعي، دولتي، نمونه دولتي، هيئت امنايي، شاهد، قرآني، اسلامي، هوشمند و... روي پيشخوان آموزش و پرورش/ پيگيري سياست‌هاي آموزش و پرورش در افزايش نوع جديدي از مدارس در هر دوره مديريتي سبب شده در حال حاضر مخاطبين آموزش و پرورش با طيفي از مدارس متنوع رو به رو باشند
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌ انتظام 


پيگيري سياست‌هاي آموزش و پرورش در افزايش نوع جديدي از مدارس در هر دوره مديريتي و بنا به مقتضيات و سلايق مديران آن دوره در طول سال‌هاي متمادي، سبب شده در حال حاضر مخاطبين آموزش و پرورش با طيفي از مدارس متنوع رو به رو باشند. اگرچه تمام انواع مدارس يك محتوا و برنامه درسي را در فرآيند تربيتي و آموزشي دنبال مي‌كنند، اما خدمات آموزشي با رنگ و لعاب و فوق‌ا‌لعاده‌هاي افزوده زمينه را براي آغاز تجربه فاصله طبقاتي براي دانش‌آموزان فراهم كرده است.
وزير كنوني آموزش و پرورش در بدو مديريتش بارها نسبت به وجود تنوع مدارس و تحميل هزينه‌هاي مالي و رواني به خانواده‌ها و دانش‌آموزان انتقاد و در طول دو سال گذشته رشد مدارس سمپاد و ويژه را متوقف كرد. بر اين اساس آموزش و پرورش در عين حال در جهت كاهش تعداد اين دست مدارس تلاش كرده و مي‌كند. اما اين به معناي كاهش تنوع مدارس نبود. در حال حاضر مجموعه‌اي از مدارس با عناوين مختلف اعم از سمپاد، فرزانگان، تيزهوشان، غيرانتفاعي، دولتي، نمونه دولتي، هيئت امنايي، شاهد، قرآني، اسلامي، هوشمند و.... روي پيشخوان آموزش و پرورش براي عرضه وجود دارند. منتهي تمام اينها يك محتوا را آموزش مي‌دهند و يك برنامه درسي را دنبال مي‌كنند. دانش‌آموزان را براي شركت در يك كنكور و ورود به يك سيستم آموزش عالي و يك جامعه و يك بازار كار آماده مي‌كنند. با اين وجود آموزش و پرورش ترجيح مي‌دهد مانند يك مغازه لوكس به نظر برسد كه براي هر سليقه‌اي كالاي آموزشي قابل عرضه دارد.
اين مدارس طيفي از تحصيل رايگان تا چند ده ميليوني را به دانش‌آموزان و خانواده ارائه مي‌كنند كه هر خانواده به تناسب توان و سليقه خود مي‌تواند يكي از مدارس را برگزيند.
  
مدارس متنوع؛ برنامه درسي يكسان
بر اساس آمار اعلامي از سوي مركز برنامه‌ريزي، نيروي انساني و فناوري اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در مجموع ۵۵۹ هزار و ۲۴۳ كلاس درس در كشور وجود دارد كه از اين تعداد ۳۱۰ هزار و ۴۶ كلاس‌ درس ابتدايي، ۸۶ هزار و ۵۱۸ كلاس‌ درس دوره متوسطه اول، ۱۵۰ هزار و ۲۳۶ كلاس‌ درس دوره متوسطه دوم و ۱۲ هزار و ۴۴۳ كلاس‌ درس آموزش و پرورش استثنايي هستند. همچنين مراكز پيش دبستاني در سال تحصيلي گذشته با ۳۴ هزار و ۴۴۶ كلاس درس پذيراي نوآموزان بود. علاوه بر اين در مجموع ۱۰۷ هزار و ۱۷۱ مدرسه در كشور وجود دارد كه تعداد ۶۱ هزار و ۳۴۶ مدرسه ابتدايي، ۲۳ هزار و ۷۹ مدرسه دوره متوسطه اول، ۲۱ هزار و ۱۸۶ مدرسه دوره متوسطه دوم و يك‌هزار و ۵۶۰ مدرسه آموزش و پرورش استثنايي در كشور داريم.
وجه مشترك تمام اين مدارس محتوا و برنامه درسي يكسان است كه در بازار جذب دانش‌آموز هم از سوي خانواده‌ها و دانش‌آموزان و هم از سوي مديران آموزشي ناديده گرفته مي‌شود. از سوي ديگر افزوده‌هاي مدارس اغلب در حوزه آموزشي خلاصه مي‌شوند و كمتر بر جنبه تربيتي متمركزند و طبق ادعاي مدارس فراتر از استانداردهاي مصوب آموزش و پرورشند. در اين ميان اين مدارس با دميدن در تنور اهميت كنكور همه ابعاد و اهداف تربيتي و آموزشي مدارس را قرباني مي‌كنند و آموزش و پرورش نيز با خيال راحت از اين بابت كه در اين مدارس مشاركت (بيشتر مالي) تحقق مي‌يابد، به شيوع اين تنوع فاصله انداز كمك مي‌كند.
  
به نام شهدا به كام سفارشي‌ها
در اين بين وجود مدارسي مانند مدارس شاهد نيز قابل تأمل است. اين مدارس از سال 1365 به فرمان حضرت امام خميني(ره) تأسيس شد و در چند سال اخير از تعداد 950 مدرسه به هزار و 355 مدرسه افزايش يافت. هر ساله حدود 550 هزار نفر متقاضي ورود به پايه اول، هفتم و اول متوسطه نظري مدارس شاهد هستند، در حالي كه ظرفيت مدارس شاهد در اين پايه‌ها بين 100 تا 110 هزار نفر است. در حال حاضر 562 مدرسه ابتدايي شاهد، 393 مدرسه متوسطه دوره اول، 400 مدرسه متوسطه دوم و 27 دانش‌آموز طرح پراكنده شاهد در كشور وجود دارد كه طبق آخرين آمار 189 هزار و 370 دانش‌آموز جزو خانواده ايثارگري و 193 هزار و 101 دانش‌آموز عادي در مدارس شاهد تحصيل مي‌كنند. يعني بين 20 تا 30 درصد افراد ثبت‌نام شده خارج از ضوابط مدارس شاهد بودند. اين در حالي است كه ستادي متشكل از مدير مدرسه، نماينده‌اي از بنياد شهيد و امور ايثارگران و نماينده آموزش و پرورش مدارك را بررسي كرده و ثبت‌نام پس از اعلام نظر ستاد، قطعي مي‌شود. به بيان ديگر مدارس شاهد كه به رغم كاهش جمعيت فرزندان در سن تحصيل همچنان با ظرفيت قبلي اداره مي‌شوند، با پذيرش فرزندان خانواده‌هايي كه مشمول قانون ايثارگري نمي‌شوند، در نوع خود به يك نمونه تنوعي مدرسه با خدماتي كه براي غيرايثارگران پولي است تبديل شده است.
حالا اينكه چرا خانواده‌ها (هرچند عادي) به حدي مشتاق تحصيل فرزندانشان در مدارس شاهد هستند كه حاضرند ماه‌ها براي رايزني با مديران سطوح مختلف سرگردان راهروهاي ادارات آموزش و پرورش شوند يا دست به دامن يك آشنا و معرف شوند تا مجوز تحصيل فرزندشان در يكي از مدارس شاهد را بگيرند، محمدحسين كفراشي، مدير‌كل امور شاهد و ايثارگران وزارت آموزش و پرورش اينطور توجيه مي‌كند: «ما در مدارس شاهد به دنبال تقويت بنيه علمي دانش‌آموزان هستيم. » يعني فارغ‌التحصيلان مدارس شاهد بنيه علمي قوي‌تري دارند و اين فاصله آموزشي را آموزش و پرورش تأييد مي‌كند.  بر اين اساس، هر چند وزارت آموزش و پرورش كاهش مدارس سمپاد و فاصله‌اي كه ميان دانش‌آموزان ايجاد مي‌كند را در دستور كار قرار داده، اما در كاهش تنوع مدارس، تنها قرباني اين دست مدارس بوده‌اند و مدارس غير‌دولتي و غير‌انتفاعي با اسامي و برنامه‌هاي متنوع نه تنها كاهش نداشته بلكه افزايش آمار نيز داشته است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن